Reklama

Reklama

Saltová

Trailer 1
Akční / Thriller / Mysteriózní / Krimi
USA, 2010, 96 min (Director's Cut: 104 min)

Evelyn Saltová je špičková agentka CIA, kterou obdivuje i její nadřízený Ted Winter. Když se před dvěma lety ocitla v severokorejském vězení, kde byla podrobena mučení a výslechům, a posléze vyměněna, o její propuštění se zasloužil německý přírodovědec, arachnolog Mike Krause, který se stal později jejím manželem… Evelyn a Mike chystají rodinnou oslavu, když agentku požádá její nadřízený Ted, aby vyslechla zadrženého přeběhlého ruského špiona. Ten se představí jako Orlov a vypráví jí příběh údajně mrtvé ruské dívenky Čenkovové, která nezemřela, ale dostala se do rukou agenta majícího za cíl zničení Ameriky. Ten dívku spolu s dalšími „bojovníky“ vycvičil jako perfektní agentku. Ta se má v současné době vyskytovat v Americe, kde je jejím úkolem zabít ruského prezidenta Matvějeva, který přijel na pohřeb amerického viceprezidenta, který byl jeho přítelem. Orlov tvrdí, že agentka vystupuje pod jménem – Evelyn Saltová… Ted Winter a agent Peabody strnou: Ted tomu nemůže uvěřit, ale Peabody je rozhodnější. Zatímco Orlov se poté, co zabije dva strážné, kteří ho doprovázejí, dostává na svobodu, Evelyn je zadržena. I jí se ale daří uniknout a nastává divoká honička. Evelyn se marně snaží dovolat svému manželovi: na jeho mobilu je stále jen záznamník. Doma pobere pár věcí a pokračuje v útěku. Na dálnici přeskakuje ze střechy jednoho kamionu na druhý a je lehce zraněna. Když se zbaví pronásledovatelů, odjíždí do New Yorku, kde se v kostele svatého Bartoloměje vše chystá k pohřebnímu obřadu. Na místě jsou i agenti Winter a Peabody. Evelyn se podzemím z metra dostává do chodeb pod chrámovou lodí. Střelbou a výbušninami způsobí paniku a ruský prezident se propadá pod zem otvorem, který vytvořil padající lustr. Tam po něm Evelyn střelí. Prezident zůstává ležet na zemi a později zdánlivě umírá… To už ale agenti tajné služby Evelyn pronásledují. Ta má v jednu chvíli na mušce Peabodyho, ale nevystřelí. Je zadržena a v autě převážena do vězení. Zaútočí ale na muže, kteří ji doprovázejí, a po divoké honičce způsobí hromadnou nehodu. Opět se jí daří uniknout… Setkává se s Orlovem, který ji vítá – byl to on, kdo ji jako dívenku vycvičil na ruskou agentku – a seznamuje s plánem získat kontrolu nad americkými atomovými zbraněmi. Před očima Saltové zastřelí jejího manžela a předá jí pokyny pro další akci. Saltová se ale nečekaně obrátí proti němu a dalším vycvičeným „bojovníkům“ a pobije je… Dál ale hraje svou roli, podle pokynů se setkává s mužem jménem Shnaider, se kterým kdysi prošla výcvikem, a ona sama sehraje roli majora NATO Vlčka. Tak společně proniknou do prostor Bílého domu. Saltová má zabít amerického prezidenta. Ještě dříve ale rozpoutá útok Shnaider a je zabit. Saltová opět utíká, zdá se ale, že Ted Winter ji pod maskováním za majora poznal. Je dost dobře možné, že právě začíná „Den X“, kdy má dojít k frontálnímu útoku na Ameriku... (TV Prima)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
breeder

breeder (hodnocení, recenze)

ko33

Ja mám pocit, akoby sa dnes točilo ešte viac filmov len pre efekt. Nie, že by sa predtým netočili, ale teraz to ide už do extrému. Minimalizácia nákladov - CGI = už lacné a bežné, známe tváre hercov = pritiahnu, veľkolepý a sľubný plagát, scenár = 0b.Tak napríklad Hry o život, to je také najnovšie. Čo som si sľuboval a realita spláchla do hrona. Ďaleko nezaostáva ani tento  Salt, ktorý som videl 1x a stačilo. Vojna svetov (keby niet Cruisa a hyper efektov, čo by ostalo?), Vojna bohov (nová) a kopec, kopec ďalších, na ktoré je aj škoda prachov za lacné DVD nie to ešte do kina utrácať. Hollywood zdegeneroval, štúdiá sa prispôsobili, jak čo najviac zarobiť. Film dnes musí mať aspoň trochu prepracovaný scenár, aby veci boli aj trochu logické a réžia zas aby bola svižná a zároveň dôrazná a dej aby vás upútal aspoň trochu. Bohužiaľ, 100 miliónový rozpočet s deravým scenárom a od-veci réžiou, to sa dnes dá vidieť bežne. Varenie z vody, atď. atď.. ale dosť kecov.

ko33

ko33 (hodnocení, recenze)

tak ubohý a kokotský film jsem dlouho neviděl... jak NĚKDO mohl něco takového natočit!!!!

na příspěvěk reagoval breeder

mamradazuzu

mamradazuzu (hodnocení, recenze)

Větší hovadinu jsem dlouho neviděla. To by mě zajímalo, co v tý Americe hulej :-)

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

ubohe, ukazka ako sa film nema robit..mne to osobne pripominalo mission impossible alebo macgyvera..

kamov

kamov (hodnocení, recenze)

Uputavka na markize ako keby to bol film filmov, priznam sa ze ja mna dostala, az som sa dosiel presvedcit sem co je to za film. kukam ze klasicky akcnak

Marek1991

Marek1991 (hodnocení, recenze)

Najnapínavejší najkrajší hollywoodsky megahit? Toto tvrdí Markíza, lol, to podľa čoho usúdili?!

kekesko

kekesko (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Ja sa na tu dvojku teším a keď sa ti nepáči scenár tak napíš lepší...

na příspěvěk reagoval AduskaV

kekesko

kekesko (hodnocení, recenze)

Flipper: Nehnevaj sa ale nič si nepochopil, Halelujah! Pozri si ten film ešte raz a možno to bude lepšie.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Matros

Matros (hodnocení, recenze)

st.ranger: co to plácáš?
Yenda.F: kdy ho prosimtě zabili?
viděli jsme stejný film ?

Yenda.F

Yenda.F (hodnocení, recenze)

U tohohle filmu jsem se fakt nenudil, protože jedna akce navazuje na druhou a ta hned na další. Uznávám, bylo to přitažený za vlasy, ale musí být snad všechno reálný? Popravdě to byl snad první americkej film co jsem viděl, kde si amíci zabili vlastního prezidenta :D Film byl složitej od začátku až do konce a nutil mě celou dobu přemýšlet jak by to vlastně mohlo celý být, ale i tak přes všechny moje teorie to bylo nakonec stejně úplně jinak :D Takže dobrý :)

jacksparrow2

jacksparrow2 (hodnocení, recenze)

Uznávam, že scenár bol trochu naivný a domotaný. Ale Angelina nesklamala. Perfektné bojové scény a naháňačky.

CURVE

CURVE (hodnocení, recenze)

Na film Salt jsem se po shlédnutí filmu Wanted hodně těšil. Ale nejvíce mne zklamal jako obykle český dabing a také jsem do nějaké hodiny filmu skoro nechápal proč,co,jak?? Opravdu by chtělo tento film bedlivě sledovat od začátku až do konce,ale to by musel mít nějaký zajímavější příběh.. 3-

borin7

borin7 (hodnocení, recenze)

To bylo tak pritazeny za vlasy a takova pohadka,ze nechapu proc vubec takovy filmy tocej!

specialista

specialista (hodnocení, recenze)

Slušný akční průměr, který se ale pro mě ke konci stane komedií z důvodu převleku a masky samotné Angeliny...

Tomix

Tomix (hodnocení, recenze)

Co to tady plácáte o tom, jak to Angelině sekne a jak je uvěřitelná? Vždyť už několik let vypadá jak reklama na smrt!

Toreador

Toreador (hodnocení, recenze)

Mě se to líbilo pěkně svižně to osypávalo dokonce jsem na to koukal s manželkou která většinou usne ,ale tohle jí upoutalo až do konce. Hodnotím to jako fajnovej zábavnej film! hodnocení: ****

Killik

Killik (hodnocení, recenze)

nechapu, jestli jsme se tu vsichni divali na stejny film, ale z tech ceskych predsudku a nazoru radoby kritiku se mi opravdu uz chce zvracet.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

SPOILER Ten konec mě opravdu rozesmál, americký prezident je sovětský špion. Tleskám demenci celého filmu.

hroch1999

hroch1999 (hodnocení, recenze)

nechcem tu nadavat, ale kebyze chcem, tak je to jeden vulgarizmus za druhym.. angelina nesklamala, zas si vybrala totalne idiotsky film. odpad je slabe hodnotenie pre tento zazrak.

Tukan.

Tukan. (hodnocení, recenze)

Nápad je to dobrej. Ze začátku mě to překvapilo a pak už to bylo jenom horší a horší až po úplně hroznej konec. Dvě hvězdičky za to, že sem se úplně nenudil

daFrog

daFrog (hodnocení, recenze)

Tenhle film je zcela průměrným mainstreamovým akčňákem současnosti. Takový Mr. & Mrs. Smith bez silného hereckého partnera, který se snaží brát sám sebe trochu víc vážně, bohužel. Nenapadá mě nic co by na tomhle filmu bylo vyjímečného a dříve stokrát neviděného a to včetně výkonu Angeliny. Navíc i téma studené války už je trochu vyčpělé. 3*

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Akčný thriller? Akčná dvojhodinová reklama na Angelinu. Vraj ženský Bourne, hehehe, dovoľte mi sa zasmiať. Dúfam, že sa pripravuje dvojka. Angelina by mohla ešte 10 kg schnúť a skočiť si s plnou poľnou z helikoptéry.

Flipper

Flipper (hodnocení, recenze)

Tony.cs hej slava im, ale ostatní maju aspoň svaly a charizmu a nie deti s každeho kontinentu :)

Flipper

Flipper (hodnocení, recenze)

Spoilerové Engelium podľa salt. Na 1. deň ju vykupili z Činy.
Na druhy deň rozbila sama uderovú jednotku CIA
Neskôr si liezla hore dole po mrakodrape bez istenia a rozdala psíka chudobe.
Na 3. deň skočila z metra bez zlomeniny. Halelujah!
Na ďalší deň zabila ruského prezidenta.
Ten však na tretí deň vstal z mŕtvych. Zázrak!
Medzitym Salt skákala ako veverička vo výťahu a pohrozila gravitácií. Pritom mohla zabiť ďalšieho prezidenta. Neprávom ju obvinili a skoro ukrižovali, ale ona si vyjednala exil a ušla.. sláva jej ó Salt, ktorej kosti sú pevnejšie než Wolverinové a jej sila väčšia ako Chucka Norrisa.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Co to jako mělo být? Kontrašpiónka Bourneová? A to autoři čekají, že budou mít po tomhle kladné kritiky? Když to skončilo tak, jak to skončilo, proboha jak to, že se teprve mluví o tom, že se bude natáčet pokračování? Vždy Salt 2 tak přijde minimálně za rok, dva! Dvojka už měla být minimálně v postprodukci. Producent musí ujíždět na koksu, normálního člověka by tohle nenapadlo. To si myaslí, že jim někdo půjde na dvojku, aby zase viděl třetinu (čtvrtinu, patinu...tisícinu) příběhu a čekal zase, jestli e vůbec začne někdy točit trojka? FAIL.
** za akci a ne zase tak špatný scénář, náhodou (béčko, ale co). Bohužel konec není ani tak zvrat jako otevřená zlomenina.

sct007

sct007 (hodnocení, recenze)

Na tenhle snímek jsem se velmi těšil. Trailer vypadal výborně stejně tak jako Angelina na kterou se prostě úžasně kouká ať hraje cokoliv. Jenže... tady u tohoto filmu se jaksi zapomělo na scénář, akční scény jsou velmi povedené a mají spád. To je ale tak všechno. Konec filmu je pro mě nepochopitelný, takovýto konec si představuji u zetkových filmů... Celkově sem byl velmi zklamán, kdyby tady nehrála Angelina tak bych tomu nedal ani hvězdičku...

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

:) Jeden z mála filmů americké produkce posledních let , který se neutápí ve vlastní jedinečnosti ani 1000 x viděným šablonám v ději. A i když jedete v setsafra akčním rychlíku, kde se musí realitě mnohé odpustit, konspirační paranoia začne ke konci příběhu výborně fungovat za což tleskám. Mimochodem lepší scénář než poslední James Bond ...... takže rozhodně nadprůměr .

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Cizr

Cizr (hodnocení, recenze)

Nebýt hlavní představitelky Angeliny Jolie, asi bych se na ten film ani nepodíval, ale díky ní se mi zalíbil. Takže mé hodnocení není ani tak o filmu, ale spíše o hodnocení Angeliny proto jsem dal 5*.

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

nepaci sa mi ze sa coraz castejsie stretavam - hmm slabe ale dobra hudba. Nepaci sa mi ze to smeruje tam ako to bolo s pc hrami.. Najprv slo o zabavu, a teraz sa predbiehaju v grafike.. hoc je zabava nulova.. Filmy musia stale byt opradene v prom rade dobrym dejom . Potom je hudba ceresnicka na torte..ale ak je film nudny, a hudba to akoze zachranuje,, potom je to zly vysledok.

cechi

cechi (hodnocení, recenze)

u tohoto titulu mě nějvíce zaujalo, jak se tvůrcům podařilo restaurovat a remasterovat Andělínu :) Vypadá v trailerech opravdu dobře, až se mi to nechce věřit

El Pistolero

El Pistolero (hodnocení, recenze)

Jedna věc je jistá. Ať už ten film dopadne jakkoliv, Angelině to v něm opět velmi sluší :) A myslím, že když od toho člověk nebude čekat velké zázraky, solidně se při tom pobaví.

Související novinky

Salt nám to ještě osolí

Salt nám to ještě osolí

08.06.2011

Akční špionážní thriller Salt vlastně nikdo nemá moc rád, natož aby měl nějaké oddané fanoušky. Vlastně je to jeden z těch snadno zapomenutelných „letních“ filmů. Avšak díky Angelině Jolie solidně… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama