Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Recenze (830)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hravost a svižnost vyprávění spolu s dobrými hereckými výkony baví, ale v poslední čtvrtině už ty opětovné zatýkání, věznění a útěky nudí repetitivností a jako celek film působí mnohem delší než je. Do komična či kýčovité romantiky laděných gay scén je v něm především v první polovině přehršel a v podání Carreyho a McGregora působí bizarně, ale jde si na ně zvyknout. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tento film je jasným důkazem toho, že i naprosté ochotnické poleno, jakým je Eman MekŘehoř, může čas od času nalézt ideální polohu, která mu sedne jako penis mezi zuby a nevypadat před kamerou nepřirozeně a toporně. Tato poloha je na čtyřech čelem k pelesti a už v Šulin Růž Eman prokázal, že nemusí ani moc předstírat. Dokonce i Ejs Ventura přesvědčil, že když se opíchá botoxem, což mu úspěšně zabrání dotýkat se spodním rtem čela, či jinak se pitvořit, dokáže si střihnout naprosto uvěřitelného charakterního teplouše i bez Masky. Výsledkem jsou zábavné homotrampoty, které pobaví nejen anální dobrodruhy. Jen bych chtěl podotknout, že označit je jako romantické, může ve svém sebestředném slovním průjmu snad jen Radek99. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy o teplouších na csfd v hojně míře doporučuje uživatel Oskar, ale já z nich zase tak nadšenej nejsem. Herecky parádní u Ewana jsem zvědavý, jestli mu vůbec ještě někdy uvěřím, že je na holky. Jim ten mě nezklame snad nikdy a v mnoha filmech svým hereckým výkonem zastiňuje všechno ostatní včetně příběhu. Phillip Morris nebyl vyjímkou a přitom film má velmi kvalitní zápletku s originálníma forečkama, jenže právě ten gay prvek mě není moc příjemnej, jakmile se začnou nějaký dva kluci líbat, tak prostě vím že z toho mám hnusnej pocit. Moje chyba, že jsem na to díval, nikdo mě nenutil, na druhou stranu jsem nečekal že to bude až tolik buzi, buzi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a Ewan McGregor jsou herci jak víno. Každopádně takhle jsem je vidět asi nechtěl. I tak je ale tenhle film docela zajímavým zjištěním, že se nemusí točit filmy z vězení jen o drsných frajerech s béčkovými herci. Dokážou to i dva buzíci hned je z toho A-titul jak víno. Oskary nebudou? To bych se divil. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $2,037,459Tržby Celosvetovo $20,722,843║ Neskutočná pitomosť, ktorá je prvých asi 20 minút na vážkach ale potom čo príbeh začne ponúkať jednu obohranú suchú vyumelkovanú scénu za druhou sa tento domček z karát rozpadá trieštivým rachotom, bolehlav, Carrey a McGregor asi vo svojej najhoršej možnej úlohe, sklamanie. /5%/ komédia??? dráma???? ťažko niekam zatrieditelné, suchopárnosť!!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a další jeho lhář, podvodník a vůbec ne dobrý manžel. Gumovému ksichtu překvapivě jdou tihle podvodníci, kteří sehrají cokoliv, aby dokázali oblbnout svět okolo sebe a musím se přiznat, že i mě bavilo vidět ho v akci. Ewan McGregor se tu trochu ztrácí, což jsem vůbec nečekal, ale soupeřit se stínem velkého Carreyho není jednoduché (a už vůbec, když život/scénář, mu dost pomáhají:)). Celkově je to hodně teplé, dost zábavné, správně otevřené a závěr vše příjemně okoření. Ty 3* patří k tomu zábavnějšímu vzhledem k tématu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Requa, Glenn Ficarra .. Or suck my dick, your choice. _ Zábavné, teplounké, romantické, vtipně hřejivé. Ty občasné Asijské plakáty tento film perfektně dokreslují. Jsou podobně barvité, rozjařené a žánrově široce zařaditelné, jako mnohé jejich filmy. Neuvěřitelný (real) námět, dobře zvládnutá stavba vyprávění jeho tempo, skvělá hudba i jiné řemeslné kategorie. Jim Carrey válí, roli si evidentně a zcela po svém užívá, taktéž Ewan McGregor (na mnohem menším prostoru) překvapí, jaký je to cukroušek. Pravda, dovedl bych si představit a snesl bych i větší gay odvaz, ale i takto se jisté hranice a laťky posunují na (v mainstreamu) slušnou pozici. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Tak nejak sa nemozem rozhodnut, ci som vlastne videla dramu, komediu, romanticku komediu, proste mam zmiesane pocity. Cele ma to skor otravovalo a na Jimove prehravanie si asi nikdy nezvyknem. Ziadna slava. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejulítlejších romantických komedií, co jsem viděl, přičemž jsem si po celou dobu sledování tohoto snímku vážně kladl otázku, zda to není spíše parodie romantické komedie coby žánru, tak bizarní mi občas připadal námět a vyznění některých scén. I love You Phillip Morris je pravý opak toho, čemu většina rozumí pod slovem konvenční. Ano, tento film musí konvenčního, tedy vkusem či názory konzervativního diváka, asi dost bolet (i když dneska...kdo ví...). Režisérský tandem je příkladem klasických bořičů mýtů - tam, kde skončil v oblasti vážně míněné zkušební sondy Ang Lee ve své Zkrocené hoře, tam v oblasti znevažování sondují odvážně i Glenn Ficarra a John Requa. Přičemž trik na to mají prostý - do léty zakonzervovaného schématu klasického mainstreamového hollywoodského filmu je dosazeno několik inovovaných prvků (ten stěžejní, ústřední pár, tedy dvojice gayů), které ovšem svým zasazením do nezměněných vzorců filmového chování a očekávání zdůrazní všechna (jindy třeba ne tak akcentovaná) klišé. Tolik srdceryvných vyznání lásky, tolik emočně vypjatého loučení se na smrtelném loži, tolik odloučení a shledání...tomu snad konkuruje jediný televizní formát, a to Pošta pro Tebe... Ústřední herecká dvojice ovšem vše spolehlivě uhraje a proto tenhle snímek není tak křečovitý, jak by se dalo logicky očekávat. Postupem času se navíc přidá do inovovaného schématu ještě další žánr, konkrétně komedie o nevyléčitelném podvodníčkovi, která dává vzpomenout na výbornou Spielbergovu oddychovku Chyť mě, když to dokážeš. Jestli má tenhle příběh opravdu nějaký skutečný lidský předobraz, pak žít vedle něho muselo být opravdu očistcem.:-) Tenhle film skutečně mate a vlastně záměrně lže stejně jako jeho hlavní hrdina - divák natěšeně půjde na novou komedii s Jimem Carreym a Ewanem McGregorem ničeho zlého netuše a dostane se mu laviny podvratné zábavy, která si utahuje z jeho vlastní předpojatosti, konvenčnosti a předsudků. Bavit se filmem může být někdy dost složité... Podobné filmy: Chyť mě, když to dokážeš, Santa je úchyl! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nemá to příběh, který by člověka vyloženě chytnul za koule. Zajímavé to je hlavně tím, že tam dva známí herci hrají homouše a v tom teda exceluje Ewan McGregor. To je fakt buznička k pohledání. Je tam fakt hrozně přiteplenej. Opravdu skvěle zahraná role. Jim Carrey je spíše zase vtipnej, než teplej, ale uvěřil jsem mu že je kuřbuřt. Vyloženě jsem se nenudil, ale na můj vkus tam bylo moc homovyznání lásky a pláče nad nešťastnou láskou atd. Prostě mi to přišlo jak romantický příběh Rosamunde Pilcherové akorát s teploušema. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí I LOVE YOU PHILLIP MORRIS mě nepřekvapuje, že film tak dlouho hledal svého amerického distributora, protože je drzým útokem na konvence klasického hollywoodského filmu, v rámci kterého musí být ustanoven heterosexuální pár a pro nejednoznačnost či protichůdnost emocí není místo, a okázalou oslavou nespolehlivého vypravěčství. "Vtip" je v tom, že celá tahle queer podvratná legrace je formálně vystavěna jako kanonické dílo klasického Hollywoodu - OBČAN KANE, ale osoba vypravěče nedovoluje, aby byl ustanoven heterosexuální pár (když ta osoba je gay), aby film poskytnul jednoznačné odpovědi (když je vypravěč nespolehlivý) a aby dovolil prožívat emoce "jednoznačně" (když osoba nespolehlivého homosexuálního vypravěče staví scény do nových rámců a dává jim nové významové roviny). Divácké jistoty se chytrým způsobem nabourávají i z hlediska žánru, protože nelze říct, jestli jde spíš o biografii podvodníka, vězeňský útěkový film či romantickou dramedii, to vše ozvláštněné homosexuální tematikou, která mění pojetí tří jmenovaných žánrů. Poslední jistotou se tak zdá být obsazení známých hereckých tváří, ale v případě Jima Carreyho nelze jednoznačně určit, jestli se jedná o jednu z jeho dalších expresivních komedií, či zda jde o snahu o vážnější, mnohem osobnější drama, a úloha Ewana McGregora zahání do krajností jím často ztvárňovaný prototyp "hodného, ale plachého chlapce". Je to chytré, drzé a gay přepracování žánrových schémat, pohrávání si s diváckými očekáváními a formálním kánonem toho, jak by některé typy filmů měly vypadat a znít, tedy přesně jako předchozí scénáristické počiny Glenna Ficarra a Johna Requa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neco jinyho, nez jsem cekal, proste zadna ruzovoucka komedie o teplousich s xichticim se Carreym. Carrey sice obcas neco provede, podvadi ve velkym, zdrha z vezeni jak o zivot, ale zadna prehlidka xichtu se nekona, film nesazi jen na to, ze tu jsou homousove, ale ma i zajimavej pribeh a predevsim to neni zadna blazniva komedie. Docela casto to spis spadava do romantickyho, sice ujetyho, ale presto drama, i kdyz samozrejme o nejaky forky taky neni nouze, nicmene ne moc ty typicky Carreyovsky, navic se tu zvesela fuckuje. No a krome Carreyho musim pochvalit McGregora, kterej si toho sladouckyho blondatyho vystrasenyho teplouska naprosto uziva a parkrat prekonava i samotnyho Carreyho. Takze celkove, ackoliv jsem se nenasmal tak, jak jsem cekal, presto nejsem zklamanej, na to, ze oba reziseri timhle debutovali, se docela vytahli a pripravili prijemny komedio drama s par nezapomenutelnejma hlaskama. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nějak mě tahle vážně-romantická úchylárna nechytla, nevím vůbec proč. Vtípky slabší, děj taky moc neodsýpá a navíc ani ten radostný pocit, když se dva dají dohromady tu moc nefunguje. Nejspíš proto, že ti dva jsou chlap a chlap. Ale i tak tam mohlo být alespoň něco, co by mě zaujalo. Jenže ne, zkrátka není tu nic. Jinak ne, nejsem homofób, dokonce "go gays!" ale mám prostě pocit, že z toho šlo vytěžit buď vtipnější komedii a nebo silnější drama, ten mix obojího mi nesedí. PS. ten film má i několik logických chyb, třeba nechat takovou kočku jako je Leslie Mann a odejít za jinou..ým chlapem, thats just wrong. even if u'r gay. seriously. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odlehčená gay story. Carrey, jako notorický lhář-podvodník, tu celkem perlí. Škoda že už je okoukaný a tak nějak celkově seschlý. McGregor mě naopak štval, asi proto jak byl nechutně přiteplený. Zahrál ale co měl. Přiznávám se, že filmy s homosexuální tématikou obecně moc nemusím, ale tady hrálo do karet, že to byla (celkem i vtipná) tragikomedie s pěkným ústředním hudebním motivem. Tak. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem šťastný, když se mají lidé rádi a nevadí mi když jsou to gayové. Přesto se přiznám, že bylo lehkým utrpením sledovat, jak si celý film kluci jazyky dráždí mandle nebo zaplňují penisem tělesné otvory. Ovšem podvodnická zápletka je docela zábavná a hošani si své role evidentně užívali, takže ta troječka ode mne bude tak akorát. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo gay, tak to není vlastně vůbec o ničem. Ale nenudil jsem se. Herci gut, hlavně McGregor. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pro čtvrtou hvězdičku jsem se rozhodla až v posledních 10 minutách. A to díky "vychytralému" konci. Z filmu jsem bohužel necítila lásku a nic moc dramatického. Proto film hodnotím čistě jako mírně nadprůměrnou komedii, která není až tak úplné klišé. Trošku zklamaní.3,5* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako typicky ujetá komedie s Jimem Carreym, leckdo by čekal, že homosexuální tematika bude sloužit jen jako zdroj gagů, ale tam kde byste očekávali parodii, se překvapivě začne rýsovat poměrně "seriózní" romantické drama. Z mého pohledu však film nedokáže hrát první ligu jak na poli romantických dramat, tak biografií ("založeno na skutečné události"). Se snahou o vážnost výrazně ubývá ujetého humoru. Je však zarážející, jak dokonale ústřední duo hrálo gaye. :) 6/10 ()

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama