Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 1

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (830)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Jim Carrey a Ewan McGregor v romantickej komédii? To znie dobre, kto hrá ženskú úlohu?". Väzenská cela. I love you Phillip Morris je jeden z tých filmov, ktorý väčšinu z nás uvádza do rozpakov a nevieme, čo si o ňom myslieť. Prvé obrázky tomu moc nepomohli, Bozkávajúci sa Carrey a McGregor jednoducho nie je nič, na čo by sme sa hnali do kina. Ale túto zásadnú chybu sme uznali už po pár minútach filmu. Ide o blááááznivú komédiu ako inak s Jimom Carreym a je to príjemná zmes drámy a komédie, ktorá pobaví aj tých najzaritejších divákov. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak třeskutě vtipné jak jsem očekával, ale i tak jsem se u toho velmi slušně pobavil. On to není totiž zrovna ten typ humoru, na jaký jsme od Carreyeho zvyklý, ale to většinou asi lidem dojde při pohledu na páreček v hlavní roli. Carrey i McGregor si své homosexuály užívají co nejvíce to jde, směje se jim, ale zároveň to nejsou žádné karikatury, takže s nimi člověk i často soucítí. Ono je to vlastně celé takové lidské a místy (hlavně ke konci) je to už spíš drama než komedie. I tak si ale není na co moc stěžovat, protože obě roviny fungují skvěle. Režiséři to mají v malíku, tempo je slušné a hudba také příjemně překvapí. 70% ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí I LOVE YOU PHILLIP MORRIS mě nepřekvapuje, že film tak dlouho hledal svého amerického distributora, protože je drzým útokem na konvence klasického hollywoodského filmu, v rámci kterého musí být ustanoven heterosexuální pár a pro nejednoznačnost či protichůdnost emocí není místo, a okázalou oslavou nespolehlivého vypravěčství. "Vtip" je v tom, že celá tahle queer podvratná legrace je formálně vystavěna jako kanonické dílo klasického Hollywoodu - OBČAN KANE, ale osoba vypravěče nedovoluje, aby byl ustanoven heterosexuální pár (když ta osoba je gay), aby film poskytnul jednoznačné odpovědi (když je vypravěč nespolehlivý) a aby dovolil prožívat emoce "jednoznačně" (když osoba nespolehlivého homosexuálního vypravěče staví scény do nových rámců a dává jim nové významové roviny). Divácké jistoty se chytrým způsobem nabourávají i z hlediska žánru, protože nelze říct, jestli jde spíš o biografii podvodníka, vězeňský útěkový film či romantickou dramedii, to vše ozvláštněné homosexuální tematikou, která mění pojetí tří jmenovaných žánrů. Poslední jistotou se tak zdá být obsazení známých hereckých tváří, ale v případě Jima Carreyho nelze jednoznačně určit, jestli se jedná o jednu z jeho dalších expresivních komedií, či zda jde o snahu o vážnější, mnohem osobnější drama, a úloha Ewana McGregora zahání do krajností jím často ztvárňovaný prototyp "hodného, ale plachého chlapce". Je to chytré, drzé a gay přepracování žánrových schémat, pohrávání si s diváckými očekáváními a formálním kánonem toho, jak by některé typy filmů měly vypadat a znít, tedy přesně jako předchozí scénáristické počiny Glenna Ficarra a Johna Requa. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozkošně sladké, hřejivé, lehce provokativní, zábavné, dojemné a v závěru také hollywoodsky melodramatické dílo. Před zhlédnutím jsem byla na malých rozpacích z žánrového vymezení komedie/drama. Brzy mé obavy však opadly a já si začala užívat naprosto bláznivou a rozvernou první část filmu. Poté se děj přehoupne do drama, aby z něj po chvíli zase vycouval a šlápl pořádně na plyn, který za sebou zanechá opět další bláznivou čáru. Po celou dobu se film pohybuje v rozmezí mezi komedií a drama, aniž bych mohla říct, ve kterých scénách převládá jedno či druhé. Nějaké by se našly, ale většina stopáže je servírována tak, že nevíte, jestli se smát nebo brečet, nebo případně obojí. Jim Carrey je ve své roli téměř nezadržitelný a Ewan McGregor zase rozkošný, až dětinský. Společná scéna při tanci za mřížemi je nádherná. A závěrečné společné setkání a Carreyho vyjasnění situace je vskutku okouzlující. Sice hollywoodsky plačtivé, ale přesto úsměvné a pro mě také překvapivé. Co takhle, podat si ruku s Frankem Abagnalem? Za úsměvem každého z nich by se ale nejspíš skrýval jen další dokonalý plán:) "Nemůžu uvěřit, že jsem uklouzl na panenském oleji." :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka i po letech. Dvojice Jim Carrey a Ewan McGregor je výborná, spolu jsou sladcí, dojemení i vtipní. Carrey tímhle filmem po dvou dekádách na vrcholu posunul své herectví ještě o jeden level dál. Divoká kadence vtipu, crazy situací, vše šlape jak hodinky. Můžeme jen litovat, že u nás nevyšla knižní předloha Steva McVickera. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Velitel speciálního oddělení v Texaské věznici Terry Cobbs, který Rusella (ve filmu Jim Carrey) dvakrát vrátil do vězení, o něm prohlásil: "Je tak sebestředný... miluje, když přitahuje pozornost. Je mi nepříjemný, dlouho s ním nevydržím. Má dvě tváře: když je ve skupině lidí, kteří ho neznají, je velice důvěryhodný a má neobvyklé přesvědčovací schopnosti. Pokud ale ví, že víte, kdo je, je bezbarvý. Všechna jeho přesvědčivost zmizí, třese se mu hlas a je zaražený.“ (šerminator)
  • Autor knižní předlohy Steve McVicker o skutečném Russellovi (ve filmu Jim Carrey) řekl: "Je povahou lhář, ale je tak okouzlující a tak legrační, že kdyby někdy vyšel z vězení, dovedu si představit, že bych si s ním zašel na oběd.“ (šerminator)
  • Právníka, který v závěru filmu obhajuje Stevena (Jim Carrey), hraje skutečný Phillip Morris. (Baťka)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama