Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clint Belmet (Gary Cooper) společně se svými parťáky Billem (Ernest Torrence) a Jimem (Tully Marshall) pracují jako průzkumníci jezdící společně s karavanou. Doba se ovšem mění a železnice je na cestě. Ačkoliv o tom zatím nikdo z nich neví, toto je jejich poslední cesta. (Mol)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Kouzlo tohoto filmu leží dnes povýtce v nostalgii asi stejně jak je tomu u románů tvůrce předlohy Zane Greye. Snad i dobový divák tušil, jak film skončí, a dnešní to téměř najisto ví. Vidí-li ale našinec hrdinovy dva kumpány, nemůže si nevzpomemout na komické figury trapperů z románů Karla Maye. Vypadají podobně bizarně a ošuntěle - rodní to bratři Sama Hawkense, kteří teprve v divočině ukáží, co dovedou. Hodně tomu filmu pomáhají záběry z přírody, dodnes působivé. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Fighting Caravans je spíše idylický, pohodový a opravdu romantický western, v němž si příznivce akce na své příliš nepřijde. O nějakém napětí pak také nemůže být řeč. Své určité kouzlo však má i díky Gary Cooperovi, tudíž mu s přimhouřenýma očima dám 4*. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Na western z roku 31' skvěle natočeno. Senzační Gary Cooper a dva jeho "stále na sračky ožralí" kumpáni co ho vychovali a taky jim patří nejlepší hláška celého filmu: "let's get drunk! - Well, let's try anyway!" Zabíjení indiánů je pro ně veliká zábava a ženský jsou pro ně jen kus masa s dírou. Akce se dočkáme až nakonec, ovšem tenhle film není o akci, spíš o tom příběhu. V hlavní roli: svatba. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama