Reklama

Reklama

Brána do pekla

  • Velká Británie Nine Miles Down (více)
Trailer

Bezpečnostní expert Thomas "Jack" Jackman, zaměstnanec naftařské společnosti, je vyslán na Saharu, kde má ověřit přerušený kontakt s výzkumným týmem, který se snažil dostat zatím nejhlouběji pod zemský povrch. Na poušti se setká s Jennie Christiansonovou, jedinou přeživší z týmu, jehož ostatní členové se pravděpodobně zbláznili. Poté, co se dostali do hloubky devíti mil, všichni uvěřili, že narazili na peklo a vypustili tak na Zemi neznámé zlo. Čím déle zůstává Jack na místě, tím více začíná věřit tomu, že je Jennie lhářka, a že právě ona je tím zlem, které se dostalo na povrch. (HBO Europe)

(více)

Recenze (32)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby celej film byl jak nohy a prdel hlavní představitelky, tak to by bylo žrádlo, jenže kdyby byly v prdeli ryby. Celý je to takovej gejzír blbství, že to člověk po deseti minutách bere jen jako dočasnej baravenej doplněk na zeď. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Minimalistický psycho horor z opusteného prostredia Sahary, v ktorom prevažnú časť zohrávajú len 2 osoby - strážnik Thomas ("Highlander" Adrian Paul) a sexi doktorka Jennie (Kate Nauta). Príbeh o hlbokých vrtoch do zemskej kôry, ktoré niečo narušili je dostatočne zaujímavý a film ponúkne viacero atmosférických momentov i strašidelných scénok. Popri tom diváka celý čas drží v neistote, či sa tam niečo zlé v skutočnosti vôbec nachádza a či sa iba niektorá z postáv nezbláznila, alebo prípadne nebola niekým iným už od začiatku... Na konci to je však už trochu prestrelené a tlačí sa na pílu až do záverečného rozuzlenia, no celkovo sa jedná o podarenú vec. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potešila scenárom vyvolaná "neistota", prečo sa čo deje, a masky, ktoré taktiež celkom ušli. Keď prirátam záver, dostávam aspoň priemerné hodnotenie. Zas taká tragédia to nebola, pričom plusom bol dabing. Momentálne počas sviatkov všetkých "lenivých", sa mi ozaj nechce "čítať". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů mám rád - neustálé napětí, nejistota, sny se prolínají s realitou a naopak... Je svůdná Jennie sukkubus, nebo doktorka z týmu vědců, které se jako zázrakem podařilo přežít? Výborná hudba napomáhá stupňování napětí stejně, jako slušná kamera a opuštěné prostředí těžební věže v poušti. Snímek mi velmi připomněl Horizont události. Naprosto chápu, že nesedne každému, mně ale utekl strašně rychle. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Sterilná a nudná rutina v lacných kulisách. Ak máte chuť sledovať jeden a pol hodiny dvoch ľudí, ktorí sa navzájom hľadajú a strácajú v jednej budove uprostred púšte, je tento kúsok určený práve vám. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film, kterej se podle mě zcela jistě nechal inspirovat projektem KOLSKÝ VRT. Jen filmaři vyměnili poloostrov Kola za Saharu. No popravdě jsem ale od filmu čekal trošku něco jinýho. Nebo spíš jsem čekal, že bude pojatej jinak. Tohle byla spíš taková minimalistická psychárna o dvou hercích, která mně osobně sice až tak nevadila ale myslím si, že větší šance na úspěch a vyšší hodnocení tenhle film nemá. Slabší 3hvězdy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie solídny a atmosferický horor, štýlovo pripomínajúci žánrové kúsky z mnou preferovaných 80. rokov. Hoci sa jedná o minimalistický kúsok, ktorý si v podstate vystačil s dvoma hercami, dejovo ide o zaujímavý, občas aj mrazivý počin, u ktorého som do poslednej chvíľe nebol úplne istý, ktorá bije. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý psychologický horor, který si po celou dobu vystačí jen se dvěma dobře hrajícími herci. Pochválit zaslouží taky režisér Anthony Waller, který vizuální stránku dotáhl k dokonalosti. Není to tedy film nějak originální, ale docela působivý a velmi dobře natočený. Takhle nějak mohla vypadat T.M.A., kdyby Herz věděl, co dělá. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zasadit horor do sluné pouště proč ne celé je to pěkně za světla o to víc je to vidět, Je to takový komorní film, kde jsou většinu filmu jen dva herci, zvlášt krásná Kate je neodolatelná. Solidní atmosféra i nápad. ()

lucijelucije odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá katastrofa, nejenomže tady není ale absolutně znát jakékoliv vyvrcholení děje, ale celý tento rádoby nazvaný thriller je tou nejhorší nudou, trapností a totální neslučitelností nějaké posloupnosti, co jsem kdy zažila. Vždyť tato tragédie vůbec nechápe pojem film. Bezpečnostní expert je někde s jedinou přeživší v podzemí, řeší blbiny a vůbec mu není divné, že je to všechno úplně divné =) Sexy kočka imunní, celá posádka v trapu a ona si tam z vesela trajdá, sexuje jako by se nic nestalo. Borcovi to není podezřelé tak si dává drink a vzpomíná z ničeho nic na minulost, pár lidí mrtvých však co, já mám svých starostí dost. Bezva super ujetost. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Dvaja.. Aké krásne je byť dvaja.. Uprostred púšte s démonickými preľudmi sa to síce tak javiť nemusí, ale priznajme si chlapsky: depka-nedepka zo straty rodinky, keď si zavretý v nejakej búde X kilometrov od civilizácie s pani doktorkou, ktorá rozhodne neváha a rada sa ponúkne, že ti s ochotou vyšetrí prostatu, no nevyserieš sa na nejaké to peklo pár míľ pod nohami? No veru.. Nie. Rozkošne natočené. Osobne mám slabosť pre podobne minimalistické dielka. A toto má (jedno) obrovské plus: celý čas netušíš, či je tá blonďatá nezbednica naozaj diablica, alebo sú to len haluze traumatizovaného ochrankára? ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Filmy o dvou hercích balancují na tenkém ledě a není neobvyklé, že se jím i proboří do ledové vody. To naštěstí není případ Brány do pekla. Naftaři se provrtali do pekla! Je to béčko, ale cílevědomé béčko s jednoduchým efektním příběhem vynořujícím se z pozadí, aby se nakonec stal hlavním motivem filmu. Peklo má mnoho podob. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo celkom pozerateľný filmík. Mňa zaujal hlavne krátky obsah od distribútora a prostredie, v ktorom sa to celé odohráva. Málo hercov a iba jediná otázka: Je peklo skutočné miesto alebo iba stav mysle doprevádzaný pocitom viny? Tvorcovia si síce príbeh značne zjednodušili ale veci ako: celý výskumný tím je buď mŕtvy alebo šialený a jediná preživšia sexi babenka si kľudne dáva svojích päť míľ behu s mp3-kou v ušiach aby neprišla o kondičku, jednoducho k B-čkovým flikom patria. Herecky hlavne od hajlendera nič moc, ale večer v bedni nič nebolo a ja som bol s týmto celkom spokojný. ()

solaco 

všechny recenze uživatele

Bezpečnostný pracovník Thomas Jackman, prichádza na opustenú vrtnú stanicu niekde uprostred Sahary. Ešte nedávno tam skupina vedcov prevádzala najhlbší vrt do zemskej kôry. Vedcom sa však niečo stalo, niektorí zmizli, niektorí sú mŕtvi a niektorým z toho riadne šiblo. Na scéne sa objavuje aj doktorka Jennie, ktorá robí na opustenej stanici Jackmanovi spoločnosť. Je Jennie naozaj tou, za ktorú sa vydáva? A čo našli vedci v zemskej hĺbke? Na to, že som od toho prakticky nič nečakal a bol som pripravený na to najhoršie, som sa príjemne bavil a v niektorých momentoch vie film zaujať a aj vystrašiť. http://strasidelnyblog.blogspot.com/ ()

Saphiroth 

všechny recenze uživatele

Nie AZ TAk zle , ako to vyzera z hodnotenia, ale pouzitu latku by slo spracovat ovela zaujimavejsie. A koniec naozaj kazi mysterioznu atmosferu filmu a aj celkovy dojem...skoda. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

U celého filmu jsem se docela bavil, což je zázrak u takovéhle céčkové nízkonákladovky, ale konec to totálně zabil. ()

Reklama

Reklama