Reklama

Reklama

Berta a Ufo

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Česko, 2006, 26x8 min

Režie:

Ivo Hejcman

Scénář:

Miroslav Adamec

Obsahy(1)

Touha objevit ve vesmíru mimozemské civilizace provází lidstvo odnepaměti. Pátrání po neznámých létajících objektech, UFO, prochází další zajímavou etapou. Jednu z největších záhad lidstva vyřeší Večerníček České televize. Unidentified Flying Objects prostě existuje! Důkazem je pokračování kresleného seriálu Berta a Ufo o přátelství malé sympatické dívenky Berty s roztomilým mimozemšťanem – Ufíkem. Na rozdíl od první řady seriálu přibude k protagonistům příběhů ještě Bertin mladší bratr Bartoloměj. Děti, nastupme společně do vesmírného korábu a nechme se unášet fantazií, hravostí i humorem! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím tentokrát souhlasit s tím, že tady bylo trochu přestřeno. Hlavně bych čekal, že děj se kupříkladu bude ubírat směrem - Ufounek mě někam ve svém talíři vezme a já mu za to ukážu taje a krásy planety. Tedy děti se pobaví a zároveň se něco dozví třeba o naší zemi nebo České republice. Anebo se děj mohl ubírat směrem k poučení. Ale jednotlivé epizody jsou tak pitomé, že nad tím až rozum zůstává stát. Je mi líto Jitky Molavcové. Ta se snažila seč mohla, ale moc šancí se vyřádit neměla. Mnohem lepší byla v seriálu Káťa a Škubánek. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

ten ufon je jediný pozitivum téhle děsivé kraviny. a že se to líbí dvouletým dětem, jak tady čtu? to je sice hezké, jenže Večerníček se musí líbit i dětem šestiletým, devítiletým a dvanáctiletým. a neměl by být nekoukatelný ani pro dospělé. Večerníček byl vždycky masovka. viz naše klasiky Rumcajs, Fík, Bob a Bobek aj. jinak to patří na kanály pro nemluvňata s Teletubies a podobně. ;-) ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Na Káťu a Škubánka, Maxipsa Fíka nebo Macha a Šebestovou se bez duševní újmy můze podívat divák pokročilého věku, aniž by se musel cítit trapně. Jsou to seriály, které mají vtip, švih a nápad. Tady u Berty si ale dospělí na svoje nepřijdou. Berta a Ufo je večerníček zaměřený na těžce předškolní publikum, tak trochu unylý a bez vtipu. Svou podivnou "ulítlostí" se snaží čerpat z takzvaně bezbřehé dětské fantazie. A v tom právě vidím nejtěžší průser celýho seriálu. Továrna na hračky je místo, kde všichni jezdí na skulzavkách nebo galaxie mléčná dráha je plná mlíka a cukrovinky se těží ve vesmíru. Čokoláda se do dortu přidává až po upečení, takže bílý dort pak krásně znědne... Zkrátka a dobře, ve světě hunsně žlutý berty a divnýho modrýho přizdisráče je všechno tak fantazijně surreálné, že na to děti koukaj jako vejři na tank. A to je prostě strašně nebezpečný. Protože se to celý tváří strašně didakticky, ale zároveň je tam všechno špatně, obráceně nebo jinak. Kdyby byla cílovka někde kolem deseti let, nebo se to alespoň odehrávalo na planetě Huí-Ťap-ťap, neřeknu ani bž ... Ale takhle se nemůžu zbavit pocitu, že nejmenší publikum by prostě nemělo být mateno. Dále jen několik poznámek: *)Výtvarno mě těžce neoslovilo, nicméně je vidět, že je večerňajz propracovanější než většina současné produkce. Výtvarnice tedy odvedla alespoň poctivý kus práce. *)Nechápu, proč je hlavní postava od hlavy až po pr...(ehm)... žlutá, zatímco ostatní mají běžný tělový odstín. Znamená to snad, že hlavní hrdinka trpí jaterní disfunkcí? *) A za třetí už mě nic nenapadá... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelný úlet v bohužel typickém duchu tvorby pro děti "ale to máte fuk, že to absolutně nedává smysl, v některých dílech ten ufon vůbec nemusí být, protože neudělá vůbec nic, ta holčička je jediná žlutohnědá nejen členka rodiny, ale jediná postavička z celého osazenstva, vždyť je to jenom pro děti a je to animované". Že to ale přesně tak přece je? Ne, není, alespoň ne v mém světě. Jestliže tohle podsouváte malým dětem, v o něco starším věku si budou pamatovat, že tohle je to, co měly rády, a budou si myslet, že je to takhle v pořádku. Jenže ono není. Fantastické výpravy do světa, kde neplatí žádné fyzikální zákony ani kauzalita, se dají dělat chytře, nebo přesně takhle - tudíž bez jakéhokoliv ladu a skladu s tím, že ufonem/zázraky víry/magií vysvětlíte všechno. Naprostá zbytečnost, kterou nezachrání ani dabing Jitky Molavcové. 20% ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Mně se to nelíbí. Chybí mi tam náboj, poetika, styl, šmrnc a... A smutně přemýšlím, co by to tak asi mělo dětem dávat - kromě informací, že lidi moc telefonují mobilama a skoro na sebe nemají čas. To snad vidí samy... Řešení? Potřeba unikat až k UFOnům?! To mě tedy děsí... I když to tak zřejmě nebylo myšleno - scénář působí, jako by ho v touze po rozletu a originalitě vymýšlelo desetileté dítě. Pokud to tak je, a je to součástí nějakého skrytého experimentu, možná se časem pobavíme. Pokud ne, děkuji autorům, že nevyprodukovali nic, co by dětem výrazně ublížilo, a přece pomohlo vyhranit divácký vkus už v nejútlejším věku. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama