Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký dobrodruh a reportér O'Hara (Gary Cooper) se podílí na nebezpečné misi: pomáhá dodávat úřadům zbraně, které by pomohly vesničanům v provincii pustošené šíleným, ambiciózním generálem Yangem (Akim Tamiroff). Ve vlaku do Šanghaje se setká s Judy Perrieovou a zamiluje se do ní. Její slabý a nespolehlivý otec Peter (Porter Hall) je ale ve spojení s Yangem a nutí neochotnou Judy, aby O'Haru svedla a zradila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mělo mi být hned jasné, že pokud vidím na plakátu jméno Madeleine Carroll, že půjde o špionážní thriller. Carroll se líbila už Hitchcockovi v Anglii a není proto žádným překvapením, že i Hollywood ji obsadil do stejného žánru. The General Died at Dawn je téměř k nerozeznání od The 39 Steps a Secret Agent. Naivní je to všechno stejně, jen s tím rozdílem, že v Anglii byl idolem Robert Donat a v Hollywoodu Gary Cooper. Vzhledem k vlažnému zájmu příliš nerozumím dramaturgii celé té Platinové edice, kterou před deseti lety vydával Magic Box. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si původně nemyslel, že dám tomuto snímku plný počet hvězdiček, ale po jeho zhlédnutí jsem byl již odhodlán tak učinit. Tajemný Mr. O'Hara je film s vynikající hudbou (zejména ústřední motiv je skvělý), sympatickým (a opravdu James Bondovsky vypadajícím) Gary Cooperem v hlavní roli, solidní atmosférou a v neposlední řadě zajímavým příběhem s různými zvraty a také napětím, které má svůj vrchol na samém konci snímku. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Trochu naivní, ostatně jako všechny americké filmy, které se snaží zachytit atmosféru čínských (nejen politických) událostí. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu celkom slušný príbeh, no jeho spracovanie má slabšie miesta. Hlavne vtedy, keď držia postavy v rukách zbrane. Aj generál Yang mi prišiel na takého drsného diktátora príliš mierny a priateľský. Filmoví zloduchovia si v tej dobe nemohli dovoliť robiť také kruťárny, ako je to bežné dnes. Dosť mi vadilo aj (pre staršie filmy typické) obsadenie Aziatov neaziatmi. Tamiroff ale odviedol svoj tradične dobrý štandard, aký predvádzal aj v ostatných svojich úlohách cudzincov. 70% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tyhle doslovný překlady miluju a tady to bije přímo do očí :-)) No a jinak, tento snímek by snesl trochu více akce a trochu více napětí a trochu méně minut, ale jinak to bylo velice fajn :-) ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Dá se říci hodně naivní film. Bohužel ale nezůstalo jen u toho, takto můžeme chvíli pokračovat a teď skutečných kladů, těch opravdu moc nebude. Délka, ta je také dost přestřelená. Atmosféra, tak ta se kdesi vytratila. Asi dvakrát snímek poskočí v ději takže se na chvíli stává nepřehledným, některé postavy jsou zde hodně zbytečné a působí spíše rušivě. Herci jsou sice charismatičtí ale celé to působí hodně nepřesvědčivě, jestli za to může děj, který je opravdu hodně naivní, nevím, zřejmě, ale prostě není to vůbec ono. 45%. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

4+. "JamesBondovsky" Gary Cooper a moje jednicka Madeleine Carroll ve spionskem pribehu, ktery se odehrava v Cine. Hodne moc podobne napr. filmu Blokada. Nevim co by na to rikal soucasny divak, ale pro mne osobne lahudka... :-) ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Tajemný Mr. O Hara (1936) je dobrodružný film, situovaný do oblastí severní Číny, které jsou rozvrácené občanskou válkou, neklidem a revolucí.. Závěr = Poměrně slušně natočený snímek, u kterého jsem nepostrádal dobrodružství ani napětí **** ()

Reklama

Reklama