Reklama

Reklama

Goongnyeo

Trailer

Obsahy(1)

V královském paláci zdánlivě začíná den jako každý jiný, dokud není ve svém pokoji objevena jedna ze služebných s oprátkou kolem krku. Všichni se snaží případ hned uzavřít jako jasnou sebevraždu, jen mladá doktorka, která dostane za úkol ohledat tělo, nachází stále další a další známky toho, že se jednalo o vraždu a na vlastní pěst začíná uvnitř paláce pátrat po viníkovi. Odhaluje tak kolotoč intrik a lží, který je, jak se zdá, za zdmi paláce na denním pořádku a pro mnoho lidí se tak stává prioritou její odstranění. (cubajz)

(více)

Recenze (14)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No to mi pokálej záda. Korejský výpravný historický krimi thriller z prostředí královského dvora plný intrik kvůli korunování královského levobočka a gore brutalit, zapichováním jehel pod nehty počínaje a sekáním rukou konče. A na to všechno je naroubovaná duchařská linie, která by tam vůbec nemusela být, ale přesto není nijak nadbytečná, naopak tomu všemu dodává patřičnou atmosféru. Ten příběh je prostě dokonale vymyšlený a promyšlený a takřka skoro stejně dobře natočený. Nelze mu vlastně nic vytknout. Výprava je parádní, stejně tak hudební doprovod, intriky fungují, gore funguje, atmosféra funguje, herecky parádní a podchycení dobové kruté atmosféry taky funguje. Vše prakticky v čistě ženském podání, protože muži v tomto filmu jsou hodně v dáli na druhé koleji. Tohle je prostě divácký zážitek. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Detektivka v královském paláci - to je to nejvýstižnější, co se o tomhle filmu dá říct. Celkem ušla, jen to mystično si mohli odpustit, je tam úplně zbytečné a ke konci už je tam tolik intrik, že se v tom člověk ztratí a nejhorší je, že už je mu to i jedno. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po velenudném Evil Twin jsem se dlouho dalšímu korejskému kostýmnímu mysterióznímu dramatu vyhýbal jako čert kříži. Navzdory vlasatici a nadpřirozenu má tento snímek blíže než k duchařině spíše k podívané typu Blood Rain. Zajímavé vyšetřování v areálu královského paláce, poutavá výprava, naturalistické scény mučení a popravy... O solidním řemeslném zpracování netřeba mluvit, to je v Koreji u takovýchto snímků standard. I když nenabízí nic drastického, nadpřirozená složka ve filmu svou funkci plní, takže s výsledkem jsem byl vcelku spokojen. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mierne mysteriózne ladený historický kriminálny film. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa v kráľovskom paláci, kde dôjde k údajnej samovražde služobnej kráľovej konkubíny, ale hlavná sestra, ktorá má samovraždu potvrdiť si uvedomí, že v skutočnosti sa jednalo o vraždu, no z vyšších miest má nariadené prípad uzavrieť ako samovraždu. Ale s týmto sa nehodlá zmieriť a rozhodne sa zistiť celú pravdu. No intrigy na kráľovskom dvore sú rozsiahlejšie, ako by sa mohlo zdať. Spracovanie nie je zlé, ale mohlo byť aj lepšie. Táto zápletka zaujme už od začiatku, tu sa skutočne stále niečo deje, pričom dej sa venuje stále len tomu hlavnému, žiadne zbytočné vedľajšie línie, len kriminálna línia v tomto historickom prostredí. Lenže asi po tretine filmu začal môj záujem o vyriešenie pravdy upadať, celé to pôsobí až príliš jednotvárne, spočiatku to baví, ale postupne sa už len stále riešia tie isté postavy v tom istom prostredí, ktoré je nanešťastie dosť obmedzené, jeden menší komplex určený služobným a občasné situácie pri blízkych kráľovi, k tomu všadeprítomné intrigy, z ktorých niektoré sú zaujímavé, ale už to nie je ono. Ale chválim zaujímavosť celého tohto systému, čo si kto nemôže dovoliť a podobne, hlavne kvôli tomuto sa na to bez problémov pozerá až do konca. A tá mysteriózna línia zase pôsobí až príliš samoúčelne, film by kľudne fungoval aj bez nej. Takže celý čas sa na to dobre pozerá a film si udržuje celkom slušné tempo, ale kvôli jednotvárnosti to na výraznejší zážitok nestačí. Čo sa týka tej hororovejšej stránky, za pochvalu stojí pár drsnejších momentov, je ich len pár, ale pôsobia dosť surovo. Ale ako som spomínal, tá mysterióznosť ma vôbec nezaujala. Pripadalo mi to, ako keby už bol natočený film a potom niekoho napadlo to aspoň čiastočne prerobiť na horor a tak tam len umelo vložili pár zbytočných hororových scén. Herecké obsadenie je celkom slušné, celé to stojí na ženských postavách, tých mužských je len pár a ani nemajú moc priestoru. Potešila ma hlavne Park Jin-Hee v hlavnej úlohe, ale prakticky všetky dôležité postavy sú dobre obsadené a aj zahrané. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, kvalitný vizuál, kostýmy, tu nemám najmenší problém. Tento film ma vôbec v ničom neurazil, ani po druhýkrát som sa vôbec nenudil, pozerá sa na to dobre, je to kvalitne natočené, aj zahrané, len by to chcelo výraznejšiu nápaditosť, práve kvôli tej jednotvárnosti tomu nemôžem pridať ešte jednu hviezdu, ktorú by som inak dal rád. 66% ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda za hezké kostými. Tenhle typ filmů prostě nemám rád, kde je to všechno tak nějak divně zamotané. Obzvláště, když se tam režisér snaží naprosto zbytečně dát trochu duchařiny. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už som si myslel, že to s Kórejskym hororom ide úplne dole vodou, no predsa len svitla malá nádej. Tak ako aj v prípade Hansel and Gretel (2007) musí aj Shadows in the Palace (2007) mixovať v sebe viac žánrov a horor je zastúpený len v malej časti, predsa sa jedná o veľmi kvalitný strašidelný kúsok, tentokrát dokonca zasadený do histórie. Po Evil Twin som sa síce toho bál, moje obavy sa však nenaplnili. Možno by to išlo skrátiť, ale to je problém viacerých kórejskych filmov. Ku konci je to taktiež až trocha moc prekonbinované a v závele tých postáv sa dá stratiť, celkovo sa jedna o veľmi nadpriemernú mysterióznu detektívku. 4* ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Brrr, ještě teď mě z toho mrazí v zádech. Úplně nejhorší to bylo, když se mi ve vypjaté scéně z ničeho nic otevřely dveře do mého pokoje. To jsem měl velmi blízko k infarktu. Už od samotného začátku je vidět, že to bude intenzivní pěkné drámo, ale nečekal jsem až takové. V paláci dojde ke vraždě a mladá doktorka se ujme jejího vyšetřování na vlastní pěst, protože ostatní přijímají jen verzi o sebevraždě. Není zde snad jediné poklidné a příjemné místo. Všude jen intriky a zlo, které se plíží palácem. Vlastně se to hororu podobá daleko víc, než 95% hororů a přitom to má dobrý příběh. Ale doporučil bych to hlavně těm lidem, kdo nemají problémy s rozlišováním korejských postav. Jinak by mohli být spíše zmateni. Naštěstí to není můj případ. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se dost slušně bála - taková hororová detektivka z dob dávno minulých. Moc jsem fandila mladé doktorce, leč neměla šanci doložit důkazy o vraždě, resp. nebyla vyslyšena, resp. byla vyslyšena, ale k ničemu to nebylo. Tolik ženských pohromadě a tolik krutosti. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

bez té duchařiny by to byla zajímavá historická detektivka na pozadí intrikářského zákulisí královského dvora, pokus o tajemno (podle mě chytrý marketingový tah) tu zbytečně překáží. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Historické krimi alebo historická detektívka odohrávajúca sa v útrobách kráľovského paláca. Atmosféra je nadštandartná a keď sa po pár desiatkách minút zorientujete, kto je kto, tak sa pre diváka odvíja kvalitná zápletka. Ak to náhodou má niekto rád, tak sa tu vyskytne aj pár morbídnych prvkov v podobe mrzačení, týrania a vrážd. Iba to množstvo intrík na druhú a vôbec komplikovaného deja si mohli autori odpustiť. Hororové prvky sa mi sa mi zdali tiež zbytočné. Inak, len tak na okraj, opäť sa potvrdzuje, že ženy vedia byť krutejšie ako muži. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Když začnou intrikovat ženské, tak to stojí za to xD. Tohle je ale jinak dobrý snímek, který má především velmi dobrou atmosféru (už úvodní scéna se zvonem začla pěkně) a perfektní kostýmy. Ani mi vůbec nevadilo okořenění této historické detektivky prvky hororu, které filmu pomohlo, i když před koncem už to malinko bylo moc a celkové "vyřešení" problému mě tolik neuspokojilo, ale budiž bylo to i tak slušné. Každopádně jsem celou dobu zůstal slušně napnut a sledoval nedočkavě, co bude dál, což je dobře, u filmu nebyla žádná chvilka, kdybych se nudil. I když na podobné téma je ještě o něco lepší Blood Rain, tohle mě zabavilo fakt dobře, takže celkově za 75 %. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Priznam sa ze nemam rad azijske ducharinky(uz mi idu krkom),ale tento film je skor krimi,historicky mysteriozny horor.Prave preto davam 5/5.Vo filme neide len o vysetrovanie vrazd,ale aj vykreslenie tamojsej kultury v palacoch.Taktiez aj intrigy,ktore su,boli a budu. Vrelo odporucam.....treba vydiet ()

Sefik 

všechny recenze uživatele

Mám rád korejské filmy, opravdu ano. Naučil jsem se rozeznávat i ty jejich obličeje. Bohužel toto byl pro mne kámen úrazu, ač jsem se snažil sebevíc, ty hezké mladé Asijky jsem měl spojené v jednu. Čekal jsem v celkem dlouhém čase, že pochopím kdo je kdo, ale prohrál jsem. Doufám, že jiní vyhráli... :-) ()

Reklama

Reklama