Reklama

Reklama

Ztraceni v Pekingu

Obsahy(1)

Snímek nabízí pohled na současný život v čínském hlavním městě. Sledujeme vztahový čtyřúhelník mezi mladou ženou, jejím šéfem, jejím manželem a manželkou jejího šéfa. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dráma. Má dobrý príbeh o manželoch z nižšej triedy, masérke nôh a umývačovi okien, ktorí si len chcú žiť pokojný život v hlavnom meste. Keď si raz masérka vypije, jej šéf, bohatý sukničkár sa to rozhodne využiť a tak ju znásilní, lenže to uvidí jej muž, ktorý túži hlavne po peniazoch a tak vzniká zvláštny vzťah medzi nimi tromi a ešte šéfovou manželkou. A navyše sa všetko ešte skomplikuje, keď si masérka uvedomí, že je tehotná a po dieťati túži aj jej šéf. Spracovanie je celkom slušné, dej pôsobí dosť jednoducho a prakticky tu chýbajú nejaké vedľajšie línie, film sa prakticky stále venuje len tomu hlavnému, ale nemám s tým problém. Celé to stojí na štyroch odlišných postavách z dvoch spoločenských tried, vzťahmi medzi nimi a ich prístupu k danej situácii, pôsobí to zaujímavo a navyše sa to nesie v takom čisto realistickom duchu, pozerá sa na to dobre a to po celý čas. A kvôli tomu realistickému pojatiu sa tu nájde aj pomerne výrazná miera erotiky, ale neprišlo mi to samoúčelné, pôsobí to prirodzene a neruší. Herecké obsadenie je na tom dobre, najlepší sú Bingbing Fan a Tony Leung Ka Fai v úlohách masérky a šéfa, ich postavy mi prišli najlepšie zahrané a aj charakterovo najzaujímavejšie, no dobre podaná je aj postava šéfovej manželky, jedine ten muž masérky zaostáva, ani on nie je zlý, ale ani si ma moc nezískal a v niektorých situáciách ma vôbec nebavil. Réžia a technická stránka sú presne v štýle týchto úplne realistických drám, takže slušný štandard. Určite sa nejedná o nič výnimočné, ale bavilo ma to, zaujímavý scenár, dobrí herci a aj slušná réžia, takže nemám väčší problém. 74% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Po malém nemravu musí následovat další, větší a řetěz už nelze přerušit. O této poznané pravdě je natočeno zajímavé čínské drama prošpikované sexem, možná až za hranici funkčnosti. Nicméně příběh je veden poměrně neotřele, herci mu pomáhají, je to zkrátka hezké dívání. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Se začátkem si tvůrci očividně vůbec nevěděli rady, ale nakonec se ze Ztraceni v Pekingu vyklubalo poměrně zajímavý drama. Postava manžela hlavní hrdinky mi každopádně v příběhu strašně vadila. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdy já jsem naposledy viděl nějaký čínský film? Zpočátku usouložené vztahově sociální drama se zajímavě pojatými charaktery. Zápletka lehce komická, ovšem s ne zcela humornými a příjemnými následky. Herecky zajímavé. Obzváště šéfova manželka si mě okamžitě omotala kolem prstu. Milá kamera a velmi příjemná hudba. Zajímavé je, jak to háže dost jiné světlo na čínskou všední realitu, než by se dalo očekávat a boří to naše středoevropské představy. Ale na druhou stranu... kdo by očekával, že to bude jinak. Asi není divu, že se v Číně tenhle film na plátnech a obrazovkách zrovna neohřál. Poučení filmu je jasné - za všechno může chlast! A chlapi jsou hrozní idioti. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na cinsky film velmi odvazne tema. Clovek ma tendenci za to pridat jednu hvezdicku. U korejskych ci japonskych filmu bych vsak to mnozstvi sexu presel a tak hodnoceni ponecham skromne. Zabery z Pekingu zaujmou vzdy, film ma dobrou atmosferu a par dobrych hlasek. Film jsem bohuzel videl v TV a cesky dabing filmu hodne uskodil. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je perfektní čínské drama, které je postaveno na skvělých výkonech, skvělou zápletkou a trochou toho sexu:-) Naprosto výborně je vystavěna atmosféra tohoto snímku díky občasné roztřepané kameře a hudební linkou. Občasné skvělé přechody jako např. přechod zachycující Peking před porodem Ping Guo a skvělý "end credits". Nemám co vytknout a tleskám, tohle je výborné drama. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Síla filmu je v silné story, kterou ale scénáristi nafoukli až příliš rozmařilými zvraty. Lost in BJ je syrovým pohledem na současnou urbánní Čínu a je škoda, že je tento druh filmů zachycující aktuální problémy dušen cenzory. ()

elea 

všechny recenze uživatele

Mladí manželé Liu PingGuo a An Kun se přestěhují za vidinou lepšího života do Pekingu. PingGuo pracuje jako masérka a je znásilněna svým nadřízeným. Po měsíci PingGuo zjistí, že je těhotná. Otcem může být jak její manžel tak její nadřízený. Ovšem každý z nich si přeje, aby zrovna on byl otcem. Komorní snímek, který nesměl být kvůli erotickým scénám v Číně vůbec uveden, ukazuje, jak jsou lidi schopni pro peníze udělat cokoliv - i vzdát se vlastního dítěte. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Moc ze současné Číny (nepočítám tam HG) jsem toho doteď neviděl, jelikož se tam teď točí jen filmy typu Jackie Chan a Jet Li, nebo výprané historické velkofilmy. Něco, co by se zabývalo současnou Čínou se na ČSFD málokdy objeví. Lost in Beijing, ale strašně nudí (obzvlášť ke konci to bylo moc), jediné co zůstává je stísněný pocit, nasranost a beznaděj. - 60 % ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Nepripadá mi to také jednoduché.... toto nie je film o tom ako sú ludia pre peniaze urobiť čokolvek. Sme zmätení, neistí, slabí ... Oceán života rozbúrený, máme čo robiť aby sme sa udržali na palube...Život není peříčko Nakoniec najsympatickejšia postava je hlavný padouch... Na čínu veľmi erotické... A Elaine Jin veľmi sexy. Toto je dobrý film. ()

Reklama

Reklama