Reklama

Reklama

Bareuge salja

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když v provinčním městě Sampo opakovaně dojde k přepadení banky, hodlá místní zastupitelstvo uklidnit veřejnost a média tím, že zorganizuje tréninkový zásah při fingovaném bankovním přepadení. Role lupiče připadne tvrdohlavému dopravnímu policistovi, který je kvůli striktnímu následování zákonů trnem v oku svých laxních nadřízených. Ten se úkolu zhostí s býčí svědomitostí, takže loupež v jeho provedení nabude rozměrů perfektního zločinu a trénink se změní v absurdní přehlídku neschopnosti ostatních členů policejního sboru. Nápaditě rozvedený originální koncept na sebe nabaluje prvky kriminálního žánru, komedie a satiry, přičemž staví na chytré reflexi schémat lupičských filmů. Snímek, kterým jeho režisér debutoval na poli celovečerní režie, se v Jižní Koreji stal jedním z překvapivých hitů loňského roku. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jung Do-man je loajální, avšak degradovaný detektiv v roli dopravního policisty. Svou práci bere ale vážně, a když zastaví auto svého nového nadřízeného, bez váhání mu naservíruje pokutu za nezákonné odbočení vlevo. Policejní šéf je trochu ovlivněn nedávnými bankovními loupežemi a tak se za vidinou dobré propagace ochranných složek v médiích, rozhodne zorganizovat opravdovou bankovní přepadení v režii samotné policie. A za zloděje si nevybere nikoho jiného než samotného pochůzkáře. Doporučí mu, ať ze sebe vydá to nejlepší a na průšvih je hned zaděláno, neboť on není jen obyčejným řadovým policistou. Simulované přepadení banky je odstartováno a boj mezi policií a lupičem může začít. Policie dostává nečekaně na frak a vše se nakonec vyvrbí jinak, než všichni čekali. Slušně pobaví nejen pantomima samotného zloděje, ale i označkování rukojmích visačkami s nápisy mrtvý, spoutaný nebo omdlel. Osobně mě pak pobavila scéna s jednou pracovnicí banky, která se vzepřela neustálému komandování a spolupráci při sehraném vyloupení banky, Do-man se trochu naštve a začne dělat kliky. V tu chvíli jsem byl trochu mimo, ale poté, co dostala novou ceduli s nápisem, který tu nebudu spoilovat, jsem se celkem nasmál. Ve výsledku se jedná o svěží komedii s netradiční zápletkou, kvalitními hereckými výkony, kde vyniká především one man show lišáka Do-mana. (7/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První asijský film, u kterého bych ocenil případný západní remake. Námět totiž je na podtrženou jedničku, ale výsledek tomu až na pár dílčích nápadů vůbec neodpovídá. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Originální komedie plná svěžího a inteligentního humoru, který je rovnoměrně rozházen do celého filmu. Konec je neskutečně vychytaný, až skoro geniální. Obzvlášť deštníkový přechod do autobusu byl ve spojení s fantastickou hudbou působivý... A řekněte mi, kde znásilníte ženu tím, že uděláte pár kliků a pověsíte jí na krk cedulku?? ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bylo to zajímavé, nenudila jsem se, ale chyběla tu jiskra. Něco, co by mě donutilo si říct: "Jé. Páni. Mazec. Fakt jsem ráda, že jsem to viděla." Nic z toho se nekonalo. Vlastně se to dalo i trochu předvídat. Přesto je to fajn film do deštivého odpoledne, kdy člověk absolutně nic nemusí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální a zábavná obdoba hry na četníky a lupiče zrealizovaná vybraným policistou v podobě simulovaného přepadení banky a držení rukojmích se vším všudy, včetně policejního obléhání a účasti obecenstva a médií. Policejní šéf to se svým výběrem pěkně přepískl, jelikož tenhle chlapík má pod čepicí a ani zásahová jednotka a odstřelovači se mu jen tak nedostanou na kobylku... Zajímavé tématice by slušelo více nápadů, ale Jeong Jae-yeong je jako obvykle přesný a film jako celek působí sympaticky. Fajn oddechovka, proč ne... 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to měla být komedie to zase moc vtipných scén nepobralo, ale když to na mě vybalilo scénu se znásilněním, tak to mě natolik rozsekalo, že sem se pak tlemil i nevtipným blbostem a hodnocení je asi vyšší než by mělo být, ale co, nakonec sem se bavil fakt dobře a ty cedulky prostě neměly chybu ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Going by the Book ( 바르게 살자, Bareuge Salja) Zápletka zajímavá, ovšem realizace je o dosti horší, na Korejce poměrně slabý snímek u kterého jsem se zasmál pouze dvakrát i když pořádně. Zvláštní parodie na neschopnost Korejské policie uhlídat sebe samu. Dvě vtipnější scény z filmu komedii určitě neudělají. 60 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá komédia. Má výborný príbeh o schopnom dopravnom policajtovi, ktorý chce zo seba za každých okolností vydávať len to najlepšie a v jeho meste sa kvôli neustálym bankovým lúpežiam polícia práve rozhodla uskutočniť tréningový zásah, pri ktorom má zabrániť plánovanému prepadnutiu banky, aby si u verejnosti polícia napravila reputáciu a lupičom má byť podľa rozkazu práve dopravný policajt. Lenže policajné veliteľstvo netuší, že ho silno podcenili a keď chce policajt niečo urobiť kvalitne, tak ho len tak niekto nezastaví. Spracovanie je výborné, potenciál tohto veľmi zaujímavého námetu je tu využitý snáď naplno a tak je celý čas skutočne radosť pozerať, ako má hlavný hrdina všetko premyslené a polícia sa svojou neschopnosťou len čím ďalej viac strápňuje, pričom nechýba parodizovanie asi všetkých typických situácií, ktoré sa v bežných filmoch o bankových prepadoch a následných vyjednávaniach dajú nájsť. Po stránke humoru som veľmi spokojný, tento film sa našťastie vôbec nesnaží zbytočne hnať humor do extrému, čo mi určite vyhovuje, ale celé to pôsobí tak prirodzene a uveriteľne, vtip je tu správne dávkovaný a je tu množstvo perfektných nápadov a situácií, na ktoré sa len tak nezabúda, ako tabuľky, nepriestrelná vesta, box proti wushu a mnohé iné. Herecké obsadenie je výborné, celý film prakticky stojí len na hlavnom hrdinovi a Jeong Jae-yeong svoju úlohu zvládol skvelo, páčia sa mi aj rukojemníci, neschopní policajti, zábavný vyjednávač, tu nemám koho kritizovať. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne. Plné hodnotenie nedávam asi len preto, lebo je to stále len komédia, ktorá pre mňa nemá až taký potenciál. Ale inak tu nemám vôbec čo vytknúť. 82% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec, co se originality námětu týče. Jung-Do Man je pověřen sehrát ve cvičení roli bankovního zloděje. A i když jde o cvičení nehodlá nikoho šetřit ani sebe. Je tu výborný verbální humor, nápaditost, některé fóry hned tak nezapomenu za to vám ručím. Neschopnost jihokorejské policie je naplno odhalena:) Ostatně ve kterém filmu, uvidíte, že rukojmí se budou hádat u videozáznamu zda to dostal policista do hlavy? A více vtipů, už nebudu spoilovat, to musíte prostě vidět. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Hodne vtipna a rekl bych i chytra filmova zabava. Vyborne obsazeny Jeong Jae-yeong v hlavni roli. Korejcum tyhle humorne veci posledni dobou mimoradne jdou. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ryzí komedie, žádné drama, komediální hudba, někdy podaná trochu vážně, což jí přidává na zábavě a neshazuje trapnosti, zkrátka je realistická. Trochu mi připomíná zloděje-klauna Belmonda. Aneb, jak to dopadne, když policajti uspořádají cvičné přepadení banky a zlodějem určí jednoho, kdo svou práci bere poctivě. Herci v pohodě, sranda byla, tohle se nedá nedoporučit. # Zaujala mě Su-Jeong Eom ve vedlejší roli, snad ji ještě někde uvidím. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 6 | akce 3 | napětí 1 | pustil bych si znovu 8 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Po scéně, ve které hlavní hrdina dělá kliky, jsem musel film zastavit a smál se asi půl minuty :). ■ Stručně. Provinční městečko, policie deprimovaná bankovními loupežemi, pro média zorganizované tréningové vyloupení banky a "obyčejný" dopravní policista, který dostal roli lupiče s příkazem, že se jí má zhostit co nejpoctivěji a nejrealističtěji. ■ Jeong Jae-yeon se mi moc líbil už v Someone Special a zde dojem potvrdil. Těžko tento film udělat jinak, protože jinak by to nebyl on. Typické korejské pomalé plynutí, super jemný (nenápadný) humor, trochu drama, výborný a jedinečný příběh (ok, asi to je remake japonského Bang! z 1991, ale to nevadí, protože onen film u nás nikdo nezná), hromada mrtvých. Prostě slušný a inteligentní film. Doporučuji :). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Znovu si potvrzuju, že korejské filmy nechápu, nelíbí se mi, přijdou mi vyprávěné značně chaoticky, a docela obdivuji místní prokorejskou kliku, že na něčem podobném může ulétávat. Námět mi mimochodem nepřišel až tak originální, to spíše Korejci viděli Taxi 1-4 a rozhodli se pro svůj svébytný remake. Nebavilo mě to, vtipné mi to nepřišlo, utahaný jak výlet v pravé poledne ve třicetistupňových vedrech a hospoda nikde. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2008] Můžete nosit neprůstřelnou vestu i na hlavě? Podle předpisů je vtipná inteligentní komedie, která nijak moc nestrhne propracovaným scénářem, ale oplývá spoustou originálních scén, z nichž mě některé málem rozbrečely smíchy. Třeba ta s kopírkou a klikováním nebo OMDLELA. Nebo úžasná malá vzpoura a očekávaný střed dvou bojových umění. Doufám, že se po tomhle úspěšném debutu brzy dočkáme něčeho nového. Hee-chan Ra má výborný smysl pro situační komiku. No a ten závěr… Zavřete oči. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Supr námět. Ze startu mi film přišel takový nemastný, neslaný, ale po chvilce se to docela dobře rozjede. Jen takový "jemný, " a pomalý asijský styl natočení tomu moc nesedl. Tady by se hodilo trošku přitvdrit na takový "americký" způsob. Nakonec jsem se u toho filmu dobře pobavil. + komenty: Lacike,Tombac. 70% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s vynikajícím Jae-yeong Jeong v hlavní roli a příjemným hudebním doprovodem. Co vtip to klenot. Během celého filmu jsem se smál a vůbec jsem netušil, jak to celé dopadne. ()

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama