Reklama

Reklama

Wrestling

(festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dva muži z islandského venkova, Einar a Denni, spolu mají tajný milostný poměr. Denni už současnou situaci nemůže snést, a dá Einarovi na výběr. Buď on nebo Einarova žena. Oba však k sobě pojí ještě kromě lásky společný zájem o tradiční zápas glíma. A právě glíma bude mít v jejich vztahu rozhodující úlohu.

Tento film získal řadu ocenění na festivalech krátkých filmů. V roce 2007 vyhrál na filmovém festivalu v Melbourne, vyhrál jako nejlepší evropský krátký film na Brest European Film Festivalu a také získal ocenění na filmovém festivalu v Locarnu. I na Islandu získal cenu jako nejlepší krátký film roku 2007. (Zmiu)

(více)

Recenze (7)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Filmy z Islandu už snad nemohou vypadat obdobněji. Z původně originální estetiky se stává vyprázdněné figura. Zároveň si nejsem jistý, zda-li bylo nutné ve své podstatě jednoduchý příběh vyprávět celých dvacet minut. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus bohužel příliš těžkopádný humor a příliš laciné ozvláštnění zvoleného tabu příliš prosté a bezpáteřní story. (44. MFF KV - 3.7.08) ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Tento film vznikl již v roce 2007, nikoliv 2008. Koukám, že islandský humor asi nesedí každému. Jméno Bræðrabylta je nejspíš osvozeno podle situace v glímě, když oba protivníci padnou ve stejný okamžik. Opravdu výstižné vzhledem k pointě. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Originálny a veľmi vtipný krátky film. Od wrestlingu k tancu chýba málo a od wrestlingu k láske ešte menej. Slabších päť hviezdičiek. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Možná by si tento krátký film zasloužil nižší hodnocení – dost obyčejný děj, šerední Islanďané a škaredé Islanďanky, ošuntělý islandský venkov, ale …  Snímek mě hodně oslovil, ta zvláštní atmosféra, obyčejná reálnost, jemné zpracování, kdy dva borci v islandském národním sportu (zvláštní druh zápasení, snad zezačátku až tančení a jsem rád, že jsem se o toto obohatil), jeden gay a druhý ženáč s „krásnou“ manželkou a ještě krásnější dcerkou, mezi sebou mají křehký milostný vztah, kdy na vesnici musejí držet své city v tajnosti a tento zvláštní druh sportu se pro ně oba stane něčím víc … 5556 ()

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Túto zvláštnosť som mal možnosť vidieť včera na akcii Islandské KINEČKO. Odniesol som si z toho nasledovné dojmy. Dojem č.1 : Na islande je príšerná nuda. Dojem č.2 : Na islande majú zvláštny druh "wrestlingu" alebo "zápasenia", ktorého tréning spočíva v tom, že sa držíte kamošovho opasku a približne dve hodiny si spolu opakujete kroky viedenského valčíku. Dojem č.3 : Pri tejto činnosti sa vám môžu občas o seba obtierať pišuliaky a na základe toho si môžete vypestovať silnú náklonnosť k svojmu sparring partnerovi. Ak tam autori skryli hlbšie posolstvá, (napríklad, že hĺbenie tunelu symbolizovalo strach hlavného hrdinu pred ženami) zostali mi žiaľbohu (a možno vďakabohu, že žiaľbohu) ukryté... ()

Reklama

Reklama