Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka plná kouzel a těžkých rozhodnutí vypráví o lásce lesní víly (D. Marková) k nevycválanému hraběcímu synovi Robertovi (R. Vojtek)... Kouzelné bytosti, sídlící v lese nedaleko donedávna opuštěného hrádku Kozlov, zažívají opravdu nepříjemné dny. Robert utekl z domova a se svými hlučnými přáteli nedaleký Kozlov obsadil. Vypečená partička bez dozoru vesele řádí v jeho okolí – pokouší se uživit, a tak přepadává pocestné… To ale velmi zlobí kouzelné bytosti – skřítky a víly v čele s královnou (L. Rybová), které pečují o zdejší les. A navíc se do Roberta zakouká divoženka Zafra. Je přece tak nepravděpodobné, že by tenhle výrostek dokázal její lásku ocenit a opětovat! Zvlášť když o její existenci nemá ani potuchy a sní o opravdové princezně… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá televizní pohádka. Chybí jí nápad a jen samotné exteriéry jí nespasí. I veteráni jako Štěpnička nebo Boudová se nudí a nemají co hrát. Linda Rybová se jen opakuje, Vojtkův projev je o ničem. Před časem jsem doufala, že by něco mohlo být z Michaely Horké, ale nestalo se. Cieslar by se měl držet osvědčených pohádkových motivů. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Starší hraběcí syn je zjevně zdegenerovaný idiot, ale přesto se za něj má provdat princezna Bianka. Nepátrejme raději po tom, z jakého důvodu král otec, který se v celé pohádce neobjeví, souhlasil s morganatickým sňatkem. Snad že svou mírně nablblou dcerku chtěl mít už z krku. Mladší hraběcí syn je taky pěkný blb, ale aspoň je docela akční. Proto sebere svých pět švestek a jde si s kamarády žít životem loupeživého rytíře. Jistě tušíte, že třem zhýčkaným mládencům začne v realitě hrozit záhy smrt hladem, i když jedné loupeže se skutečně dopustí. Mladší hraběcí syn, Robert, se v důsledku malé intriky zamiluje do divoženky Zafry, i když si to uvědomí vlastně omylem. Jaké z toho plyne poučení? Když se do vás zamiluje nějaká ženská, můžete být neschopný idiot, co padá z koně a stejně je vám vše odpuštěno a můžete prožít šťastný život - verze pro muže. Jaké z toho plyne poučení? Když odpustíte úplně všechno a dokážete riskovat, budete se strašně snažit a budete ochotná začínat od nuly, může s vámi váš partner prožít šťastný život - verze pro ženy. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka slabé, po stránce tvůrčí dokonce hodně slabé, umělé, jako většina režisérových filmů, nicméně divoženka Zafra vypadala chvílemi opravdu dobře, sice ne tak, jak bych si svou divoženku představoval já, ale díky ní jsem tento pokus o pohádku dokoukal, Rybová taky celkem dobrá. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co komu naše děti udělali, že je takovými sračkami trápíte? Že už to není nikomu blbé, natáčet takové odpady. Tvůrci těchto rádobypodádek, by se měli nejprve podívat na nějaké statistiky úspěšnosti, jako například sem na CSFD a pak se zamyslet nad tím, co začnou natáčet. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Vážně moc příjemná pěkná pohádka. Jen mě opravdu mrzí ten konec. Na můj vkus tam chybí ještě usmíření se s rodinou, je to přeci pohádka :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za lokace, druhá za Danu Markovou, která v pohádce většinu času pobíhá ve spodním prádle (a ano, byly chvíle, kdy jsem měl pocit, že jí sice princ teda pusu nedá, ale rovnou ji ohne, takové erotično z toho čišelo). Což ale je na pohádku ne zrovna důležitý prvek. Mno, už úvodní scéna, kdy se králi a jeho spolustolovníkům plete jazyk po víně, mne mohla varovat, že půjde o poněkud studentský, ne-li žákovský humor. A on i ten příběh - druhorozený syn vrthne do místnosti tak, že vystřelí šíp do erbu, když není po jeho, hned se se dvěma kumpány sebere, ukradnou na trhu šunku a chleba, a jedou na Kozlov loupežničit. Aby toho nebylo málo, Kozlov obývají kouzelné bytost, trpaslíci či divoženky. A ke všem těm náhodám zrovna okolo Kozlova, asi významné to lokality, pojede jakoby španělsko-francouzská princezna a divoženka ji unese, neb je zamilována ho druhorozeného prince, nyní zbojníka... Ufff. Nu, nějak mi u toho chyběl konec, jak spokojena byla nakonec tato princezna se zbabělým prvorozeným princem, nebo co se stalo s princovými kumpány, a co kouzelné bytosti na nové obyvatele hradu? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bez jediné sympatické postavy a absolutně bez příběhu – nuda o ničem a ještě špatně zahraná a oblečená v kostýmech z druhořadé půjčovny. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám, i když tahle pohádka by si ho rozhodně zasloužila. Je zde totiž pár herců, kterým prostě dát odpad nemůžu, ale nechápu, co tady vlastně dělali. Vždyť ta pohádka je úplně pitomá. Štěstí bylo, že to mělo jenom hodinu. Další půl hoďka by nedala vůbec vydržet. Škoda, že ten Kozlov byl opravovaný cihlami, které byly v několika záběrech krásně vidět. Že by se ve středověku ty klasické červené už objevovaly? Zřejmě se nedá uklídat všechno. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepobral ty floutky, co přepadávaj a ještě jsou za to odměněný. Možná snaha o oživení a modernost - v žánru pohádky to ale pro mě neni nic, co bych chtěl vidět. Herecky taky žádná sláva... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí herci, až na Zafru, která navíc většinu doby pobíhá venku ve spodním prádle. Děj nedává smysl. Toto není nic pro děti. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka natočená v přírodě a na opravdovém hradě a opravdové zřícenině. Ale ani opravdové středověké obleky nepomohou stejně jako hezké lokace naprosto unylé a nemastné neslané pohádce k tomu, aby zaujala. Byl jsem zklamán. Hudba: Pavel Ridoško ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, on si to ten tvůj Robert, Honza nebo Matěj uvědomí, vrátí se k tobě tiché, bezkonfliktní, milé a obětavé, vymete z kouta pavučiny, najde tě, strčí tě zaprášenou pod hadici a zjistí, že když jsi umytá, jsi vlastně poklad, který mu doma uklidí, navaří a...zazvonil zvonec a pohádky je konec. Akorát ve Světě pro ženy anebo v Blesku se po pár letech objeví "Milá Sally, proč na mě kašle, když já pro něj dělám vlastně všechno, peru, vařím, i tu nevěru jsem překousla...." Tak to je asi vyznění téhle pohádky plné dementních postav a hloupého scénáře. Tož jen ať si to děti užijou. Česká televize nejspíš zahájila akci "Jak odehnat děti od televize ven". Myslím, že tohle tažení má celkem naději na úspěch.:-) ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné. Konečně se po dlouhé době objevl Vladimír Beneš (dabuje mého oblíbeného Grissoma), a Lindě Rybové to nesmírně slušelo. ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Příběh nestál za nic, ale narozdíl od ostatních nedělních pohádek, které jsem za poslední rok viděl, se mi z téhle nedělalo špatně. Alespoň herečky za něco stály. ()

Reklama

Reklama