Reklama

Reklama

Bill Bailey: Part Troll

(pořad)
všechny plakáty
Komedie / Stand-up
Velká Británie, 2004, 93 min

Režie:

Nick Morris

Scénář:

Bill Bailey

Hudba:

Bill Bailey

Obsahy(1)

Bill Bailey, herec a multiinstrumentalista, pro české publikum známý především jako Manny ze seriálu BLACK BOOKS probírá ve svém stand up vystoupení jedno téma za druhým s typickým britským humorem. S velkou situační pohotovostí zapojuje i publikum a představení doplňuje komickými hudebními vložkami. (KrystofD)

Recenze (40)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po hudební stránce možná o něco slabší než o čtyři roky mladší záznam vystoupení z Wembley, ale po té ústní zase o něco lepší. Ve výsledku klasický Bailey. Kafrá do všeho, sem tam něco parodicky zanotuje či nahodí některý z těch svých typických šklebů. Jednoduchá, skoro až laciná kombinace. Ovšem čert to vem, když se mi již v půlce pro ten příval slz hrubě nedostávalo papírových kapesníků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevidet par dni pred timhle fantasticky vystoupeni Dylana Morana, tak bych se asi bavil vic, ale takle me to moc nebralo. Samotnej Bailey me totiz desne rozciloval. Jen tak keca o cemkoliv, ale prislo mi, ze v podstate o nicem, furt to je ve stylu "byl jsem nekde a tam tohle .." a kdyz uz se vyjadri k nejakymu znamymu tematu, tak to kdovijak vtipne taky nepojme. Proste desne nevyvazeny, vetsinou se sice publikum smeje, ale me to vtipny neprislo, ale obcas se precejen kvalitni for urodi. Ale na papire ty vtipy asi vtipny byly, jenze Bailey to fakt cely kazi. Neustale pobiha zleva doprava a ani na chvily se nezastavi, chodi jak kdyz mu nekdo natrh prdel a kdyz se mu povede nakej vtip, kterymu se publikum hodne zasmeje, tak zacne hazet xichty a ruzne mavat rukama, jak kdyby rikal podivejte se na me, ja sem velkej komik, tak se hezky smejte, to sem rek ale peknej vtip. Proste jeho prednes me neskutecne rozciloval. Nicmene dojem zpravily hudebni vlozky. Fakt bych to do nej nerek, ale na kytaru a piano vali fakt spickove a zahral par skvelejch pisnicek s vtipnym textem, i kdyz je fakt, ze ne vzdycky se mu to uplne rymovalo. Druha vec, ktera me vzdy pobavila, bylo zapojeni publika, bylo videt, ze i kdyz ma Bailey pravdepodobne pripraveny otazky, odpovedi muzou prijit jakykoliv a on pak musel na ne reagovat a kolikrat z toho vysly paradni vtipy. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Sing bitch!" Keď tak sledujem stand-up live shows či už Billa Baileyho, alebo Dylana Morana tak si vravím, že tie Black Books sa museli točiť sami. 90% ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

And now some puppies will lick your face... Hodně lidí srovnává Part Trolla s Moranovým Monsterem, ale to je podle mě úplná kravina - Moran těží ze své inteligence a svého ďábelského charisma, Bailey je oproti tomu opravdový umělec. Výborně komunikuje s publikem (neuzavírá se jako Moran), nabízí divákovi zajímavou vizuální podívanou, dělá si, místy poměrně krutou, legraci sám ze sebe a hlavně hudebně to má skvěle promakaný - jeho THIS... IS THE BBC! DO NOT LISTEN TO THE OTHERS! je skvělá pecka! Nesrovnávejte - vychutnávejte! ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd je málo! Kurňa za to, co tady Bill předvádí bych ho měl ohodnotit celým vesmírem... (Umo, jestli mi šáhneš na tohohle Billa, tak přísahám, že na tebe vytasím chvat pukajícího konečníku! Tak bacha) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Ah, we apologize for the delay, aah, very very fluff from Saturn ... " ---> top moment celý show, vážení, hlášení ve vlaku. Každopádně ... zatimco Moran na diváky dost kašle, Carr na nich svý vystoupení docela dobře zakládá. Bailey je takovej příjemnej mezistupeň. Svéráznej stand-up "žánr" navíc osvěžuje svýma písničkářskýma sekcema (ta vázající se k vyprávění o USA neměla chybu!), což je záslužný - už jen proto, že Bailey je vlastně skvělej muzikant, akorát svý znamenitý umění obecenstvu předhazuje jen za tim účelem (a takovou formou), aby se vysmál jinym i sobě zároveň. Dál má Bailey sklony ke gradaci a zostřování výběru témat (což u Morana nenajdete, ani kdybyste se přetrhli), což je taky zajímavej prvek. Hodnotim ryze kladně, jako snad každej britskej stand-up předtim a potom. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Iný stupeň stand-up zábavy. Bill Bailey je rovnako sofistikovaný ako napríklad Dylan Moran, pričom sa skôr dotýka politiky, korektnosti, drôg a iných opiátov ľudstva. Áno aj náboženstva. Zároveň, si svojim hudobným talentom vytvára neuveriteľne podmanivé melódie a podmazy, ktoré posúvajú výstup do inej, epickejšej roviny.. Bailey je showman a uvedomuje si to. Netypické, ale neuveriteľne dobre. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Bill Bailey je prostě rozený komik, je to na něm vidět jak si to užívá, tato show mě rozesmála ještě daleko víc než jeho novější Tinselworm - opravdu skvělá a inteligentní zábava, klobouk dolů. 9/10 ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Slabší 4. Narozdíl od Moranových stand-upů (a tomuto srovnání se nevyhnu), je v Baileyho podání až moc hluchých míst. Stejně tak tématy (zatímco Moran na mě působí jako prorok, tak Bailey jako by neměl příliš jasno v tom co chce říct) se mi zrovna nezavděčil, především až přílišnou britskou tématikou, která mé bránice nechávala chladnými, zatímco obecenstvo se mohlo potrhat. Jinak většina hudebních čísel skvostná (ač jsem spusty z nich viděl již předtím mnohokrát na yt) a vtip s lsd hilarious :) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

Bill Bailey na Dylana Morana podle mě nemá, ale na druhou stranu se tihle dva výborní stand-up komici nedají vlastně moc srovnávat.. Dylan je spíš vypravěč, který neuvěřitelně vtipně glosuje a vystihuje věci z běžného života, zatímco Bill je daleko větší šoumen, a to se vším všudy - s hudebními vložkami, světelnými efekty, doprovodnou videoprojekcí a lepší prací s publikem.. shrnul bych to tak, že ačkoli mi Moranův styl sedí víc, tak ani Bailey mě nezklamal a při sledování jeho show jsem se bavil výborně.. a zpětně žasnu nad tím, jací dva výborní komici se sešli v seriálu Black Books.. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Povedená one man show mojeho oblíbence zejména z Black Books Billa Baileyho, která se trefuje do britů, američanů a vlastně skoro všech. Co je navíc a hodně potěší jsou Baileyho hudební vstupy, jež ho prezentují jako více než schopného muzikanta... Pokud vám sedí anglický sebetrefující humor, je Part Troll skvělou volbou pro vtipný večer... I'm a vegetarian, I'm not strict. I eat fish. And duck, but they're nearly fish aren't they. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

první film od billa baileyho, který jsem viděl.. vynikající zábava a krásně doplňuje mojí zálibu v britském humor, zejména mám na mysli black books. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Part Troll je hodinu a pul dlouha one man show.... Bailey zde vyuziva svuj skvely smysl pro humor a zkrituze s vtipem snad vse... vyraznou pomoci mu jsou obcas i divaci.... Obcas to ma misty mene vtipna mista, ale vse nahrazuje vynikajici hudbeni slozka.... ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Pripadal som si, akoby som pozeral podpriemerný sitcom - v pozadí stále počujete smiech, no vy často nechápete, čo je na tom vtipné. Možno budem za vola, no takmer polovičke jeho narážok a prirovnaní som akosi moc nechápal, že čo tým chcel básnik povedať. Pár trefných šplechov sa vyskytne, grimasami a rečou tela je jedinečný (proste celý Manny), no pri stand-upoch napr. takého Gervaisa, Atkinsona, Morana, či Rocka som zvyknutý na podstatne údernejší humorný štandard. Celé vystúpenie pôsobí tak trochu akoby nervóznym dojmom, pretože Bailey na javisku nachodí kilometre za tu hoďku a pol a snáď ani jedna veta sa neobijde bez jeho typického "ehm, hmm" a pod. Zato rešpekt za jeho pohotovú prácu s publikom a hudobné vložky, ktoré sú do jednej fantastické a niektoré som si automaticky pretáčal znovu (U2 parody rulezz)...dúfam, že nabudúce bude toho muzicírovania o niečo viac :-) ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak Bailey to je iný fantasta. S prehľadom to natrel Bushovi, Anglickej kráľovnej či U2 (tu som tuším skoro dostal záchvat). Škoda, že ho nemáme na Slovensku. Keby si kopol do našej všivavej vlády, nedám ho za nič. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Dylan Moran si na svém vystoupení vystačí sám se sebou, krabičkou cigaret, sklenkou vína a je to dokonalé. Bill Bailey si dopomáhá různými hudebními vstupy, nezdráhá se zapojit publikum a když nic nezabere, vezme si na pomoc nějaké vděčné téma jako Hitler, marihuana nebo rapování. A je to stejně tak vynikající jako Moranův výstup. A přitom oba využívají jiných podnětů a jdou na to z jiného úhlu. Ale my to milujeme a obdivujeme tak jako tak. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Šílený výraz, perfektní přelom postav a vyprávění. Ten výstup má energii a nezastaví se až do konce. Skvělé mini vstupy se Stupnicí zla či Britská hymna v novém stylu :-) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výborné vtipy. Fajnová hudba. Bohužel se tady nedá moc spoléhat na titulky a chce to umět pořádně anglicky. To neumím a tak nejsrozumitelnější části byly německé songy. Rád bych tomu všemu rozumněl a dokázal plně ocenit i ty lokální vtipy, ale bohužel. Pro lepší angličtináře milující tohohle Trolla hvězdička nahoru. ()

Reklama

Reklama