Reklama

Reklama

Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství

  • Česko Zázrak ve Svaté Anně (více)
Trailer 2
USA / Itálie, 2008, 160 min

Režie:

Spike Lee

Předloha:

James McBride (kniha)

Hrají:

Derek Luke, Michael Ealy, Laz Alonso, Omar Benson Miller, Pierfrancesco Favino, Valentina Cervi, Matteo Sciabordi, D.B. Sweeney, John Turturro (více)
(další profese)

VOD (1)

Režisér Spike Lee (nar. 1957) patří k nejvýznamnějším současným černošským tvůrcům a v roce 2008 adaptoval pro film válečný román Jamese McBridea Zázrak v Santa Anně (2002), v němž autor líčí osudy několika příslušníků 92. pěší divize, složené z barevných vojáků (historicky přezdívaných Buffalo Soldiers), při kampani v italském Toskánsku. Čtyři z nich, seržanti Stamps (Derek Luke) a Cummings (Michael Ealy), desátník Negron (Laz Alonso) a prostoduchý vojín Train (Omar Benson Miller), uvíznou v malé vesničce za nepřátelskými liniemi. Tady se dostávají do místních partyzánských sporů, snaží se odrazit útočící Němce a vrátit se zpátky ke svým. (oficiální text distributora)

(více)

Hrají

Související novinky

Spike Lee chce pracovat s kladivem

Spike Lee chce pracovat s kladivem

08.07.2011

Remake korejského kultu Oldboy patří v žebříčku nejzbytečnějších hollywoodských projektů na medailové pozice. Bylo tomu tak už v době, kdy měl hlavní roli v režii Justina Lina hrát Nicolas Cage.… (více)

Spike Lee si nedá říct

Spike Lee si nedá říct

05.02.2009

...a navzdory velmi vlažným reakcím diváků i kritiků na svůj epos Miracle at St. Anna plánuje další film z období 2. světové války. Předlohou pro něj bude faktografická knížka dopisovatele New York… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Reklama

Reklama