Reklama

Reklama

Večerní slunce

Trailer

Bývalý farmár Abner jedného dňa tajne opustí domov pre seniorov, ktorého obyvatelia podľa neho len čakajú na smrť a rozhodne sa vrátiť na svoju farmu. Nevie, že jeho syn, úspešný právnik, medzitým celú usadlosť prenajal rodine opilca, ktorý má s Abnerom nevyrovnané účty z minulosti. Starý muž sa tak musí rozhodnúť, či sa vzdá bez boja, alebo bude čeliť krutej nespravodlivosti a bojovať ďalej... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Angelino 

všechny recenze uživatele

Neprestávajte prosím točiť filmy s touto tematikou. Aj keď tento ma nezobral zďaleka tak ako The Savages, predsa mi niečo málo napísal dovnútra. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který neoslní originalitou, ale velmi příjemnou intimní atmosférou a výborným výkonem Hala Holbrooka. Nicméně ke konci přišla myšlenková nedostatečnost vyplněná roztahaným závěrem bez skutečné pointy. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Až sa mi veriť nechce, že takýto skvost vysielala STV1! Banálna zápletka spracovaná a zahraná tak civilne a bez príkras, že mi poskočilo filmové srdce. Hal Holbrook jednoznačne na Oscara. Dokázal hrať len mimikou a to vie len prvá liga. Cést la vie.. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Stáří je svině, pokud se přidá osamělost a snaha dětí dostat člověka do ústavu, tak o to větší. Film to ukazuje pěkně, ale vadilo mi, že Abner tak nějak při řešení svých problémů zapomněl na to, že máma s holkou za to moc nemůžou. A za to může scénárista, když je to film, že jo. Scéna s vycapným psem byla vážně dobrá. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Drama o stáří. Umocněné tím, že se odehrává na americkém jihu a tam, mám ten pocit, žijí buď kreténi nebo úplní kreténi. ()

Trumper 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako zoufalý pokus napodobit Eastwooda. Večerní slunce je asi tak stejně záživné jako 5. série The Walking Dead, jenom místo chodících mrtvol je tu jedna sedící skoro-mrtvola… tím samozřejmě nechci urazit fanoušky Hala Holbrooka, který svoji roli zahrál solidně na to, že vlastně neměl co hrát, scénář je totiž naprostá tragédie vedoucí odnikud nikam.___ Občas se mi u sledování filmu stane, že dopředu odhadnu nějaký dějový zvrat a tím se připravím o překvapení. Tentokrát mi v průběhu filmu problesklo hlavou asi pět možných zápletek, z nichž ani jediná se neodehrála… ono totiž v tomhle filmu k žádné zápletce ani nedojde. /50% ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

V komentároch sa objavilo, že je to "Velmi citlivý a emotivní film". Nuž jednotlivé postavy nekonajú vždy veľmi citlivo, niekedy skôr naopak. Ani tie emócie neprejavujú vždy adekvátne. Napriek tomu vnímavý divák vycíti na čo postavy myslia a ako sa cítia oveľa lepšie, než keby to otvorene deklamovali. A to je tomto filme najlepšie. Je to vysoko uveriteľný film. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Krásně pomalé, důstojné k lokální historii, herecky zajímavé. Nečekal jsem, kolik sympatií to ve mně vzbudí a jak moc budu čekat klasický konec, jenž k mému milému překvapení mne vlastně latentně zklamal. Dal bych si rád dvojku, s dialogy starých farmářů, monology osamělosti a nastupující mládeží, která toho rukama moc neumí. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Za 13 let mi bude taky osmdesát a kladu si otázku kde budu či nebudu a co budu dělat. Možná, že už budu v nebi nebo v pekle. Nevím ()

Reklama

Reklama