Reklama

Reklama

Večerní slunce

Trailer

Bývalý farmár Abner jedného dňa tajne opustí domov pre seniorov, ktorého obyvatelia podľa neho len čakajú na smrť a rozhodne sa vrátiť na svoju farmu. Nevie, že jeho syn, úspešný právnik, medzitým celú usadlosť prenajal rodine opilca, ktorý má s Abnerom nevyrovnané účty z minulosti. Starý muž sa tak musí rozhodnúť, či sa vzdá bez boja, alebo bude čeliť krutej nespravodlivosti a bojovať ďalej... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Ant 

všechny recenze uživatele

Dojemný film o stáří a vztazích k lidem. Scott Teems si s tímto tématem poradil na výbornou a prostředí amerického jihu zafungovalo opět přímo kouzelně. Hal Holbrook byl jako zlomený starý muž vynikající. Jeden z těch malých velkých filmů, které dokáží svým osobním přístupem opravdu chytit za srdce. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Večerní slunce je emocemi nabitý film o osamělosti ve stáří, o vzpomínkách, které se nejenže nevrátí, ale nelze je ani žádným způsobem změnit. Jak zoufalá situace může vyplynout z neporozumění, ale hlavně je tenhle příběh o síle ducha. Hal Holbrook ať řekl cokoli, věřila jsem mu. Kdybych rozdávala Oskary, on by ho určitě za tuhle roli dostal. Škoda, že je tenhle snímek téměř neznámý, určitě by zasloužil větší pozornost. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny smutno-nostalgický snímok, pričom pomalšie tempo niektoré aspekty drámy ešte zvýraznilo. Jediné čo je možno trocha na škodu je slabšie vykreslený vzťah medzi otcom a synom, tu si to žiadalo trocha viac informácií, prípadne flashbackov do minulosti. Posilnila by sa tak dramatická stránka. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, které poněkud doplácí na to, že je natočeno podle povídky, což je na filmu znát, a že pan režisér poněkud přepálil zdlouhavými záběry stopáž. Přitom samotný námět, příběh, herecké výkony, kamera (i když ta občas sklouzne ke kýčovitému záběru nebo zabere, co nemá, případně něco zabere naprosto v podivném úhlu), vše je na velmi solidní úrovni. Skrývané tajemství poodhalí důvody chování starce, a dokonce ani ten opilec nakonec ukáže i nějaké pozitivní vlastnosti. V tom je síla příběhu - postavy jsou životné, mají nějaké své charaktery, minulost, chápeme jejich motivace, jednání, nic není nahodilé. a přesně jako v životě, nikdo není ani rovnou kladný, ani záporný. Dobré je, že režisér netlačí na dojemnou strunu, i když by mohl, nedojí slzy, ale přece jen občas trošičku někde přitlačí. Celkový dojem z filmu je však spíše depresivní, poněkud chybí nějaká udička naděje (že dcera odjede, to je takové nejasné). Jistě, stáří a nutnost vyrovnat se se svou minulostí, to není moc veselé téma, ale přece jen si myslím, že v životě se dějí sem tam i nějaké pozitivní věci. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné drama o důchodci, který uprchne z domova důchodců aby se vrátil na svou farmu, na které se však zabydlela rodinka s poněkud cholerickým otcem. Film slušně běží dopředu a Hal Holbrook mě zaujal jako nikdy předtím. I když je pravda, že sem si v roli více představoval Clinta Eastwooda. Ničím překvapivý, dost předvídatelný, ale přesto podařený snímek. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama