Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Rodinné komedie Danny DeVitovi opravdu nejdou. Chaotický scénář, kdy se všechno od tohoto žánru odklání někam do neurčita, a pak se to vytrapní na pár scénách s protivnou holčičkou. Sice asi bylo v záměru jít proti stereotypům rodinných filmů, ale ani cesta přes inovační prvky v tomto případě nevede ke kýženému konci. Slabě se film potýká snad se vším, a když nenudí, tak se v něm děje jen shluk čehosi, co má do dobrého filmu daleko. Žánrově nevím, kam to zařadit. Bylo to tak mizerné, až nemám, co bych vyzdvihl nebo pochválil. 0% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi dobrá, podarená a vtipná adaptácia skvelej rozprávky Roalda Dahla - pán spisovateľ by sa podľa mňa vôbec nehanbil ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Matildu som videl kedysi v rámci kurzu angličtiny na jazykovej škole. Z tohto hľadiska film splnil dokonale svoj účel. Inými slovami som bol kvôli angličtine nútený sa naňho sústrediť po celú dobu jeho stopáže. Doma pred televízorom a s dabingom by som to už dnes asi nevydržal. Ale vzhľadom na príjemné spomienky dávam za tri. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

V neděli ráno po akci a s pořádnou kocovinou - dalo se na to dívat. :P Dahl to ale určitě napsal mnohem líp, než DeVito zrežíroval. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím hlavně podle reakce 8 až 11 letých dětí. Moc se jim to líbilo; je přece potěšení vidět jak to schytává tyranská ředitelka školy Agatha Trunchbullová ...A musím přiznat, že jsem se nejednou zasmál tomu, jak zkarikované tu byly některé postavy, hlavně hrubě konzumní rodiče Matildy. Myslím, že z hlediska menšího diváka by to mohlo být klidně i za pět hvězdiček. Zřejmě bych tento film vybral mezi ty lepší, kdybych měl někde na táboře zabavit drobotinu. Opět shledávám, že se výrazně odchyluji od zdejšího průměru hodnocení... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalý mix stylů Dannyho DeVita a Roalda Dahla, který svým hyperkativním, divokým a výstředním pojetím asi není pro každého. Totálně ujetá, bizarní a svérázně poetická komedie, ve které se dokonale mísí nechutnosti a kýč, milé a okouzlující funguje a současně je dokonalou parodií milého a okouzlujícího. Svižně odsýpající zábava, kde Mara Wilson je coby Matilda stejně milá a laskavá jako poťouchlá, tornádo Pam Ferrisová coby Hromaska řádí jako černá ruka, skrček DeVito levou zadní zvládá režii i roli povrchního primitiva a Rhea Perlman má úžasné klapky na oči. A děti se u toho skvěle bavily. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Roald Dahl je bizarní spisovatel. Věnoval jsem jeho povídkám svého času hodně času. Nebyl nikdy zařazený mezi anglickou literární elitu. ŽE je MATILDA rodinný film, tak to zařazení je jistě správné, protože tahle holčička je laskavá, má svoji velkou protihráčku, v podobě darebné a zlé učitelky, celý film odsýpá, De Vito je nejen skvělý herec, ale zde ukočíroval nejen sebe jako herce, ale i režii a film je to miloučký. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výchovná a celkom zábavná blbôstka výhradne pre deti, ktorá má pre mňa osobne neopakovateľné spomienkové čaro mojich detských čias (domysli si: pred Harrym Potterom)... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak pěkná pohádka s tak nízkým hodnocením docela se divím. Ta holčička je roztomilá a celý film srší takovým tim rodinným pohádkovým vtipem. Tý Trunchbuloví nebo jak se jmenovala jsem se fakt bál. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito se opět pustil do režírování a myslím, že to nebyl úplně nejhorší filmový pokus. Každopádně jde ale o průměr mezi komediemi. Kladem je určitě hezká vizuální stránka a dobrá hudba. Celkový dojem kazí několik trapnějších momentů. Jednoduše jde o příjemnou (chvilemi nepříjemnou) oddychovku, která si mé 3 hvězdičky zaslouží. Matildiny schopnosti bych bral taky :-))) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Americké zpracování Dahla mě nenadchlo. Nadsázka, kterou jsem si v knížce představoval, mnohdy překračuje míru snesitelnosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož se pomalu blíží premiéra nové adaptace Matildy, rozhodl jsem se podívat na dnes již klasickou verzi z 90. let. Matilda je prazvláštní (na poměry Roalda Dahla ale celkem tradiční) mix rodinné komedie a fantasy filmu, jehož úspěch (za mě) tkví především v hereckém obsazení. Na jedné straně máme roztomilou "doubtfireovskou" Maru Wilson a neuvěřitelně příjemnou Embeth Davidtz, zatímco na druhé straně je pekelně ďábelská Pam Ferris, jejíž pozdější potterovská teta Marge byla jen slabým odvarem ředitelky Hrůzové. Příběhově se nejedná o nic dechberoucího a humorná linie je spíše úsměvná než vyloženě vtipná, nicméně je to ve výsledku pohodová oddechovka, která neurazí ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito má svůj svět a Roald Dahl zrovna tak. Jen by mně zajímalo, kolik diváků takovou podívanou přijme s kladným smýšlením. I kdybych DeVita stokrát obhajoval, musím mu přiznat pár stupidních a nechutných scén, jenž nemají ve filmu vůbec být. To ostatní je strašně infantilní, svým způsobem roztomilé, ale bohužel jen málo zábavné. Mara Wilson to trochu vytáhla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mara Wilson už sice dávno není tou malou a docela i roztomilou holičkou jako v tomto filmu, ale tahle komedie se mi nelíbila ani před několika lety a ani když jsem jí viděl dnes. Jasně, rodiče si nevybereš a je velká smůla, když jsou oba pěkní blbci, ovšem podobných filmů existuje celá fůra a jsou mnohem zábavnější. I zde se objevilo několik zajímavých a srandovních momentů – dokonce i morální poučení, ale jako celek to nepůsobilo moc dobře. Tedy alespoň v mých očích… ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a myslím, že nejenom pro mně. Film Vás nadchne svojí vtipností, která snímek zahrnuje až do konce. Nebojím se říci, že některé herecké výkony jsou doslova bravůrní a zasloužili by si více vyzdvihnout. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná DeVitovská komedie s přehrávající záporačkou Kranžbulovou. Ovšem kdyby tam sám DeVito nehrál, jde to hned o stupeň níž. ()

Reklama

Reklama