Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Nemohla by som dať Matilde nižšie hodnotenie už len z princípu, že je to jeden z tých filmov, na ktorých som vyrastala. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Holka s kouzelnými schopnostmi baví. Příběh je opět vytvořen pro menší publikum. Já s tím problém nemám. Hodnocení: 50% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Matildu jsem jako malá měla docela ráda. Jakmile jsem vyrostla, nadšení opadlo, přesto stará láska nerezaví. (Silná slova, ale hlavní je podstata) ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná průměr, ale já jsem ten film sledovala asi v takovém věku, v jakém je v tomto filmu Matilda. Tak jsem velmi obdivovala, co všechno umí. Vždycky na něj budu mít dobré vzpomínky, vždycky mě bavil svou jemností, vtipem i dětskostí. PS: raději si nepřipomínejte dětské filmy.. mohli byste, stejně jako já, zjistit, že za nic nestojí.... ach jo ()

Una111 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nejspíš promítají na svých sezeních zájemcům o práci v norském Barnevernetu! - - - Protože nejsem zvyklá hodnotit filmy po pár minutách, protrpěla jsem si tuhle slátaninu až do konce! Opravdová ubohost! Laciná klišé a nevkus, něco tak příšerného se hned tak nevidí! Nevím, jak tohle může soudný rodič nabídnout dítěti - jakéhokoliv věku! A přitom to ani není tak nevinné, jak by se na první pohled mohlo zdát! To štvaní dětí proti rodičům, jejichž karikatury jsou vykresleny v co nejodpornějších barvách, to už je dávno trendem dnešní společnosti! Nic nového pod sluncem! Děti jsou dnes nad rodiče, jejich úsudek je nezpochybnitelný, děti nastupují do politiky, děti jsou krásné a nevinné, děti jsou takřka svaté, děti udávají své rodiče... no, to fakt není nic nového! - - - A k tomu ještě malé post scriptum: Je strašně levné a falešné ukazovat, že zlo je odporné a ošklivé, odpudivé, že je na první pohled patrné. To přece není pravda! Všichni z vlastní zkušenosti víme, že Zlo všeho druhu se dokáže zahalovat do velmi líbivého, velmi svůdného pláštíku! ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Fantazie Roalda Dahla nezná hranice. Vždy se zabýval dětskými tématy a silnými poselstvími, které ve svých příbězích srozumitelně reflektoval. Matilda jakožto příběh jedinečného dítěte si proto vysloveně říkal o skvělé zpracování. Danny DeVito je skvělý herec a člověk s velkými ambicemi, avšak s Matildou si mohl vyhrát i lépe. Neznamená to, že by byl film špatný, naopak. Velmi dobře drží předlohu samotného Dahla, hravosti jen příběhu dodal, příběh pojal srozumitelně a věrohodně. Chybí mi však v příběhu nějaká větší síla myšlenky reflektované skrze hravý příběh Matildy. Rovněž příběhu chybí určitý druh hravosti jakou požíval Dahl skrze jazyk v knížce. Burtonův Karlík a továrna na čokoládu tuto hravost měl a byť je Matilda jiný příběh, nebál bych se na místě autorů místy zvážnět, pohrát si jako dítě a přenést tak diváky do čarovného Dahlova světa ještě o kus více. 6/10 ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Další z mých dětských klasik a po všech stránkách výborná rodinná komedie se špetkou černého humoru. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

No nebyla paní ředitelová roztomilá bachařská Gertruda? Byla! A jak jí šlo veřejné nabízení čokoládového dortu na veřejnosti, pche, malá Matilda nestačí na to všechno kulit oči. Geniální dítě se švihlými rodiči, tak ta okatá holčička to nemá zrovna lehké. Tak. Bylo to tak blbý, až se mohl člověk u toho pobavit. Malým géniům se tenhle film určitě bude líbit. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Asi je pravda, že "Matilda" je nejhorší dílo Dannyho DeVita, ale do odpadu rozhodně nepatří. Některé scény pobaví a ředitelka je krásně odporná. Starším ročníkům ale nedoporučuji. ()

4ward 

všechny recenze uživatele

Inteligentní film se skvělým obsazením (perfektní kostýmy a vedení dětských herců, mimochodem) a roztomilým smyslem pro humor. Magické prvky i morální rovina zcela odpovídaly pohádkovému žánru i specifické poetice autora předlohy. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Předloha dětského příběhu by neměla přinést nic jiného a tak se stalo. Dějově to bylo v pořádku, nesympatičtí rodiče, zlá ředitelka školy, hodná učitelka. Snímek si mohl odpustit tu snahu o humorné scénky, které nefungovaly, byly přehnaně vyumělkované. Ale je to pro děti a ty se tomu snad zasmějí. Mně se nejvíc líbila role i herecký výkon Trunchbullové (Pam Ferris). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu řadím tento film do kategorie "sajrajt", kde dospělí děj protrpí. Dětem se ale tato pitominka s unikátně nesympatickými snad všemi postavami snad může líbit. ()

Reklama

Reklama