Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hm. Co se tady na tom všem nelíbí? Na jedno podívání to byla bezvadná záležitost, která sice rozhodně není nijak objevná, ale taky to není žádný vyložený průser. Když se k tomu přidá moje odvěká fascinace telekinezí, tak je vyhráno. Alespoň na nadprůměr. Nicméně je nutno říct, že Dahlův styl se mi příliš nezamlouvá. 70% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Matilda dokonale vystihuje, aké to je byť inteligentným človekom uväzneným v tele dieťaťa a obklopeným hlupákmi, ktorí až príliš ovládajú váš život. 6/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se na tomhle lidem líbí. Já se nebavil a přišlo mi to šílený a přehnaný, ale možná mi jen nesedla tvůrči vize Dannyho DeVita a příběh od Roalda Dahla by jinak byl mnohem lepší. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí 2 písně z úspěšného muzikálu a nakonec ho to ještě donutí zhlédnout alespoň tuhle nepříliš zdařilou filmovou adaptaci, když už se do toho Londýna (od dubna i na Broadway) jen těžko dostane. Jak to ten Minchin dělá? Troufám si tvrdit velmi průměrná melodie, k tomu ještě více průměrný text a nemůžu to dostat z hlavy. Grr. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já za to nemůžu, mě to baví. Nikdy nechybím u televizní reprízy. Tahle rodinná komedie je ve svém žánru jedna z těch lepších. Má to hromadu vtipu, ale i dojemných scén. Pam Ferris je jako ďábelská ředitelka Trunchbullová naprosto famozní. Je to nejlepší postava filmu. Výborný je i Danny DeVito. Ten příběh mě prostě potěší vždycky. Ačkoliv jsem od Dahla nic nečetl, vím, že je to asi dost dobrý spisovatel. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Náhodou to byla sranda. Paní Trunchbullová byla fakt nechutná. Výběr herečky na tuhle roli byl fakt správná. A u pár momentů jsem se i zasmál. Po příběhový stránce to neni nic extra, ale kdo by čekal nějakej extra příběh od takového filmu? Mě to bavilo a koukat se na to dalo. *** ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Priemerný film s podpriemerným dejom a aj hereckými výkonmi... Za očakávaním ostal aj humor, ktorý si námet celkom žiada, takže v tomto prípade sa jedná o jednoduchú nudu. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Mít za tetičku takovou paní Trunchbullovou není vůbec jednoduchá věc. Díky ní nepovažuji tuhle komedii za stupidní, protože jsem se opravdu bavila a velmi ráda se na ni kouknu znovu. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

This is from, this is from, this is from Matylda. Je to vcelku rozkošná a i poučná rozpravka o tom, co si dítě zaslouží a potřebuje. Na druhou stranu jsem byl velice nerad, že jsem musel snášet ohyzdný obličej nepříčetné a morálně kolabující školnice Agáty a její snahy upíct děti zaživa. ()

masw odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu dával šanci a vypadalo to slibně, pak jsem si vzpomněl, že je to ta sračka, co jsem viděl dávno na primě. Komedie má bavit a né štvát. Ale Dannymu to odpustíme, ne? ()

kornflakeska 

všechny recenze uživatele

Hvezda za roztomilou Maru Wilson a hvezda za skvelou scenu s knizkami na zacatku s jeste roztomilejsi Sarou Magdalin. Jinak naproste zklamani. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

To co ze začátku vypadá jako příjemná rodinná komedie,ke konci se zvrhne v opravdu trapnou podívanou.Po filmu jsem si říkal:"No takhle blbý konec jsem snad ještě neviděl". ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Zvláštní jak se pořád točí filmy o někom, kdo nezapadne mezi své spoluvrstevníky a na konci se vše v dobré obrátí.Nikdo si ani nevzpomene, že ten dotyčný tam vlastně nepatří...téma je to sice zajímavé, ale už mě trochu unavuje jedno a to samé podání, doufám že se brzy naskytne něco originálnějšího. ()

Reklama

Reklama