Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Mara Wilson byla nepochybně jednou z nejtalentovanějších dětských hereček 90.let vůbec, tady to jenom potvrzuje, svůj herecký talent prodala podobně jako v Mrs.Doubtfire, byť se samozřejmě kvalita filmů nedá srovnávat...I tak příjemná taškařice..................moje hodnocení = 6 z 10. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Delší dobu si chystám comment na tento film a měl jsem původně připraveny čtyři hvězdy, ale když vidím, s jakým negativním výsledkem se tato podle mě dost dobrá a hodně ulítlá komedie, musím své hodnocení poopravit směrem nahoru, už jen kvůli jedinečné roli ředitelky školy, která sype z rukávu jednu hlášku("nesnáším děti, ještě že jsem nikdy nebyla dítě") za druhou, hází děti přes plot za vlasy, zavírá je do roury, či je nechává přecpat se dortem atd. atd. Dany DeVito je typickým příkladem postrachu lidí, kupujících si laciná auta... a jak jinak, hraje výborně. Zajímavá je i vizuální stránka filmu a tempu, až na nic moc závěr(proto ten původní čtyřhvězdný záměr), také nelze nic vytknout. Výborná černá komedie, která jen tak neomrzí. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Dosť dobrá rodinná komédia ktorá ma milo prekvapila a pobavila. Sympatickí herci a príbeh vhodný práve pre takýto typ filmov, hudba, atmosféra, baví ma to. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Filmik z meho detstvi.Pekny a pohodovy snimek.Matilda je zazracne devce,ktere ovlada "kouzla".Hral zde treba vynikajici herec Danny DeVito.Hraje zde jejiho otce.Jeji otec zde je podvodnik s automobily.Hezky fantasy film,ktery pobavi i potesi.Matildu zde hraje Mara Wilson. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

DeVitova počáteční komedie motivující děti prostřednictvím bystré a chytré Matildy ke čtení knížek a ukojování touhy po vzdělání se postupem času zvrhne ve one woman show despotické ředitelky Trunchbullové. Dvě třetiny filmu jsou tak stále více absurdnější a křečovitě tlačící na pilu býti tou nejšílenější zábavou pro děti. A co hůř: ve výsledku je upozaděna samotná Matilda, jejíž příběh je nedotažen a odfláknut. Dětské cílové publikum snad ale Matilda osloví o něco více. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víte, ony se nikdy nenosily děti chytřejší než většina dospělých, ani nenosí, no a ani nosit nebudou... ** za herecké výkony ()

willis 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to trochu přehnaný, ale je v tom cítit ta správná dávka zlomyslnosti, kterou mají jak Dahl tak DeVito. A paní ředitelka je super, ta ví jak si získat autoritu. ***1/2 (12.1.2006) ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Mam veľmi rad Dahla a jeho rozprávky. Táto adaptácia je veľmi vydarená aj vďaka veľmi sympatickej Matilde. ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Když vidím ta nízká hodnocení,tak klidně přidám hvězdu.Mě se film docela líbil a tak hodnou paní ředitelku si ti drzí,američtí smradi ani nezasloužili.Ale jinak je to docela píčovina. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Cejtím z toho Roalda Dahla až na sto honů....a to je moc dobře. Podle mě skvěle ztvárněná atmosféra jeho knih je zde jasně znát. Báječná dětská pohádka s fantasy prvky a ponaučením pro dětského diváka. 3,5* za 70% ()

Reklama

Reklama