Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Karmyn 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem jako malá milovala, vždy když mě hlídala moje teta, tak mi tento film pustila a já byla tu hodinu a půl hodná a s tím jsem měla taky tuto tetu spojenou. Nechápu hodnocení, protože se jedná o pěkný film, který si člověk prostě užije :) ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Hloupí konzumní rodiče, geniální dítě, odporná ředitelka školy nesnášející děti a hodná učitelka, to vše podle předlohy Roalda Dahla. Moje děti to pobavilo i trochu postrašilo, co víc si od rodinného filmu přát. ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Chudáci děti, tohle je vážně naprosto úžasná poetická pohádka s jemně poddaným výchovným efektem... podle mě něco podobného musel pravidelně sledovat Hitler když byl ještě malý Hitlerek... ()

Valkyria 

všechny recenze uživatele

Prosííím? U tohoto "filmu" jsem měla celou dobu pusu dokořán a jen jsem si říkala: "To myslí vážně?" ... Myslela jsem, že Danny DeVito je známka dobré komedie, u které se člověk "uvolní". Ale tohle... To je něco příšerného! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Vím že je to úplně příšerně příšernej film, ale když mi bylo asi osm, milovala jsem ho. Strašně jsem toužila mít kouzelný schopnosti jako Matilda, a taky najít spřízněnou duši jako byla pro Matildu slečna Krásná (nebo slečna Honney). Navíc mi to přišlo napínavé a tajemné. Teď už z odstupem vidím, že je to dost trapná komedie podporující v dětech aby se hlavně hodně učily, a taky tak trochu podlézání škole, že sice paní ředitelka byla zlá, ale bez ní škola rájem na zemi. Nemám ráda Roalda Dahla, ale někdy ho někdo dokáže zfilmovat dost obstojně. Danny DeVito ale asi nebyl šťastnou volbou. Děti to sice baví, ale dospělí u toho trnou. Kdyby to nebyla moje oblíbená pohádka z dětství, klidně bych to i "hodila do odpadu". ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Pre deti pod 10 rokov je to "suprová" záležitosť, ktorú pozerajú s otvorenými ústami (videl som to na vlastné oči). ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Zábavný a nevšedný film s jemným fantasy prifarbením. A Pam Ferris ako Miss Trunchbull proste skvelá. Film zjavne dosť nepochopený väčšinou miestneho osadenstva. Čo už... ()

hyena1 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem se před obědem rozhodovala jestli se budu dívat na Deníky orangutanů nebo Matildu, bohužel jsem si nevybrala orangutany. Rodinná dobrodružná komedie? Kde?... Že se může narodit geniální dítě do nevhodných podmínek, tomu bych věřila - jsem toho přece jasným důkazem :D - takže nápad to nebyl vyloženě špatný. Ale všechno ostatní - absolutně špatně! Tuhle trapnou americkou vymývárnu mozku nedoporučuju pouštět ani po sobotním draku, natož za střízliva a ještě dětem... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

*** za Dahla, jehož knihy mám rád. A taky za totálně k televizi upnuté děti. Jinak je tento film už hodně zastaralý. ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele

Prostě kultovka, jeden z filmů mého dětství. Místy to dost připomíná spíše horor, než fantastickou komedii pro děcka, taky jsem jako prcek občas z Trunchbullky nemohl spát. Dnes se nad tím jen usmívám... 50 %. ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete mít totálně vymytej mozek, tak se mrkněte na tuhle sračku.Vtipný? Opravdu? A kdy? Ano je zcela normální, že nějaký parchanti házej na svého vyučující svačinu a ještě se tomu tlemí.. Pak se člověk diví, že v dnešní době píší děti proti svým učitelům petice, když si jim dovolí dát horší známku než 1.. Scéna s adopcí posunula tento film ze sračky do megasračky, 5% ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Možná, že je to ztřeštěné, postavy se chovají praštěně, ale kdysi, když jsem byl ve věkové kategorii, pro kterou byl film určený, tak mě oslovil, přišel mi zábavný, tak proč bych ho měl nyní hodnotit záporně. To je stejné, jako když se dospělými odsune teleblbís do odpadu, přestože pro spoustu nemluvňat, na něž je to zaměřené, je to vrcholný výtvor kinematografie. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Dost podivné a občas až šokující, co všechno může být rodinný film. Zajímavostí je postava odporné ředitelky školy v podání Pam Ferris, které byste tady nevěřili, že jen o pár let později ztvární velice sympatickou zahradnici v detektivní sérii Zločiny v zahradách. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Uletené, šialené a zároveň dojímavé. Mňa to bavilo a páčilo sa mi to. Rozhodne niečo, čo by som ako dieťa totálne milovala. ()

Reklama

Reklama