Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

NORDEN odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad^2 Pre dospelých abslolútna sprostosť, pre deti tiež. Tak to dopadne ak niekto vymyslí absolútne blbý scénar a potom to ešte dotiahne do extrému. Dobrá zábava možno tak po 12tom pive, alebo sa treba na to najprv dobre nahuliť. V triezvom stave je to utrpenie. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

jako male se mi to docela libilo, ted jsem si to po deseti letech pustila, a vidim jedno klise za druhym. Trapny komentar, vsechno hrozne kycovite, postavy jsou bud cerno cerne, nebo snehu bile. A k tomu hudba stylu: ted budte sokovani, ted se smejte a ted zas todle... Nelibilo... ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ako Danny DeVito pracuje s detským pohľadom na svet. Predstaviteľka Matildy je na rozdiel od celého zástupu detských herečiek perfektne uveriteľná a prirodzená, takže režisér mohol začať budovať dospelácky svet jej predčasne vyspelým pohľadom. Výborné herecké obsadenie na čele s režisérom filmu je zárukou pomerne inteligentnej zábavy a okrem toho je film nositeľom aj nejakého toho morálneho posolstva, takže pre detského diváka predstavuje Matilda nezvyčajne vyvážený mix. A pre nás ostatných je to možno trochu naivné rozprávanie v štýle rozprávok s citeľným nádychom príjemnej melanchóĺie... ()

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Devito ponal tento mily nedelny rodinny snimok naozaj Burtonovsky a neurobil Dahlovej predlohe ziadnu hanbu. Miss Trunchbull bola perfektne neznesitelna a skola i jej dom posobili detsky carovne. Viac takychto rozpravok pre tych hnusnych malych soplavych liliputanov! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z nejlepších dětských a rodinných filmů vůbec. Skvělý herecký výkon malé hlavní hrdinky. My se na něj doma podíváme, kdykoliv jej dávají v televizi nabo si jej pustíme z HD. Proto doporučuji tento film rodinnám s dětmi. Ale i bez dětí se na něj můžete klidně podívat :o) ()

Cerbajz 

všechny recenze uživatele

Je vždycky těžký hodnotit něco s velkým časovým odstupem a je otázka, jaký by ode mě dostal tenhle film hodnocení, kdybych ho viděl teď, ale c'mon holčička s telekinetickýma schopnostma?!? Ten film jsem prostě miloval! ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

V dětství mi to tak nepřišlo, ale teď  v dospělosti vidím, jak hrozný to je. Rodiče od první minuty zralí na sociálku, ředitelka na vězení a polovina dialogů je hrozně hloupá a protivná. Ta myšlenka a nejspíš i předloha jsou dobré, ale to provedení je spíš odstrašující. ()

chrochtos 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrasnejsich filmu jaky sem kdy videl.. matilda je perla ve svete televizniho odpadu, jeji rodice sou ukazkovy "white trash", reditelka je dabel a jeji pani ucitelka je neco jako andel.. asi sem extremne sentimentalni, ale tenhle film me tak strasne dojal a oslovil.. jeden z mala filmu na svete kde je inteligence a slusnost oslavovana. ()

Bayonnet 

všechny recenze uživatele

No, dnes nemám odvahu se na to podívat znovu, ale jako dítě jsem jenom koukal a smál se jako blázen, občas se i bál.... Takže nechám hodnotit to dítě v sobě ;) ()

Tommyg14 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu ty jednohvězdičkové komentáře. Tohle je prostě pohádka a parádně pojatá, jestli někdo čekal Hollywoodský trhák nebo film ověnčený tituly ze Sundance tak je prostě vedle. Matilda je parádní a milý film, u kterého se člověk pobaví a zahřeje ho. A Hromaska je naprosto parádní role :) ()

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře ani to hodnocení.. Ale 100lidí-100chutí.. Víte každý jednou vyrosteme a je pro nás pak velmi těžké chápat a vnímat svět jako děti.. Matilda je příběh outsidera, který vnímá realitu správně, ale bohužel její rodina jí nerozumí, protože žije jen hmotou-Egoisti. Ten kdo nic podobného v životě nezažil, tak tenhle film odsoudí a zkritizuje.. Ale taková je dnešní doba, cynická a povrchní.. Vřele tento film doporučuju všem, kteří mají ještě unvitř dítě a umí se radovat ze života. Matilda je úžasná! ♥ ()

MrPatrik 

všechny recenze uživatele

„Bohužel” musím ubrat dvě hvězdy za sci-fi scény a celkem nesouvislý děj. Bez těchto záporů by to mohla být celkem fajn komedie s DeVitem… ()

Reklama

Reklama