Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Možná, že je to ztřeštěné, postavy se chovají praštěně, ale kdysi, když jsem byl ve věkové kategorii, pro kterou byl film určený, tak mě oslovil, přišel mi zábavný, tak proč bych ho měl nyní hodnotit záporně. To je stejné, jako když se dospělými odsune teleblbís do odpadu, přestože pro spoustu nemluvňat, na něž je to zaměřené, je to vrcholný výtvor kinematografie. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Roald Dahl je bizarní spisovatel. Věnoval jsem jeho povídkám svého času hodně času. Nebyl nikdy zařazený mezi anglickou literární elitu. ŽE je MATILDA rodinný film, tak to zařazení je jistě správné, protože tahle holčička je laskavá, má svoji velkou protihráčku, v podobě darebné a zlé učitelky, celý film odsýpá, De Vito je nejen skvělý herec, ale zde ukočíroval nejen sebe jako herce, ale i režii a film je to miloučký. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná průměr, ale já jsem ten film sledovala asi v takovém věku, v jakém je v tomto filmu Matilda. Tak jsem velmi obdivovala, co všechno umí. Vždycky na něj budu mít dobré vzpomínky, vždycky mě bavil svou jemností, vtipem i dětskostí. PS: raději si nepřipomínejte dětské filmy.. mohli byste, stejně jako já, zjistit, že za nic nestojí.... ach jo ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Ale no tak ... je to přece film pro děti - tak proč takhle dopodrobna "rozpitvávat", co je blbost a jestli to má nějaký smysluplný děj ..... Knížku jsem jako malá holka měla moc ráda a film se náhodou docela povedl :o) Je to prostě oddychovka určená DĚTEM a ne nám dospělým - schválně se zkuste zeptat nějakého 6ti letého špunta (myslím, že spíš se to líbí holčičkám) na jeho názor ...... :o) Asi jsem nějak "zaostalá", ale myslím si, že tenhle film se mi pro menší děti líbí víc, než třeba seriál vyloženě pro dospívající holky (napr. Hannah Montana) .... poslouchat některé děti, které ani nechodí do školy, jak "diskutují" o seriálu HM ... to se fakt moc nedá :o) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda tento film opravdu vystihuje bizarní poetiku Dahlových knih. Všechno je neskutečně přehnaný, všichni pořád jenom řvou, nesnesitelnej je jak DeVito a Perlman, tak zejména hlavní záporák - ohyzdná ředitelka - u které DeVito nešetřil pořádně detailními nechutnými close-upy na její pot, zkažený zuby nebo nosní žilky, který byly fakt zbytečný a byly prostě jenom nechutný - ne vtipný. Stejně jako pojídání dortu, což vypadalo, jako když otylý mládenec žere hov*a, stejně jako donekonečna opakovaný scény, jak ředitelka řve, vrhá koule nebo kopí nebo zvedá auto... Za nejsilnější článek tak považuju přirozeně roztomilou dětskou herečku Matildy a Embeth Davidtz. Tohle je fakt jenom pro děti do cca 10ti let. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2010 měl premieru v divadle stejnojmený muzikál. (janejudyjune)
  • Pam Ferris zůstávala v postavě a děsila děti, i když se zrovna nenatáčelo. Chtěla, aby strach dětí byl před kamerou upřímný. (mi-ib)
  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) vyhodí blonďaté dievčatko za jej copíky, to padá za plot a šmýka sa na zemi niekoľko metrov, pričom je možné vidieť, ako so sebou zbiera aj hlinu. Keď zastane a postaví sa, zadok má skoro čistý. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama