Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Mara Wilson byla nepochybně jednou z nejtalentovanějších dětských hereček 90.let vůbec, tady to jenom potvrzuje, svůj herecký talent prodala podobně jako v Mrs.Doubtfire, byť se samozřejmě kvalita filmů nedá srovnávat...I tak příjemná taškařice..................moje hodnocení = 6 z 10. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito má svůj svět a Roald Dahl zrovna tak. Jen by mně zajímalo, kolik diváků takovou podívanou přijme s kladným smýšlením. I kdybych DeVita stokrát obhajoval, musím mu přiznat pár stupidních a nechutných scén, jenž nemají ve filmu vůbec být. To ostatní je strašně infantilní, svým způsobem roztomilé, ale bohužel jen málo zábavné. Mara Wilson to trochu vytáhla. ()

Reklama

Una111 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nejspíš promítají na svých sezeních zájemcům o práci v norském Barnevernetu! - - - Protože nejsem zvyklá hodnotit filmy po pár minutách, protrpěla jsem si tuhle slátaninu až do konce! Opravdová ubohost! Laciná klišé a nevkus, něco tak příšerného se hned tak nevidí! Nevím, jak tohle může soudný rodič nabídnout dítěti - jakéhokoliv věku! A přitom to ani není tak nevinné, jak by se na první pohled mohlo zdát! To štvaní dětí proti rodičům, jejichž karikatury jsou vykresleny v co nejodpornějších barvách, to už je dávno trendem dnešní společnosti! Nic nového pod sluncem! Děti jsou dnes nad rodiče, jejich úsudek je nezpochybnitelný, děti nastupují do politiky, děti jsou krásné a nevinné, děti jsou takřka svaté, děti udávají své rodiče... no, to fakt není nic nového! - - - A k tomu ještě malé post scriptum: Je strašně levné a falešné ukazovat, že zlo je odporné a ošklivé, odpudivé, že je na první pohled patrné. To přece není pravda! Všichni z vlastní zkušenosti víme, že Zlo všeho druhu se dokáže zahalovat do velmi líbivého, velmi svůdného pláštíku! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím hlavně podle reakce 8 až 11 letých dětí. Moc se jim to líbilo; je přece potěšení vidět jak to schytává tyranská ředitelka školy Agatha Trunchbullová ...A musím přiznat, že jsem se nejednou zasmál tomu, jak zkarikované tu byly některé postavy, hlavně hrubě konzumní rodiče Matildy. Myslím, že z hlediska menšího diváka by to mohlo být klidně i za pět hvězdiček. Zřejmě bych tento film vybral mezi ty lepší, kdybych měl někde na táboře zabavit drobotinu. Opět shledávám, že se výrazně odchyluji od zdejšího průměru hodnocení... ()

wendy221 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi zkazilo dojem, byl po několika letech shlédnutý film s jiným dabingem. slečna Trunchbullová - paní Hromasová Wormwoodovi - Brambulovi slečna Honey - slečna Krásná Jméno: Lavender - Levandule (tohle se prostě nepřekládá!) roura - dusidlo nebo počeštěná jména - Bruce - Bohoušek Novým dabingem se taky vytratilo spoustu skvělých hlášek. př. ,,Sedni si, žábo!" ,,Copak jsi indián, Amando?" ,,Tvoje máma je trdlo!" ,,Proč jsou všechny ty ženský vdaný?!" ,,A už žádného čolka!" Musela jsem to napsat, bylo hrozný to poslouchat, mám na to paměť a zkazilo to celý dojem filmu, nevím, proč se to předabovalo. Hodnotím původní dabing. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) vyhodí blonďaté dievčatko za jej copíky, to padá za plot a šmýka sa na zemi niekoľko metrov, pričom je možné vidieť, ako so sebou zbiera aj hlinu. Keď zastane a postaví sa, zadok má skoro čistý. (DJ Rocco iNc)
  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) pije vodu v triede, v pohári má mloka. Toho odhodí na osvetlenie, ktoré je na strope a následne padá do rúk malého chlapca. Pri zábere predtým vidno, že svetlo nie je nad chlapcom, ale vedľa chlapca. (DJ Rocco iNc)
  • Mariska Hargitay odmítla roli slečny Krásné. (mi-ib)

Reklama

Reklama