Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Dánsko De tre musketerer (více)

Obsahy(1)

Tři mušketýři, jeden z nesmrtelných příběhů lidstva, si můžeme znovu připomenout tentokrát v dánském loutkovém zpracování. Každá adaptace Tří mušketýrů má svou zvláštnost, tak i toto trochu netradiční pojetí, jistě zaujme malé i velké diváky. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři a jejich nové zpracování, tentokrát pod taktovou dánů a producentským zaštítěním od Zentropy. Čekal jsem něco mnohem většího než okleštěnou podívanou určenou primárně dětskému publiku. Krom zajímavého zpracování ovšem není o co stát. Mezi některými dějovými zvraty přímo ční obrovská propast, která zbyla po nějaké vystřižené části románu. Ale proč děti trápit zbytečnostmi a dlouhou podívanou, to by je přeci nebavilo, že? ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři pro děti. Nic víc, nic míň. Poněkud prostříhané, aby dětské publikum vydrželo, a k tomu "obohacené" o různé humory, ať je to Porthosův boj stromem, D'Artagnanovo zahánění psa nebo rozvášněného trubadůra, nebo "running gag" s katapultováním kardinálových poštovních havranů (ano, skutečně). Loutková stop-motion animace je velmi pracná, a zde se v řadě záběrů pohybuje větší množství postaviček, takže proti technické stránce nemůžu mít nějaké větší výhrady (i když, tvůrci věděli, jak velký krajíc si ukrojili...), a dobová hudba je také řemeslně velmi slušně provedená. Od Cimrmana by sice člověk čekal onačejší invenci, ale na seznámení dětí s jednou z legend literární historie to je plně dostačující. 70% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Loutky jsou super, obzvláště ženské postavy jsou skutečně výrazně ženské - aspoň si má dospělý divák čeho užít. Protože jinak se nemá čeho chytit, film je skutečně pro malé prťata. A pro ty je ten příběh zase dospělácký. A tak zbyde opravdu dobrá animace, pár vtipných scén a hlavně dobrý pocit, že dětský divák byl trochu uveden do tématu tří mušketýrů. A hlavně zato autorům díky. Jinak rozhodně ne nepovedené, ale také asi spíš originálně průměrné. Hudba: Martins Brauns ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Roztomile loutkove zpracovani Tri musketyru pro deti. Rozhodne necililo na dospele, takze by byl i nesmysl vycitat jednoduchou animaci nebo totalni osekani deje. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama