Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Dánsko De tre musketerer (více)

Obsahy(1)

Tři mušketýři, jeden z nesmrtelných příběhů lidstva, si můžeme znovu připomenout tentokrát v dánském loutkovém zpracování. Každá adaptace Tří mušketýrů má svou zvláštnost, tak i toto trochu netradiční pojetí, jistě zaujme malé i velké diváky. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři pro děti. Nic víc, nic míň. Poněkud prostříhané, aby dětské publikum vydrželo, a k tomu "obohacené" o různé humory, ať je to Porthosův boj stromem, D'Artagnanovo zahánění psa nebo rozvášněného trubadůra, nebo "running gag" s katapultováním kardinálových poštovních havranů (ano, skutečně). Loutková stop-motion animace je velmi pracná, a zde se v řadě záběrů pohybuje větší množství postaviček, takže proti technické stránce nemůžu mít nějaké větší výhrady (i když, tvůrci věděli, jak velký krajíc si ukrojili...), a dobová hudba je také řemeslně velmi slušně provedená. Od Cimrmana by sice člověk čekal onačejší invenci, ale na seznámení dětí s jednou z legend literární historie to je plně dostačující. 70% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři a jejich nové zpracování, tentokrát pod taktovou dánů a producentským zaštítěním od Zentropy. Čekal jsem něco mnohem většího než okleštěnou podívanou určenou primárně dětskému publiku. Krom zajímavého zpracování ovšem není o co stát. Mezi některými dějovými zvraty přímo ční obrovská propast, která zbyla po nějaké vystřižené části románu. Ale proč děti trápit zbytečnostmi a dlouhou podívanou, to by je přeci nebavilo, že? ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Roztomile loutkove zpracovani Tri musketyru pro deti. Rozhodne necililo na dospele, takze by byl i nesmysl vycitat jednoduchou animaci nebo totalni osekani deje. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Lineárně ubíhající příběh bez zkušenějšího akcentování je slušným standardem, i když celovečerní produkt by si zasloužil větší scénáristicko-režijní vypiplanost a dotaženost. Ale Cimrmanům se odpouští. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Loutky jsou super, obzvláště ženské postavy jsou skutečně výrazně ženské - aspoň si má dospělý divák čeho užít. Protože jinak se nemá čeho chytit, film je skutečně pro malé prťata. A pro ty je ten příběh zase dospělácký. A tak zbyde opravdu dobrá animace, pár vtipných scén a hlavně dobrý pocit, že dětský divák byl trochu uveden do tématu tří mušketýrů. A hlavně zato autorům díky. Jinak rozhodně ne nepovedené, ale také asi spíš originálně průměrné. Hudba: Martins Brauns ()

Werichowka 

všechny recenze uživatele

Dle mého velice pěkné zpracování určené zejména dětem...i když ne bezvýhradně. Osobně jsem tomuto filmu nevěnovala pozornost do chvíle, než začal kardiná Richelieu katapultovat poštovní vrány z okna... to jsem veškeré další snahy o učení vzdala...:-)) ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem opravdu asi jenom třetinu, protože jsem neměl do čeho píchnout. Tohle ošklivé modelínové zpracování bych vážně doporučil jenom věkové skupině pod 15 let. Infantilní hloupá hudba, ošklivé postavičky...ale tak jsou to pořád tři mušketýři, že? 4/10 ()

Reklama

Reklama