Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh o cestě bránou času a kamarádství napříč historií. Jednoho letního rána nalézají sourozenci Klára a David před chatou svých rodičů malého vyplašeného chlapce. Rádi by přenechali starost o podivně se chovající dítě někomu dospělejšímu, ale jsou tu sami, takže jim nezbývá, než se malého Artura ujmout a pokusit se vrátit ho do místa, odkud se ztratil. Téhož rána zavítá do veterinární ordinace doktorky Hávové další neobvyklá návštěva. Muž, jehož chování je na dnešní dobu poněkud neobvyklé. Říká si Robert a snaží se uhradit poskytnutou stravu zlaťáky. Nezávisle na sobě odkrývají protagonisté příběhu stopy, které vedou k chalupě místního podivína Kobzy a dál k jeskyni nazývané Ďáblův chřtán. Je tato jeskyně skutečně bránou do jiného světa a času? A podaří se tudy dostat Artura a Roberta zpátky domů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestli je vám mezi sedmi a osmi lety, máte tak akorát čas tohle zkouknout. Starším již nedoporučuji, protože by utrpěli šok. Herecké výkony strašné, triky na úrovni devadesátých let. Hudebný doprod na synťák bych také šoupnul typově někam do filmů období Sametové revoluce a ne roku 2006. Pan Olmer by si už měl dát oddech někde na chalupě a netočit.... * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Arnošt Vašíček, Vít Olmer a amatérští herci, to je smrtelná kombinace. Nápad samotný o bráně času není špatný, ale scénář až příliš plave na vodě, navíc nemám rád přemoudřelé děti, které nakonec vše zařídí. Suchařípa se zde snaží hrát na komickou složku, a sem tam se mu to trochu podaří, ale celkově je to celé takové strašně... amatérské. Tohle by snad natočili studenti nějaké letní filmové školy, ale od Olmera bych něco podobného nečekal. Všechny děti hrají naprosto mizerně a chtěně, princátko jen kouká kukadlama, ale když ho unesou od maminky, ani se nebrání, nekope, nekouše, jak by to děcko - zvlášť v 16, století - dělalo. Chytrová zde naštěstí moc nehraje, ale i ta její póza, kdy stojí u brány a snaží se vypadat, že pláče, je k smíchu, jak jí to nejde. Zajímavá je postava malíře, ale opět není rozvedena víc. Simona Babčáková se tady jen mihne na konci, a hraje pořád stejně, jako když pak hrála v Comebacku. Celé to hodně připomíná film Do nebíčka, ostatně mám pocit, že jej docela vykrádá, pokud Kryštof Hanzlík netočil podle stejné předlohy, ale tam ty děti hrají aspoň uvěřitelně, Hapka je správně tajemný, má to slušnou hudbu, Matásek dodává jistý šmrnc. Tohle je však amatérský odvar s tak neskutečně špatně natočenými scénami, až si myslím, že to nakonec režírovala Olmerova manželka, a až je to spíš případ pro guilty pleasure. Zvlášť když se to točilo na zámku v Brandýse. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Miluji cestování časem a tohle mohlo být tak super, škoda promarněného potenciálu...aspoň ten Suchařípa je koukatelný. ()

MraMor odpad!

všechny recenze uživatele

Ak sa na takéto filmy vyhradzujú peniaze z naších dani tak je to dost smutné. Netuším čo sa autor snažil povedať, ale podľa môjho názoru mu to zjavne nepodarilo. Príbeh a herecké výkony sú ukážkou ako sa dá v dnešnej dobe zhovadiť na TV obrazovke. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Olmer se zas předvedl.V tomto filmu fungovala jen kamera.Z herců fungoval jen Suchařípa a Kuba Nemčok.A ten měl v době natáčení 6let. Scénář příšerně slabý,hlavní 2herecké osobnosti hrozně nesympatické,špatně hrající,přehrávající a občas jako by text odříkali. A zbytek herců také hrůza. Hudba ve filmu to jen narušovala. A trimy byly jak z doby prvních filmů,i Karel Zeman měl lepší triky. Za Suchařípu a Kubu Nemčoka dávám 2*. ()

Reklama

Reklama