Reklama

Reklama

Bataille de neige

  • Francie Bataille de boules de neige (více)
Krátkometrážní / Dokumentární
Francie, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Bataille de boules de neige, aneb česky koulovačka, nám předvádí, jak se koulovalo na konci 19. století. Vidíme hromadnou bitvu, které se účastní ženy, starší muži a mladíci. Záběr je statický na dlouhou a širokou ulici. Postupně z dálky přijíždí cyklista, který je koulemi svržen z kola. (RadimFišer)

Recenze (21)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Bratři Lumièrové natočili sněhovou bitku, přičemž oko fotografa se nezapře, když vidím chytře vybraný úhel kamery. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Bataille de neige", ďaľší zo starých, vzácnych artefaktov svetovej filmovej tvorby od francúzskej, kreatívnej, súrodeneckej dvojice The Lumiére Brothers. Je to jeden z prvých snímkov, ktorý vznikol v úplnych počiatkoch kinematografie. Zachytáva divokú guľovačku uprostred zasneženej ulice. Páni v slušivých klobúkoch a rozblaznené paničky po sebe hádžu jednu snehovú nádielku za druhou. Najviac to však schytá neopatrný cyklista, ktorý sa náhodou ocitne medzi nimi. *** ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nastala zima a co se dá jinýho dělat venku v zimě než koulovat? P.S. Nechtěl bych být tím cyklistou co projede kolem davu koulujicích lidí..... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Minutový film, na němž je zachycena nefalšovaná sněhová koulovačka, kde si aktéři nedají nic zadarmo. Toho cyklisty, který si tam natluče a pak prchá bez své pokrývky hlavy, je mi docela líto. Fascinace filmem začala popravdě velmi jednoduše i při takovýchto kratičkých scénách ze života, které v podstatě nemají hlubší smysl. Pro budoucí generace spíše úsměvné, ale v té době neskutečná zábava. 65% ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Parádní frontální útok na cyklistu! A ten jeho doslova krkolomný pád je geniální :) Už se těším na zimu, taky si najdu nějaký cíl na dvou kolech, mějte se na pozoru! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Filmy Louise Lumiera je těžké hodnotit, protože jsou to jen kratičké záběry bez významu. Tady ale přibyla jedna důležitá složka filmu - hudba!. A hned je to veselejší. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Povedzme si úprimne, čo sa v tomto zmenilo za tie roky? Podľa mňa skoro nič, stále ju milujeme, je to zábava, bol to skvelý motív. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ak to bolo inscenované, musím uznať parádnu réžiu, ak nie, obdivuhodný je zápal bojujúcich, často dôstojných monsieurs. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší dílo bratří Lumiérů. Má to hudbu i zábavnou, byť jednoduchou zápletku. Co víc si v roce 1896 přát? ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Oproti Pokropenému kropičovi který byl velice vyumělkovaný, je tato koulovačka spontální a věrohodná, včetně onoho držkopádu z kola. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Chudák ten pan cyklista, ten jako dostal solidní nálož. Kurňa, mohl by ještě napadnout sníh, abych si mohl jít zakoulovat. Nefalšované užívání zimního období :) ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Krásná sněhová bitva jako za našich mladistvých let. Pointa současnosti je v tom, že takové přirozené věci ve filmu již neuvidíte, přestože je na to spoustu času. Je to vždy odfláklé a autoři se asi bojí, že by se to mohlo strhnout v celosvětovou bitvu. Narozdíl od toho co říkají babičky, že lidé to dnes k sobě mají daleko, tak děti se tak nekoulují a neudržují mezi sebou nepřátelství jako to bylo dříve mezi vesnicemi v době, kdy byl mladistvý můj 80 ti letý děda. ()

Italiano 

všechny recenze uživatele

Supr tyhle koulovačky. To se už dneska nevidí, aby šli lidi do hromadný sněhový bitvy..NJN, dnešní svět je jinde :) ()

Reklama

Reklama