Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdami narvaný krátký snímek, který měl vydělat peníze pro na pomoc sanatoriu pro nemocné tuberkulózou, jehož produkci pomáhala zaplatit cigaretová společnost. Zápletka se točí kolem vyšetřování zmizelých šperků. Spousta hvězd němého filmu a nastupující hollywoodské zlaté éry se objevila ve vedlejších rolích... (Morien)

Recenze (11)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Já vaše šperky najdu nebo zahynu." -"Ach, kéž byste tak učinil!" --- -"Hledám perly." -"Proč se nepodíváte do ústřic?" --- -"Promiňte, pane X. Já jsem detektiv Y. Nemůžete mi říct, kde najdu pana Z?" -"Vy jste detektiv, vy to máte vědět. Jak jste vůbec věděl, že jsem pan X?" -"Uhádl jsem to." -"Tak uhádněte, kde je Z." ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Porozumět této formě lehkého žánru znamená pokusit se vidět ji dobovýma očima diváka, který se stále seznamuje s převratnou novinkou - zvukovým filmem a úžasnou příležitostí - vidět vedle sebe tolik hvězdných herců, kteří jsou jinak rozptýleni po bůhvíkolika filmech. Lehký tón, série gagů lepších i horších, které v něčem jakoby připomínaly estrádní tvorbu např. Vladimíra Dvořáka nebo Felixe Holzmanna nebo proslulé eskapády Laďky Kozderkové (1949-1986) tuto zdánlivě triviální hříčku nesporně ozvláštňují. Mj. i proto, že ji provází suchý humor v odstíněné paletě hned několika pojetí klaunské exhibice. Závěrečné vystoupení předčasně zesnulé Mitzi Greenové (1920-1969, vlastním jménem Elizabeth Keno) ukazuje nejen mimořádný talent této skvělé tehdy začínající hvězdičky (hrála od r. 1929), ale zmínku zaslouží i závěrečný smích jakoby vyluzovaný z dětských rtů. Zůstává ovšem otázkou, nakolik to vše může být nadčasové i dnes. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Veľmi vzácna a ojedinelá príležitosť vidieť aspoň na pár krátkych sekúnd mladého Douglasa Fairbanksa juniora. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Hollywoodskými hvězdami 20.-30. let nabitý krátký film Paramountu na pomoc sanatoriu pro léčbu tuberkulózy, který financoval výrobce cigaret Chesterfield! Detektiv Maurice Chevalier vyšetřuje případ ztracených šperků Normy Shearerové. Ke krádeži došlo během oslavy u ní doma, a tak jsou podezřelí jedna hollywoodská hvězda větší než druhá. Za zmínku stojí skvělých pár vět Edwarda G. Robinsona, velitel policejního oddílu Buster Keaton, elitní detektivové Laurel a Hardy, malí uličníci Our Gang z grotesek Hala Roache, Gary Cooper, Fay Wray z King Konga a spousta dalších. Všechno samozřejmě dopadne, jak to u takového filmu můžeme čekat. Pod názvem Stolen Jools ke zhlédnutí na Veoh.com nebo stažení na Archive.org. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na celém krátkém mluveném filmečku bylo vtipné pouze kratičké kameo Hardyho s Laurelem, kdy provázejí v automobilu jako nejlepší policisté jistého komisaře za jedním podezřelým. Následně se vůz díky Laurelovi zcela rozpadne. To byla jediná vtipná scéna, jinak šlo o zcela trapné pátrání plné nesmyslných dialogů. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní filmeček se spoustou filmových hvězd, kterých si ale příliš neužijete. E.G.Robinson je pouze v jedné scéně na začátku (jak jinak než s pistolí v ruce), Laurel a Hardy mají společnou scénu v autě, Crawfordová se tam jen mihne a fanoušci Bustera se taky příliš nenabaží. Jinak asi nejstarší filmový product placement. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

L a H se tam jen mihnou. Je tam postav jak na… a podle mne to nemá pořádný děj. Neustále spolu hovoří a v podstatě se nic neděje. Možná to mělo nějaký účel, ale pobavit diváka asi ne. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Spojení několika krátkých scének s tehdejšími hvězdami, kdy ty, které mě zajímaly, byly nejméně vidět. Výsledný film měl podobnou energii jako seriálové díly, které jsou sestříhané z nejlepších scén. ()

Reklama

Reklama