Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loď ztracených duší je odpovědí studia Paramount na Vzpouru na lodi Bounty (1935) a stejně jako ona vypráví o vzpouře a romantické lásce na širém moři. Prvního důstojníka Nuggina Taylora na otrokářské lodi si zahrál Gary Cooper. Ironií osudu patří jeho hrdina k abolicionistům. Když dojde ke vzpouře, kapitán lodi je raněn. Velení se ujímá první důstojník, který zajaté otroky osvobodí. Jenže v Anglii je Taylor a další námořník Powdah (George Raft) obviněn z vraždy. Pak Taylora osloví britská tajná služba s nabídkou, aby shromáždil tajné informace, které by mohly přispět ke zrušení otroctví. Nuggin souhlasí a spolu s Powdahem vyplouvá k břehům Afriky. Na lodi se oba zamilují, Nuggin do Margaret (Frances Dee) a Powdah do Babsie (Olympa Bradna). Jejich dobrodružství tím ale zdaleka nekončí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Gary Cooper, George Raft, rok 1937... je vůbec možné, aby se něco nepovedlo? Bohužel i to se někdy může stát. Coopovi v kostymérně někdo opomenul dát dobový kostým a nechal ho i ve 40. letech 19. století běhat v civilu. A to byl první kámen úrazu. A pak už to jelo z kopce, k čemuž pak našinci dodali naprosto vymyšlenou anotaci a výsledkem byl naprostý nezájem, ačkoli vyšlo to krásné stříbrné DVD v té Platinové edici, která se neohlíží na pověst svých filmů, ale jen mechanicky zpřístupňuje jakousi nevyrovnanou selekci filmů nominovaných na nejrůznější vedlejší ceny. Škoda. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Rámec to má jako Scottova Bílá smršť, ale ve skutečnosti jde o předchůdce Cameronova Titanicu. Oba filmy sice dělí šedesát let, ale Hathawayovo potápění lodi William Brown je stejně napínavé a osudové...a stačí mu k tomu čtvrthodinka promítacího času. Srovnávání s příběhem Vzpoury na Bounty je čirý nesmysl. ()

Reklama

Reklama