Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle šablony antického ideálu Gregor rozhodně nenarostl. Jako šéfkuchař v místních lázních má nepřehlédnutelné bříško, navíc je uzavřený do sebe a nijak dvakrát šikovný, prostě žádná výhra. Přesto si ho vdaná Eden všimne. Gregor je totiž neuvěřitelně talentovaný a s vařečkou a hrnci dokáže absolutní divy. V této romantické komedie si jen potvrdíte, že láska opravdu prochází žaludkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Spíše než komedií je film dramatem o trochu neobvyklém (ne)manželském trojúhelníku. Jediná, která v něm zažívá rajské pocity, je servírka Eden, manželka neúspěšného právníka Davida. který skončil jako delegát, organizující program seniorům v místních lázních. Eden se seznámí s Gregorem, proslulým šéfkuchařem a nechává se hýčkat jeho božským kulinářským uměním. Skvělá kuchyně citlivého ale asexuálního Gregora na ni působí jako afrodiziakum a své nově ojevené erotické touhy naplňuje se svým manželem. Ten se ovšem nehodlá smířit s rolí jednoho z kohoutků na společném smetišti a vyráží do boje proti nenáviděnému sokovi. ()

Reklama

fraktal 

všechny recenze uživatele

Komedie to tedy dle mého příliš není. Spíše tragédie od první noty až do posledního tónu. Nebo možná lyrické drama rozjímající o smyslu žití - nejstarším umění - o čirém konzumu. Šéfkuchař je zde jakýmsi mágem, Šamanem střiženým dle prastarých receptů. Kdosi zpoza tohoto světa. Výborná německá epopej nořící se do magie bytí, síly tužby. Výborně stavěné klasické vyprávění, jenž neodvratně směřuje ku svému naplnění. Podobné filmy: Čokoláda, Žranice ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama