Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj zábavného pořadu se odehrává v „rozezpívané“ nemocnici, kam zavítaly hvězdy českého populárního nebe. Parodují oblíbený seriál z období totality Nemocnice na kraji města, jehož autorem je Jaroslav Dietl (1929–1985), a zpěváci vystupují v rolích protagonistů. Takže se tu postupně setkáme s doktorem Blažejem, sestrou Huňkovou, primářem Sovou, hokejistou Rezkem, doktorkou Královou či doktorem Strossmayerem, jemuž propůjčil svůj zpěvní hlas Milan Drobný. Uslyšíte populární písně ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, například Kapitáne, kam s tou lodí (Pavlína Filipovská), Haló, haló, taxi (Helena Vondráčková), To mám tak ráda (Marie Rottrová), Zpívání v dešti (Jiří Korn), Modravé dálky (Karel Černoch) a další. Rozverná parodie složená podle vzoru italského pasticcia připomíná neobyčejnou kreativitu a umělecký význam proslulého televizního scenáristy Jaroslava Dietla, který je známý hlavně díky televizním seriálům Nemocnice na kraji města, Nejmladší z rodu Hamrů, Dispečer, Píseň pro Rudolfa III., Byli jednou dva písaři, Tři chlapi v chalupě, Okres na severu, Muž na radnici, Plechová kavalerie nebo Žena za pultem. Napsal řadu her, některé z nich zfilmoval, případně podle filmu vytvořil následně divadelní hru. Také některé filmy zpracoval i jako seriál a obráceně. Rok před svým úmrtím byl jmenován zasloužilým umělcem. Svůj nejznámější seriál Nemocnice na kraji města vytvořil v letech 1978–1981. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jaroslav Dietl. Parodie na legendární seriál, s populárními nejen světovými melodiemi od našich předních oblíbených zpěváků. No nevím, ale radši si vždy poslechnu originál..:-) Mihne se tu i Karel Černoch v menší úloze, tak mohou všicci zavzpomínat na nedávno zemřelého zpěváka.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dost šílené. Helence to sice v uniformě sestřičky sekne, scénář sám je ale úděsný... Vtip v tom nehledejte, ale kdo má rád ony slavné a ČT neustále reprízované - Silvestry, jeho srdce zaplesá. Mihne se zde celá řada tehdejších sérebrit, kterým normalizace nevadila a i když asi vnitřně tušili, že to dělají s uměním nemá nic společného, přesto to dělali... Po hříchu se zde opravdu mihl i můj oblíbenec Karel Černoch, který ale sám byl v tom roce 1982 už dávně někde jinde. Zapomněl Popelky i Srdce z plíšku... Ne není žádný důvod toto vidět a ani není žádný důvod toto dokoukat.. Naštěstí ty doby, že v bedně jinak nic večer nebylo jsou doufám navždy pryč... Jedna rouška .* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to tak vtipné, jak bych čekal, ale když je Dietl autorem parodie na seriál, který sám stvořil, je to poměrně odvážné. Hlavní slabinou zůstává slabý herecký projev všech zúčastněných zpěváků, kteří přece jen na poli pěveckém odvádějí lepší výkon. Je to i poměrně nenápadité a nezbývá mně než suše konstatovat, že parodie Dietlovi moc nešly. V dnešní době se tuhle obstarožní záležitost snad ani nevyplatí sledovat. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená silvestrovská zábava. Hodnotím z pohledu, kdy jsem Zpěváky na kraji nemocnice viděl, tj. cca před 20 lety. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, a v podstatě to ani parodie není. Je to taková show Heleny Vondráčkové s tanečními a pěveckými čísly, kde sice na pár dialogů dojde, dokonce se objeví i předělávky v textech písniček, zapomenuto není ani na erotiku (uvidíme bradavku Marie Rottrové pod průhlednou podprsenkou či svlékání Petry Černocké), ale celé to i při své krátké stopáži působí nekonzistentně, jako by se zapracoval každý nápad, který kdo ze zúčastněných zrovna měl. Některé dialogy jsou tak vynikající, jindy - a to častěji - člověk nepřestává žasnout nad stupiditou jednotlivých scének. Někteří zpěváci se zde skutečně jen mihnou, což je mi líto třeba u Gondolána. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hudební parodie na Nemocnici na kraji města? Říkal jsem si, proč by ne. Obsazení bylo celkem dobré, ovšem kvalita tu je především jen v těch zpívaných pasážích. Uvidíme tu již bohužel několik nebožtíků (Růžičková, Štaidl, Černoch, Pilarová, Chladil), ale kdyby tu neúčinkovali hlavně Korn, Vondráčková a Rottrová, šlo by to celé do háje zřejmě i po té hudební stránce. Vtipnost tu byla až moc okatě tlačena na úkor kvality, ale tak o tohle tvůrcům ani moc nešlo. Skončit ve trojce v posteli s Vondráčkovou a Rottrovou – to byl v tehdejší době sen poloviny chlapů v republice, stejně jako rozepínání podprsenky Černocké. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Písničky tam jsou našroubovaný násilně jako endoprotéza od Cvacha, pár úsměvných momentů se však najde. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tuhle parodii. Bylo pěkné vidět naše zpěváky v netradičních rolích. Jako Silvestrovskou zábavu můžu doporučit. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Áno i takúto zábavu nám servírovali.Väčšinou to bývalo tak,že herci spievali teraz to bolo obrátene - speváci hrali.Dalo sa to prežiť - čo už -iná možnosť nebola.Mne to liezlo na nervy a názor som nezmenil.Každý nech robí čo vie a neponúkajú nám tieto hybridy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Musim to napisat od srdca a sproste, lebo toto ma sralo uz za normalizacie. Najdementnejsia, najprimitvnejsia a najubohejsia "zabava", ktora si mohla ruku podat so zasranymi estradami. Hnoj. 5 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zajímavě obsazené varietní číslo, balancující na hraně trapnosti a naopak zajímavosti. Potěšila mě paní recepční, ale předělávky písniček, "přeřeky" a vůbec celá koncepce pořadu příliš ne. Češi umí udělat komedii i z horroru a jak jsem tak koukal, tak televarieté i z populárního seriálu. Divím se, že i pod tímto je podepsán pan Dietl. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Legendární zpěváci a zpěvačky parodují písničkovým stylem, velmi populární český televizní seriál "Nemocnice na kraji města." 55% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařená parodie na seriál Nemocnice na kraji města, všichni účinkující si dobře zazpívali, zablbli a Korn si už dopředu vyzkoušel své budoucí účinkování v pokračování bájného seriálu. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tam sice nějaké náznaky humoru jsou, ale rychle se z toho stane taková hodně fádní záležitost, a to jak po obsahové, tak po hudební stránce. Sice se objeví i různé hitovky, ale pořád to působí hrozně stereotypně. Texty taky nejsou nic moc a účinkující, zejména pánové, jsou hodně toporní. Párkrát to malilinko osvěží Helena Růžičková. ()

Reklama

Reklama