Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pohřbu významného právníka Josepha Chapina (Gary Cooper) si v dubnu 1945 jeho dcera Anna (Diane Varsi) vzpomíná na nepříliš šťastná minulá léta, na to, jak ctižádostivá matka Edith (Geraldine Fitzgerald) zabránila synovi Jobymu (Ray Stricklyn), aby se věnoval kariéře jazzového hudebníka, a nutila ho, aby kandidoval ve volbách. To ale pokazila utajená Annina svatba s trumpetistou Charley Bongiornem (Stuart Whitman) a její méně utajené těhotenství. Matka využije politických konexí a Charleymu hrozí trest vězení za svedení či dokonce znásilnění nezletilé. Pod dost tvrdým nátlakem je donucen svatbu anulovat. Anna potratí, a když zjistí, že její otec vydírání jejího milého odsouhlasil, uteče z malého města v Pensylvánii do New Yorku.

Otec začne ze žalu nad selháním syna ve volbách a útěkem dcery pít, pak na jedné služební cestě potká modelku Kate (Suzy Parker), bývalou spolubydlící své dcery. Nejenže s ní začne spát, ale dokonce jí věnuje rodinný klenot – krásný rubín. Pak ho ale dívčini přátelé považují za jejího otce, on si uvědomí věkový rozdíl a vztah ukončí. Pít ale nepřestane a to mu podlomí zdraví. Anna se vrátí k umírajícímu otci, a aniž by tušila, oč jde, vypráví mu, že se její přítelkyně Kate bude vdávat, ale přitom stále miluje muže, který ji opustil. Až když jí za čas pomáhá balit, najde rodinný rubín a pochopí, kdo byl onou tajnou láskou. Skončí pohřeb smířením rodiny, nebo hádkou a dalšími konflikty? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Gary Cooper rozhodne berie film na seba, je jej neprekonateľnou hviezdou. Jeho citlivý otec, ktorého ženie do zlých rozhodnutí ctižiadostivá manželka, je klasickým prípadom poctivého muža, ktorý hľadá lásku v živote a snaží sa byť spravodlivý aj voči nárokom svojich detí. Rodinná dráma s romantickou vsuvkou, ktorú divák pochopí divák práve keď si uvedomí, že hlavný hrdina stále potrebuje cit pre svoj život... Nenápadný snímok patrí do hľadáčika filmových fajnšmekrov. Druhý komentár. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film pre filmovych fajnsmekrov, nic pre Klub narocneho divaka. Rodinka a jej vztahy se vsim sudy, alkoholizmus je kvalitna tema 82 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Posmrtné spomínanie na život otca rodiny, ktorý na sklonku života zjančí a zažíva lásku. Postarší neverník dobre stvárnený Cooperom predstavuje chyby, ktorým človek za života občas zvykne čeliť. Na môj vkus je tu však príliš romantiky a až na hlavnú postavu sú tie ostatné predstavené len útržkovite. ()

Reklama

Reklama