Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadějný důstojník Thomas Thorn doprovází na vojenskou základnu do Cordury v Texasu pět kandidátů na medaili za hrdinství. Nesnadná cesta pouští, na které se setkávají s vraždou, vzpourou a únosem, pomůže odhalit jejich pravé charaktery. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V jednom prostředí se člověk chová jako hrdina v jiném jako zbabělec. Gary Cooper analyzuje (dost primitivně) hrdinství a za zády se mu formuje zbabělství. Otevřít bránu ranče a zabít "palomitu" dokáže snadno jeden člověk, ovšem na růných místech. Thornovi se sice během mise nepodaří přesvědčit hrdiny, že není zababěý, hrdinové ho naopak přesvědčí o opaku. Takže celkový počet hrdinů = 0. Do Cordury je asi už jen půl dne, než tam dojdou, tak se Gary Cooper a Rita Hayworthová zasnoubí a začnou společný hrdinský život. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Psychodrama o hrdinství a zbabělosti z vojenského prostředí v pouštích Texasu. Hlavním a téměř jediným pozitivem je velmi charismatický Gary Cooper v roli majora poznamenaného svým zbabělým činem, který vede skupinu vojáků určených k vyznamenání a sličnou zajatkyni k potrestání na příliš vzdálenou základnu. Na můj vkus se hrdinové měnili na zbabělce až příliš snadno, také pokřivené charaktery vojáků aby jeden pohledal. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=D6I-zkATA9I ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neočakávane vyrovnaný pomer medzi tým, čo ma zaujalo a tým, čo ma sklamalo. So zaradením filmu medzi westerny môžem súhlasiť iba ak každý film odohrávajúci sa na Západ od Európy bude mať rovnaké zaradenie. Psychologická dráma s dobrodružnými prvkami, by mi vyhovovala viac. Scenár bol dosť vykonštruovaný a scenárista si dal záležať, aby sa vnímanie každej postavy aspoň raz zmenilo o 180 stupňov. Bolo to dosť prvoplánové i keď celkom realisticky zahrané. Gary Cooper si strihol svoju obvyklú úlohu zásadového sympaťáka, ťažko sa vyrovnávajúceho s ojedinelým zlyhaním v minulosti. Rite Hayworth to viac sluší ako pin up girl, než keď stvárňuje komplikovanú ženu. Celkovo som spokojný, ale na vynikajúci film by museli všetci dosť pridať. Van Heflin zažiaril už v tomto filme, a to ani nemusel ako Guerrero pokúšať poisťovňu s bombou v lietadle. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Gary tady hraje takovýho chlapa co vypadá celou dobu, že nemá koule. Film byl dost dlouhej a chvilkama jsem se přistihl, že už jsme se díval kdy skončí. Je to takový dost o prokreslování těch postav a to je prostě na dlouho no. Ale i tak to mělo něco do sebe. Hlavně ta ženská mě ze začátku strašně štvala. Měli jí dát roubík nebo tak něco. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu je zaujímavá - keď predkladá, že aj hrdinovia majú svoje tienosté stránky - čo konieckoncov určite pozorujeme aj my všetci vo svojom okolí. Rovnako je zaujímavé, ako sa veliteľ jednotky vysporiadava s nie celkom spolupracujúcimi podriadenými. Škoda, že to ostatné je už nie je taká sláva a film trochu dopláca aj na dlhšiu stopáž. Charizmatický Gary je záruka kvality, ale predvádzal už aj lepšie výkony. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení Gary Cooper zařídil pro svou dceru "rande" s homosexuálním hercem Tab Hunterem. Nebylo to poprvé. Předtím pro ni také zařídil "rande" s homosexuální hercem Anthony Perkinsem, a to během natáčení filmu Friendly Persuasion (1956). (Mol)
  • Michael Callan v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Průměrná délka záběru je 10 vteřin. (Mol)

Reklama

Reklama