Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V poslední den letních prázdnin se Asaba Naoyuki v noci vplíží do školního bazénu. Tam potká tajemnou dívku, Iriyu Kanu. Iriya začne chodit s Asabou do třídy, ale má problémy s komunikací s ostatními ve tříde, ale otevře se Asabovi a začne s ním mít dobré vztahy prostřednictvím školního života. Nicméně se chová někdy zvláštně a pokaždé, když má potíže, se jí nablízku ocitne tajemný muž Enomoto z letecké vojenské základny. Asana se tedy rozhodne zjistit o Iriye více a odhalit tajemství této základny. (Jigvell)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V noci na konci prázdnin se u školního bazénu studentík Asaba seznámí s Iriyou. Druhý den Iriya nastoupí do stejné třídy jako nová žákyně. V jejím chování je cosi podivného, je stále vyděšená, nepřístupná, skoro paranoidní. A tvrdí, že od roku 1947 zuří válka, jenomže o ní nikdo neví... Iriya zpracovává podobné téma jako Saikano (studentka-zbraň), ovšem o poznání pitoměji. Neustále je tu přítomna snaha vymáčknout z diváka slzy (exceluje 5. díl). Humor přichází sice čekán, ale nezván, navíc v těch nejubožejších podobách. Romantická linie je také ubohá, což je dáno mimojiné nepropracovaností postav. A - shnilá třešnička na připáleném dortu - lidé, kteří svou lásku staví nad přežití lidstva, se mi lehce hnusí. Autoři však tomuto "vznešenému citu" zjevně fandí. ** ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější momenty byly, když se nic nedělo. Žádné převratné dílo tahle rádobyzamotanost o vyvolené ufobijce není, ale nálada mi dost sedla. A postavy se mi také nijak zvlášť nehnusily... :-) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zlé. Krom druhého dílu jsem se po celou dobu nudil s tím, že na konci snad bude alespoň nějaká větší akce, kterou tak trochu slibuje opening. Seriál se pohybuje mezi několika různými žánry, ale spíš ukazuje jejich temné stránky. Přišlo mi, že zcela nezkušený scénárista viděl studii cíleného publika a na jejím základě dal dohromady scénář. Obojí určitě stihl cestou do práce na koleně ve vlaku a ještě se přitom koukl na Pátý element a nějakou školní komedii. Protože mi nějak nesedla ani animace a rozhodně ani nezáživná hudba, nebudu na tohle v dobrém vzpomínat. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Popravdě vůbec nevím jak pořádně tohle anime zhodnotit, protože je to celkem nepřehledné. Je tu smícháno hodně prvků, kdy člověk neví, o jaký prvek se zrovna jedná. Navíc mnohdy jsou tak nahodilé, až to tam vůbec nesedí a netvoří to dobrej celkovej obraz. Myšlenka o tom UFO, psychologii a "politických" machinací je celkem zajímavá, ale opravdu nevhodně zpracovaná. Mnohdy je tam spousta opravdu hlubších myšlenek, kdy jsem opravdu nevěděl, jak je to myšleno. Je taky celkem možné, že i mi nějaké skryté myšlenky unikly. Řekl bych možná, že je to tím, že spousta informací je tam sdělována nepřímo a mnohdy chybí k tomu další jiné poznatky. Navíc ten sci-fi prvek tam mohli trochu rozvinout víc, než se čistě zaměřovat na tu psychologickou stránku. Animace je tak nějak průměrná a hudební stránka nevynikala. ()

Reklama

Reklama