Reklama

Reklama

Die Pfefferkörner

(seriál)
Rodinný / Krimi
Německo, (1999–2023), 105 h 40 min (Minutáž: 25–30 min)

Hrají:

Aglaja Brix, Vijessna Ferkic, Aurelia Stern, Julian Paeth, Anna-Elena Herzog, Ihsan Ay, Tim Troeger, Laura Gabriel, Mira Lieb, Bo Hansen, Carolin Garnier (více)
(další profese)

Série(19) / Epizody(246)

Obsahy(1)

Nemecký seriál Zrnká korenia sa sústredí na partiu mladých detí, potýkajúcich sa s bežnými pouličnými problémami. Prostredníctvom ich príbehov a dobrodružstiev sa dozvieme, ako deti v nemeckom meste vnímajú lásku, kamarátstvo či školu. (Artogon)

Recenze (2)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pfefferkorner je značkou samou o sebe. Za 18 rokov sa už natočilo vyše 150 častí a aj zopár filmov a stále sa točia nové, takže to možno označiť za detskú krimi telenovelu. Hlavnou náplňou je riešenie zločinov a záhad partou decák, popri tom sa tam riešia bežné veci, ale aj aktuálne celospoločenské problémy (kiberšikana, extrémizmus, rasizmus). Ohodnotiť seriál ako celok je ťažké, lebo úroveň jednotlivých častí je veľmi rôznorodá. Od prostoduchých a priamočiarych až po relatívne dobré s dynamickou zápletkou. Takže záleží len na tom, ktorú časť zrovna dávajú v TV. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

První třináctidílná řada tohoto u nás absolutně neznámého seriálu běžela na podzim roku 2001 na STV1. Zvláštní, že ČT před časem kupovala žánrově podobné seriály, ale o tento, který je minimálně o třídu lepší ani nezavadí. Přitom na to, že se jedná o německou tvorbu byl zrovna tento celkem koukatelný a taky mravně vzdělávající. I když je fakt, že parta dětí, která si namísto chlastání, fetování a sezení u počítačových her raději hraje na detektivy a odhaluje pachatele pouliční kriminality zejména v dnešní době, kdy kriminalita evropské mládeže neustále roste může působit poněkud naivně a vzdálené realitě. Mé objektivní hodnocení je na pomezí 2 a 3 * (přece jen tvůrci do seriálu velmi často propašovávali multikulturní obohacování, téměř v každé partě byl nějaký přičmoudlík), ale vzhledem k tomu, že všechny naše TV stanice už 20 let kupují stovky německých braků a zrovna tento seriál českým divákům nabídnut nebyl trochu nadhodnotím a přikloním se k velmi slabým třem *. 45% https://www.youtube.com/watch?v=KIXiGcTdZKY ()

Reklama

Reklama