Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenného románu Thomase Manna z roku 1900, který byl oceněn Nobelovou cenou. Snímek vykresluje osud rodiny lübeckých aristokratických obchodníků. Stanete se svědky vzestupu i pádu tří generací z jednoho rodu v severním Německu. Film zároveň vykresluje rozklad německé buržoazie v období přechodu od kapitalismu do stadia imperialismu. Společnost se mění a rodina je odsouzena se těmto změnám přizpůsobit. Jejich rod se vždy vyznačoval pracovitostí, vírou a úctou ke kořenům. Automaticky se očekávalo, že osobní touhy půjdou v rámci rodiny a jejího podnikání do pozadí. Nyní se však vše mění a sounáležitost narušují trhliny. Tomas (Mark Waschke) se snaží zaplnit prázdnotu po svém otci, konzulovi Jeanovi (Armin Mueller-Stahl), vedením rodinného podniku navzdory rostoucí konkurenci i změnám ve společnosti. Jedinou snahou jeho bratra Christiana (August Diehl) je naopak vyvléknout se z jakékoli odpovědnosti. Rodinu se snaží udržet pohromadě jejich sestra Tony (Jessica Schwarzová), která v zájmu rodinného štěstí obětuje svou lásku. Ovšem ani to zřejmě nestačí… (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (17)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Nato, že ide o televízny film, je výborne zvládnutý. Na jednej strane režijne - prvá časť je asi trochu lepšia a zaujímavejšia, to uznávam - na druhej strane však naplno boduje vo forme hereckého castu. Herecké výkony Armina Mueller-Stahl, Jessicy Schwarz a Augusta Diehla majú potenciál diváka zadržať v kresle a nepustiť. Je pravda, že Buddenbrookovci ťažia z hutnej predlohy, ktorá sa s osudmi obchodníckej roviny pohráva na viacerých frontoch, ale netreba podceňovať ani samotné spracovanie, ktoré si zaslúži divácku priazeň a vstup do červeného pásma. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Z herců stojí za zmínku jen tradičně dobrý Armin Mueller-Stahl. Taky kostýmy a soundtrack jsou velmi hezké, ale tím pozitiva končí. Z románu je vydestilován základní děj a ten je zrežírován jako klasická mýdlová opera. Protože z autora tu zbyl jen odlesk, člověk se pak může divit, jak je možné, že Mann za tuto knihu dostal Nobelovku. Román tuto adaptaci samozřejmě přežije, film samotný čeká spravedlivé zapomnění. Vidím to na dvě hvězdy, ale jednu přidávám za působivý závěr s kamerou bloudící prázdným domem a prostřihem na archivní záběr T.Manna. ()

Reklama

Marina111 

všechny recenze uživatele

Knižnú predlohu poznám len z učebníc a antológií svetových diel a možno o to viac ma potešilo, keď som v TV programe zaregistrovala filmovú verziu. Nakoľko mám slabosť pre generačné romány a rodinné histórie, Buddenbrookovci mi hneď "sadli", i keď spočiatku bolo pomerne náročné zorientovať sa v množstve postáv a postavičiek. Akosi som však presvedčená, že to bol len taký malý úvod do sveta tohto Mannovho románu a že ešte uvidím i lepšie verzie ... ()

3497299 odpad!

všechny recenze uživatele

Nanicovatě kýčovitá měšťácká slátanina zvíce televizní seriálové soap opery, kterou s Th. Mannem pojí naštěstí pouze název a brutálně vivisekované a petrifikované dějové schéma. Myšlenky a city probublávají z úst postav jako koupelnová pěna a celý děj se pohybuje jako by byl řízen konferenciérem rodinné slavnosti Buddenbrookových. Co se týče podobných povrchních vykrádání "klasiků", nemám pro ně nic než pohrdání. 1* za Armina Mueller - Stahla. ()

W.Wicki.W 

všechny recenze uživatele

Buddenbrookovi - "Na povrchu vyleštění, ale uvnitř černí." a o tom to celé bylo ...Je poměrně těžké zachytit něco tak rozsáhlého do jednoho filmu, ale to nejdůležitější tam je.... Kázeň, rovnováha - podnik si to žádá... Pro blaho podniku.... Budoucnost podniku.... Zatímco Thomas je plnně oddaný podniku, Christian si chce žít volně, Tony trpí....no prostě Buddenbrookovi. Stojí za to vidět, nuda to rozhodně není... ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama