Reklama

Reklama

Taková jsem byla

(TV film)
  • Velká Británie Capturing Mary
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mary Gilbertová kdysi bývala slavnou spisovatelkou a ve svém paláci hostila londýnskou smetánku. Jako stará žena se vrací do míst, kde prožila krásné i bolestné chvíle, a vypráví svůj příběh mladičkému Joeovi. V hlavní roli britského dramatu Maggie Smithová.  Temné britské drama z produkce HBO, které režíroval Stephen Poliakoff, vypráví o kdysi známé spisovatelce Mary Gilbertové. Ta po letech znovu vyhledá honosné sídlo, kde kdysi pořádala proslulé večírky, na nichž se v 50. letech scházela londýnská smetánka. Setkává se tam s dospívajícím Joem Dixem, synem vrátného, a ten ji pozve na prohlídku prázdného paláce, který vlastní excentrický miliardář, sídlící přes ulici. Návrat do minulosti však nemusí být vždy šťastný. Pro Mary to není nostalgická cesta ale bolestný příběh, který vypráví Joeovi. Pronásledují ji vzpomínky na Grevillea Whitea, muže, který předstíral, že je jejím přítelem, ale ve skutečnosti jí přinesl zkázu a zničil jí život. Návrat do let ztraceného mládí však staré ženě pomůže pochopit, kde a proč začal její pád. V hlavních rolích hrají Maggie Smithová (Mary v mládí ztělesňuje Ruth Wilsonová), Danny Lee Wynter a David Walliams. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele

David Walliams (Little Britain) v roli anglického gentlemana? Miscast! Jenom jsem čekal, kdy si sundá oblek a nasadí umělá prsa. Alespoň by tím trochu oživil to nezáživné vzpomínání. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný film podle nevýrazného scénáře, právem natočený pro televizi. Ani Maggie Smith neměla co hrát. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý z nás měl zřejmě někdy chuť se někomu svěřit s tím, co ho trápí, a i hlavní hrdinka v tomto filmu se potřebovala zbavit svých vnitřních démonů, a to dokonce natolik, že se rozhodla svůj příběh odvyprávět absolutně neznámému člověku. Vyprávění je to vskutku zajímavé a nepostrádá atraktivitu, ale na celý film to bohužel nestačí, což je v tomto případě hlavním kámenem úrazu jinak zajímavě myšleného filmu, který si vystačí jen s málem, vlastně v tomto případě postačoval jeden rozlehlejší dům, jedna garsonka, jeden venkovský dům a rozlehlý park. To je vše, co tvůrci potřebovali k natočení tohoto filmu, na čemž je jasně vidět, že toto drama je spíše komornějšího ražení. Jak už jsem naznačil, příběh zde byl zajímavý, ale to, co se v prvních minutách zdálo býti zajímavé se s postupujícím časem měnilo v monotónní příběh, který s každou další minutou nudil stále více. Naštěstí se ale pro tento film povedlo tvůrcům získat paní herečku Maggie Smith, které její role velice sluší a musím říci, že nebýt jí, tak by to asi dopadlo ještě o něco hůře. Zkrátka v tomto případě se jedná o mírné zklamání, protože jsem přece jen zvyklý, že filmy z produkce HBO bývají kvalitnější, ale i tak však tento film zůstal alespoň v tom průměru, což zase tak špatný výsledek není. Dávám tři hvězdy. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Už dlouhou dobu mě žádný film nevtáhl do svého děje jako tento. Opravdu upřímně dávám 5 hvězdiček. Herecké výkone perfektní. Ruth Wilson i Maggie Smith si získaly mé srdce. ()

Týnidlo 

všechny recenze uživatele

Film, který slibně začínal, prostředí alá 30.-40. léta by mě v příběhu naprosto vyhovovalo. Hlavně, v tomto případě se zápletka slibně rozvíjela, ale skok asi o dalších 20 let mi neseděl, to, co vypadalo jako slibná hrůza mi najednou vyprchalo tak rychle, jak se to objevilo a najednou jsem zbytek filmu jen trpěla, co za větší hloupost se z toho ještě vyvine.. Velké zklamání, ani Maggie Smith to neutáhla. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Nehorazne nudny film, ktory nema vobec co ponuknut a cim zaujat..zapletka ziadna a k tomu dlhocizne vycerpavajuce monology jednej damy, ktora spomina na mladost. Akoze uz dlho ma nieco tak nebavilo ako toto, moje pocity su jednoznacne. Dovod preco som to vobec zapol: Gemma Arterton. Zla sprava: Hra len v jednej minutovej scene. Poznamka pre seba: Uz to naozaj nikdy nepozeraj. ()

vancho 

všechny recenze uživatele

Film predstieral napätie medzi dvomi hlavnými postavami, počas celého filmu som nepochopil, v čom to napätie spočívalo. Napriek dobrému hereckému obsadenie nevydarený film s chabými dialógmi a hmlistými konfliktami. ()

Reklama

Reklama