Reklama

Reklama

Prokletý

  • USA The Skeptic (více)
Trailer

Smrt tety známého právníka Bryana Becketa (Tim Daly) provází velmi zvláští okolnosti. Její synovec se nastěhuje do zděděného viktoriánského sídla, kde údajně straší. V domě skutečně dochází k podivným incidentům, které zarytý skeptik zpočátku ignoruje. Pak se terčem strašení stává sám Bryan a v jeho tvrdé slupce se pomalu začínají objevovat trhliny. Hlasy a přízraky v noční temnotě, indicie strašlivého tajemství – to vše přiměje dosud chladně uvažujícího Bryana pustit se do pátrání po děsivé pravdě, která ho může zničit. Ta mu ovšem jako prchavý stín stále uniká a celá se mu zjeví až v samém závěru filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová duchařina o prokletém domě a jeho sympatickém, leč skeptickém obyvateli. Žádnou díru do světa ten film zcela jistě neudělá, to se po něm spíš již zítra slehne zem, ale na jedno zhlédnutí to celkem ujde. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Další nosič vody v nekonečném pelotonu hororů, které proklel Duch hovadin a srandy. Jediné, co mě udrželo v balíku byly představy, jaké by to asi bylo, kdyby v našem domě strašila Zoe Saldana. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Duchařský film, který se strašně táhne, je nezajímavý a nepřináší absolutně nic nového. A těch několik málo lekaček to nezachrání. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Duchárinka ako taká ničím z radu nevyčnievajúca, ovšem pár ľakačiek mi skoro prinieslo blato na ihrisko a ako manželka povedala, tiež sa zľakla až tak, že má pocit, že jej odumreli mozgové bunky. Ja len dúfam, že nie všetky a pre každý prípad radšej Skeptika už vidieť nechcem. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První polovina celkem uspokojivý průměr, s příchodem holky-média do domu se to ale nechtěně zvrtne v parodii. Body za snaživého Tima Dalyho. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Priemerná až podpriemerná ducharina, ktorých vzniklo už hrozne veľa. Chlapík zdedí dom a potom to začína. K tomu ešte nejaká vata okolo toho s manželkou a koniec, ktorý celkom prekvapí a je asi jediný klad filmu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný snímek s ohraným námětem. Snímků o prokletém domu bylo natočeno mnoho a většina znich má větší kvalitu než The skeptic. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ještě do nedávna jsem neměl o tomto filmu ani tušení. Teprve při prohlížení biografie Roberta Proskyho, došlo k zaregistrování jeho existence a tak jsem si ho samozřejmě musel obstarat. Přece jenom poslední film mého oblíbeného herce, jsem si nesměl nechat ujít. Nedbal jsem nízkého hodnocení, což se ukázalo býti velkou chybou. Nejde sice vyloženě o špatný film, ale tato duchařina postrádá pořádnou šťávu v podobě solidní atmosféry i napětí. Sice se tu objeví několik náznaků, ale jinak je to ve svém subžánru taková „slabší kávička“. Přitom skrytý potenciál se tu přímo vybízel, aby Bardwell rozpoutal pořádné mysteriozní orgie. Skeptický hlavní hrdina, pochmurná minulost starého domu, několik lekacích scén – jen to chtělo více režisérského umu. Některé pasáže totiž byly neskutečně nezáživné a na můj vkus až moc ukecané. Dal bych přednost spíše budování pořádné atmosféry a dech beroucímu závěru, jenže to bych chtěl už asi moc. Co taky čekat od někoho, kdo měl na svém kontě jen jednu ušmudlanou komedii. Přestože se tu objevilo docela pestré herecké obsazení, nebyl jsem nějak závratně oslněný, ani co se hereckých výkonů týká. No a jelikož i já bývám často dost skeptický, tak tomuto filmu nedám ani průměrné ohodnocení. Protože si jej prostě nezaslouží! 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to vlastně ani není - jen další sebejistý skeptik, velký dům a něco, co v něm straší. Není to ale ani nic sračkoidního. V rámci daných možností v tom film šlape docela dobře. Líbila se mi a zaujala mě jeho nejednoznačnost - je to duchařina o skeptikovi, který se dostane do domu, v němž straší, nebo to je psychologické drama o muži, který se nedokáže vyrovnat se vzpomínkami na mládí a traumatem z dětství? Kdo ví. V každém případě je to docela milý a příjemný film na jedno (i více) zkouknutí, který se nesnaží být něčím více, než ve skutečnosti je a nekazí tím celkový konečný dojem. Tim Daly je docela v pohodě, můj oblíbený Tom Arnold mohl toho prostoru dostat více, dům je skvělý. Možná bych měl pár výtek k trošku suchému závěru. I když i ten nakonec vlastně má něco do sebe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Béčková duchařina jedoucí podle zaběhnutých pořádkuů, která sice ničím výraznějším nepřekvapila, ale na druhou stranu párkrát jsem se lekl a z některých scén mi naběhla solidní husina. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT : Cassie - 46% lidí v této zemi věří na duchy. Bryan - 46% lidí v této zemi nenajde na mapě Evropu. Cassie hraje Zoe Saldana a Bryana hraje Tim Daly. V tomto filmu jsem se asi třikrát leknul. A nebylo to hudbou, kterou vždy zesilujou, aby došlo k úleku, ale nějakou přirozenou věcí ( třeba kopnutí do stolu nebo výkřik ). Chvilkami jsem měl i mrazení. Celkově slušný duchařský film. Ve filmu zazní song Even if you fall od Mo Quigley. Neznámo je horší než skutečnost. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nieje katastrofa svojho žánru, má to nemálo problematických úsekov. A to hlavne scenár, ktorému záverečné sekundy nasadzujú bláznovu korunu. Proste logika šuma fuk. Ale pred tým všetkým sme mi diváci, neočakávali faux pas a tak sme sa nechali unášať nedeľnou chvíľkou duchariny. Mohla byť lepšia, nebyť záveru, mohla byť horšia, nebyť...ale to si už doplňte vy sami. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zas som si pozrel tento film, že prehodnotím svoje hodnotenie, ale to sa nestane. Film je aj po opakovanom pozretí len na ciste 2*. Hlavne je to nuda a ducharčinou sa to nedá nazvať, keďže tých trademarkov tu je veľmi malo. Lakačky slabé, príbeh jednoduchý a triky skoro žiadne. Totálne zbytočný film, ktorý by chcel byt hororom, ale to je len jeho zbožne prianie. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký duchársky film...snaha o vytváranie napätia staromódnym spôsobom bola narazená na neschopnosti tvorcov..vytvoriť nejaké napätie..a "šokujúci" koniec bol vykúpením... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prokletý starý dům nebo právník? Bryan řeší manželskou krizi. Nastěhuje se do domu své zemřelé tety. Od té doby se začnou dít podivné věci. Vidí přízraky, nespí, moc pracuje. Věci, které se mu dějí se snaží logicky odvodit. Všechno by to bylo fajn, kdyby jsme tohle už stokrát neviděli jinde. Pak na scénu příjde Zoe Saldana a věci začnou pozvolna nabírat grády. Jestli to ovšem nebylo tím, že se film přesunul do své druhé poloviny. Postava Zoe se zabývá paranormálními jevy a snaží se celé záležitosti přijít na kloub. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Zase jednou horor, co by si zasloužil vyšší hodnocení než se mu dostává. Prokletý je poctivá duchařina, kde se nesází na lekačky typu "Počkám až to bude trochu napínavý a pak dám volume na plný pecky" , ale na poctivé, nečekané lekačky, atmosféru, dobré herecké obsazení a sympatického hlavního hrdinu, jehož chování člověk chápe tím víc, čím dál se snímek posouvá a odhaluje více a více z temné minulosti, která nikdy neměla znovu vyjít na světlo. Já se bavil od začátku do konce. Příjemné překvapení a Zoe Saldana ve vedlejší roli mě potěšila. ()

Reklama

Reklama