Reklama

Reklama

Pan Nikdo

  • Kanada Mr. Nobody (více)
Trailer

V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami. (oficiální text distributora)

Recenze (1 293)

bartias 

všechny recenze uživatele

Obšírně pojaté a dlouze filozofující sci-fi podobenství trochu připomene Fontánu. I když má určité tempo a rozhodně se mu nedá upřít zajímavá myšlenka, je příliš rozvláčné a plyne moc pomalu na to, aby svým závěrečným odhalením dokázalo skutečně ohromit. Jared Leto je emo ve všech (sympatických i nesympatických) podobách. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kvalitní videoklip nestačí na kvalitní film. Obraz i zvuk vynikající, inspirované mnoha filmy, jež jsem už viděl. Nic nového, jen pastva pro oči. Není o čem přemýšlet, nikam to neposouvá. Jako umění tudíž selhává, jako zábava nudí. Měl jsem velký problém dokoukat celých krutě dlouhých dvě a půl hodiny. Hvězdičku přidávám za videoklip, film byl za dvě.... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Co kdyby...největší problém spatřuji ve stopáži a v tom kterým variacím dát přednost a které potlačit.70 % ()

Qualdezar 

všechny recenze uživatele

Experimentální narativní hříčka vyvolávající velké očekávání, bohužel ale nebylo úplně naplněné. Počáteční komplexnost se nakonec ukázala pouze schematická. Doufal jsem, že film půjde více do hloubky, možná jsem na něj příliš velký filosof, který toho moc četl a ve svých myšlenkách jsem na podobné téma zašel mnohem hlouběji a co víc, viděl jsem na podobné téma asi i hlubší filmy (Offret, Poslední pokušení Krista, Donie Darko, Lola běží o život, Milenci ze severního pólu a hlavně Dvojí život Veroniky). Krom toho ani čistě děj mě zase tak emocionálně nechytl (kromě linie o nevlastních sourozencích, pro mě asi jediná opravdu zajímavá část scénáře). Ale aby to neznělo tak kriticky a egoisticky, řemeslně je film poměrně zajímavý experiment, jak už jsem psal a to zase není málo a formálně jej nelze považovat za úplnou blbost nebo bezcennost, i když zpětně mi to možná přijde místy až malinko "přepálené" (ale bezprostředně během filmu jsem ten dojem neměl) , místy až epilepticky reklamní :-) (naštěstí pro mě ještě ve snesitelné míře). Paradoxně v komorněji laděných scénách film působil daleko lépe než v těch vyloženě exhibicionistických (kdybych skončil s hodnocením zde a ve filmu nic víc nebylo, na víc jak tři hvězdičky by to ale asi nestačilo). Čímž se dostávám k největšímu paradoxu, který z filmu pociťuji. Paradoxně nejsilněji na mě ve filmu nepůsobili ty scény, které řešili „alternativnost“ vycházející z rozhodnutí, ale scény z dětství a dospívání. Ty ve mně opravdu vyvolávali autentické vzpomínky a pocity (první dotek a pusa, ona mě oslovila, atd...). Kdyby tam tohle nebylo, dal bych o hvězdičku méně, kdyby ten film byl o tomhle (nebo s tím pracoval i v jiných scénách), dal bych o hvězdičku víc. První část filmu o třídu lepší než druhá. (velmi odřené 4/5) ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Už dlouhou dobu jsem neviděla lepší film... je třeba ho sledovat od samého začátku až do konce, jelikož děj příběhu je tak pomatený a pomíchaný zároveň, že se v něm člověk snadno ztratí, ale vzhledem k tomu, že film je od začátku chytlavý, člověk se na děj soustředí ze všech sil a pochopí. Řekněme, že je to něco typu "The Butterfy Effect" nebo "Southland Tales", přesto se s tímhle fimem rovnat nedají. Na závěr totiž vyplivne tak zajímavou a úchvatnou pointu o životním rozhodnutí malého chapce, že nestačíte žasnout. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film, trikrat jsem ho asi s tydennimi intervaly spustil a trikrat po nekolika minutach vypnul, pak ale jednoho melancholickeho vecera prisel den D anebo spis vecer V, vydrzel jsem a ten film si neskutecne uzil, klidne bych snesl i par minut navic. Je mi pomerne jedno, jestli mel nebo nemel skutecnou hloubku, jestli se jednalo o prazdne pseudofilozofovani zabalene do krasneho obalu, zustala mi prekrasna a silna vzpominka, kterou ale asi nebudu pokouset dalsim shlednutim... ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Dyť to nedávalo smysl!!! A to mě dokáže nasrat. Film uplně o ničem. Starej Jared Leto namaskovanej pěkně blbě, no vypadal jak starej zcvrklej kokot a bylo moc poznat, že to je maska. Mladí herci představující jejich mladší já se na sebe absolutně vůbec nepodobali. Cestování časem, alternativní reality, butterfly effect, sci-fi prvky, pak zas hrozny retro, do toho lidská nesmrtelnost... no bylo to kurevsky divny, nedalo se v tom orientovat a nebavilo mě to. A proč se jako příjmením jmenoval Nobody? Záměr režiséra byl asi diváka natolik zmást, až si bude myslet, že to je super. Mě ale neoklamal... Bylo to jak kdyby někdo splácal všechno dohromady. Třeba jak kdybych si dal zelňačku, 10 trubiček, 2 piva, karbenátek a koňskej kemr a myslel si, že z toho vznikne něco dobrýho... ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Absolutně famózní. Jaco van Dormael nemá naprosto žádný problém s výrazovými prostředky, Mr. Nobody je brilantní v každém svém filmovém políčku. Přesto forma nad obsahem nevítězí a musím říct, že pro mne to je hned po prvním zhlédnutí ta nejkoukatelnější plichta forma X obsah filmové historie. Mr. Nobody srší nápady a je jedno, že si bere to nejlepší z Věčného svitu, Forresta Gumpa, Butterfly Effectu, Donnieho Darka, Truman Show, Fontány nebo třeba Lásky nebeské (s lehkou nadsázkou samozřejmě). Pointa je ve své podstatě uchopitelná velmi snadno, přesto nabízí nepřeberné množství témat k přemýšlení. Dlouho jsem nezažil při sledování filmu takovou radost z toho, že všechno klape tak jak má a že bych neměnil vůbec nic. Zjevením je pro mne také dokonalý herecký projev všech zúčastněných (samozřejmě v čele s Letem a pro mne nově objevenou hvězdou Juno Temple). Byla by škoda nezmínit také skvělý soundtrack a především příjemně vyvážené množství objasněných aspektů filmu a toho malého prostoru pro vlastní interpretaci (který často bohužel režiséři používají když neví kudy kam a snaží se vás přesvědčit, že film je chytřejší než vy). Možná trochu zbrkle, nýbrž v absolutní euforii dávám Nema Nobodyho do osobní TOP10, čímž obohacuji svojí TOPku v rámci coverů již druhým Jaredovým okem:) ()

ladyDOOM 

všechny recenze uživatele

Škoda délky a mnou absolutně nepochopeného konce, tenhle velice zajímavej snímek mě vážně bavil a měl slušně rozjeto na ***** ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Ten nejlepší film za poslední dobu co jsem měl možnost shlédnout a VY - drazí uživatelé ČSFD - si běžte honit svá superega někam jinam. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Kanoucí slzu do slzného kanálku nevrátíš a jednou vyřčená slova do huby taky ne. Tak o to se s námi rejža podělil a dál...? ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

To, že tento film je audiovizuálne bezchybný, sa s nikým hádať nebudem, pôsobí už na prvý pohľad veľmi luxusne (preto tie 3 hviezdičky), pri úvodných titulkách som si vravela, toto bude ale šupa... ale po skončení som normálne nechápala, dve hodiny sa motá okolo ničoho , bol ako obal bez obsahu. Nevravím teraz, že každý film musí mať pointu na odpadnutie, lenže rozdiel je, že nie všetky sa tak aj tvária. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Prosím, prosím Jarede, zůstaň u toho zpívání. Nelze Ti křivdit, že bys neměl úžasný modrý oči, ale ty Nám stačily u Requiem pro sen. To se Nám ten Mr Nobody moc nevyvedl. Divím se, že dějových linií nebylo ještě více, už jen Těch ingrediencí bylo na bramborový salát. Na stranu druhou, rozprašování celkově divné manželky na Marsu bylo celkem nestádní, ale zároveň i celkem blbé a pitomé. Na Tohoto Neznámého pána lze vymyslel spoustu kontrasuperlativů, ale proč to. Jednou a stačí (+ rychle zapomenout). 55% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Formou i obsahem úchvatná inovativní filmařina, která ač rozhodně není pro každého, jedinečný zážitek si z jejího sledování odnese každý. Zda převládnou pozitivní pocity z neoddiskutovatelné síly příběhu a překrásného obrazu, či pocity opačné v důsledku snad až přílišné komplikovanosti a intelektuálnosti vyjadřování, to záleží na celkovém rozpoložení, schopnosti maximálně se soustředit na každou ze 150-ti minut a ochotě sem tam překousnout nějaké to hlušší a slabší místečko. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Sakra! Po první čtvrt hodině jsem si říkala, proč mi vlastně byla doporučena tahle zmatená a překombinovaná parodie na Osudový dotek... Pak ale začala jízda, na jejímž konci čekal cíl nabízející veškerá zadostiučinění tohoto světa, všechno perfektně zapadlo a pak... na konci toho všeho... nás čeká NIC. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Z deníku alternativ života pana Nikoho, jenž se snaží vystoupit z anonymních ozvěn vlastní niternosti. Mr. Nobody - cestovatel se spínačem času pozastaveného, vráceného, posunutého, který ne/má ve svých rukou. Námluvy s jednotlivými kombinacemi osudových/náhodných setkání. Kolik podob má náš život? Všechny tváře /ne/chtěné bezednosti bytí. Filozofie existence jako průchozí prostor, jako babylon sugesce myšlenek. Jared Leto "v převlecích" jako špion ve skutečné realitě, pytlák v simulaci snových parametrů, pěšák v pavučině reminiscencí. Ztracen/nalezen v různých dimenzích svého já, vychýlen rozervaností svých lásek, bloudivší v přeměnách vlastního kosmu. Mr. Nobody, ten /ne/známý v pozadí, jako bohémský tulák, starostlivý manžel, nepohodlný zbohatlík ve skicách ze svého alba. Tikot času minulosti, derniéra přítomnosti, tah štětce budoucnosti na stránkách knihy života. Hlas strůjce osudu, postupné obalování svého já vrstvami, křivkami a tóny. Mr. /N/emo jako vozataj se spřežením, vydávající se cestou /ne/prošlapanou, kterou nechá posléze zcela zamést. Pootáčí kolečky strojku času bezčasí, ozvučuje návrat nebo útěk myšlenek. Znovu a znovu obouvá a zouvá "boty sedmimílové." Znovu a znovu musí házet kostkou, volit jednu z cest, nepřešlapovat na místě. Noc předtím, zítra napořád? ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film je od první chvíle velmi chytlaví, svým zpracováním i dějem, který zavání lehce prvky fyziky a zároveň v té jednoduchosti nám bude dokonale motat hlavu, ale možná stačí pozorně poslouchat. Děj nás provází třemi vytvořenými paralelními světy, jen ten závěr mě upřimně trochu zmátl a mohl být lepší, za to u mě malé mínus. Viděno v rámci Výzva 2016 ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Teším sa na deň, kedy pochopím všetkým súvislostiam, ktoré tento pre mňa dokonalý snímok skrýva. Filmárske porno! Zhliadnutá EXTENDED verzia. TOP 10... ()

Reklama

Reklama