Reklama

Reklama

Pan Nikdo

  • Kanada Mr. Nobody (více)
Trailer

V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami. (oficiální text distributora)

Recenze (1 293)

adriane9 

všechny recenze uživatele

"Můj život je jak zalitý do betonu s airbagy a bezpečnostními pásy..." Po mém letním filmovém výpadku jsem se prodírala sbírkou ,chtěla jsem něco hodně vyjímečného a prosím tohle je ono. Přesně to, co potřebujete když hodně dlouho mlčíte a jste na nějakém rozcestí, tenhle snímek ačkoli je neskutečně skutečný vám je schopný dát spoustu rozhřešení v tom co je a může být. Ukazuje tu sílu možnosti volby a že dokud se nerozhodnete pořád máte v rukou všechen váš svět. Já jakožto hluboká duše, věřím, že si tenhle film můžu pouštět po týdnu, po úsecích nebo celý a stejně tam pokaždé najdu tolik kolik v daném rozpoložení potřebuji..Takže precizně a do detailu promyšlený snímek, za který Panu Dormaelovi veliký dík.. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nevím co si o tomto filmu mám myslet. Je tak nějak divnej, ale zároveň hodně dobře natočenej. Zároveň mu rozumím a zároveň ne. Pozornost si ale určitě zaslouží, není ale pro každého. 68% ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Dá s k takovému filmu napsat hodnocení? Kolik lidí to nedosledovalo? Kolik z těch co ano, to nepochopilo a kolik z těch (včetně mě) kteří si myslí že pochopili, stejně nepochopili? Oficiální text distributora na čsfd jako obvykle jeden velký blábol, to především na okraj. Jared Leto ač podivný tak svým způsobem sympatický a hlavně opravu těch X rovin příběhu a defakto postav zahrál výborně. Ostatní herci dobře sekundovali...Příběh? myslím že scénárista stejně jako režisér čas od času nevěděli co píší nebo režírují...Některé scény prostě nedávaly smysl, i když pokud jsem to správně pochopil tak i ty tam měly své místo. No opravdu škoda že to nebylo kratší, přece jen dvě a půl hodiny to mít nemuselo a nemělo...nudilo to, nicméně i neustále nutilo k zamyšlení a já jsem rád že jsem dostal zrovna na tenhle film o životě a smrti, o lásce k rodině i ženám doporučení. 80% za Leta, který film jednoznačně táhnul. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Zpracování bylo nepochopitelné a myšlenka jakási trochu zajímavá, ale nijaká. Nic mi to nakonec neřeklo. Místo tohoto filmu DOPORUČUJI film Srdcová sedma. Není tak propracovaný=zmatený a je o 100% lepší. Se stejným rozuzlením. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady nic vymejšlet, protože tentokrát je zde spousta opravdu trefných komentů a vše již tedy bylo řečeno. Takže si to jen malinko zrekápnem: moje oblíbená Kleopatra se dle mě tentokrát dala chytit na vařený nudli (a nejen ona), nicméně souhlasím, že "tento způsob Leta je..."!:) Enšpígl docela trefně poznamenává: "na to mrdá pes, prostě se to stalo tak a tak a nazdar", souhlas! Cival vidí "klasický současný hype s vyleštěným audiovizuálem". A s oběma stranama této mince lze určitě souhlasit i bez Jaredova hození. JASM to taky hezky shrnul v poslední větě: "film sám o sobě nemůže nikomu nic dát (pokud si tam ten někdo nebude z vlastní iniciativy něco domýšlet), protože nic neobsahuje". DJkoma připisuje: "Diana Kruger nemá chybu". Tak to každopádně, jednu hvězdu jsem dal právě za její a Letův výkon. A Superpero mi čte myšlenky, když nadhazuje, že nej část byla ta "sourozenecká" láska! Ovšem Hirnlego to stručně trefil myslím ze všech nejvýstižněji: "Strhující nic"! Což podepisuji... ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Filozofické drama o věčnosti, o nesplněných snech, o štěstí a o životě. Hlavní hrdina přemýšlí, jestli všechno udělal správně, jestli je možnost udělat něco jinak, a jestli vůbec všechno mělo smysl. Mám ráda ve filmech pohrávání s časem, myšlenkami, a podobnými filosofickými otázkami. Taktéž herci dokázali předat tu celkovou atmosféru nadnešenosti a velkoleposti. Moc pěkný výkon Jareda Letoa, jeho proměnlivost a herecký talent se ukázali zrovna v tomto snímku. Dramatické scény by měli dostat všechny ceny světa, a doufám, že se dostane do českých kin, protože podle mě Jaco Van Dormael překonal všechny filmy podobného rázu (podle mě). Ani Fincherům Benjamin Button, ani Gondryho Věčný svit, ani Kaufmanovo dílo Synecdoche, New York, nikdo z nich nemá na tento výkon belgického režiséra, který stvořil nepřekonatelný palimpsest. Obsahově může připomínat Malého velkého muže, ale přeci jen se od sebe filmy liší. Celkově film je občas těžký na pochopení. Ve filmu se často přeskakuje z jedné myšlenky na jinou, a člověk většinou v těchhle okamžicích prožívá neuvěřitelnou euforii, kdy si myslí, že má na dlani celý svět a může řídit svůj osud. Jsou ale také okamžiky, kdy divák neví, jestli vůbec všechno, co se odehrává je skutečnost. A to myslím bylo úmyslem režiséra (a scénaristy zároveň). Jsou životy hlavního hrdiny jenom sny? Jestli ano, tak komu se zdají? U tohoto filmu je možné naprosto vše. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Úchvatný filmový zážitok akých sa v poslednej dobe nerodí mnoho a ešte k tomu v europskej koprodukcii.Amerika sa má zasa čo učiť:) ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě se to prostě nelíbilo. Příběh se rozvíjí celkem zajímavě, ale žádný zázrak se tedy nekonal. Člověk dává pořád pozor, aby mu třeba neutekl nějaký důležitý detail, ve skutečnosti však obsah není zdaleka tak komlikovaný. Polemizování nad tím coby kdyby mě v tomto snímku teda nechytlo, s Butterfly Effect se to nedá srovnávat. Prostě jednou a stačilo. ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná dobře, že nejsem poznamenán uplně všemi filmy, od kterých tento film okopíroval některé nápady. Je fakt, že to má hodně společného s Osudovým dotekem, Srdcovou sedmou a ještě mnoha jinými filmy. Na druhou stranu nápad a celé vedení děje je naprosto odlišné a to, že některé scény byly viděny už v jiných filmech je už jen maličkost, která na mé hodnocení nemá žádný vliv. Závěr dává celému filmu vysvětlení a pro ty co do konce nechápali oč běží, je asi přijemným zjištěním, že se dočkali odpovědi, jelikož tomu často v některých filmech nebývá. Ještě tam mohlo být na mě trochu méně romatických scén a nemuselo to být tolik přeslazené. Mimo jiné i dobrý soundtrack. ()

JirKrato 

všechny recenze uživatele

Tak to je prostě nádherné. Úžasný střih, Dokonalé herecké výkony, Perfektní oko kameramane. Já prostě nemám slov nezbývá než doporučit. Hodnotím 100% = jsem stejně nadšen jako z prvního shlédnutí filmu Magnolie. Oprava Více!!! ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Ouch, tak tohle bolelo. Artová verze butterfly efektu, která sice může konečit neuvěřitelně sentimentálně a po všech těch postmoderních technikách až neuvěřitelně naivně, nicméně moje rozmočená mysl v té chvíli děkovala za happyend a tudíž i za naději. Pan Nikdo totiž může vypadat jako Nezvyklý Počet Tragických Příběhů.Realných, citlivě vyprávěných a možných... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když stojíme před rozhodnutím a zvolíme nějakou variantu? Jak moc nás ovlivní někdo jiný/něco jiného? Jak výrazný je tzv. butterfly effect? Podobné téma řešil i film, který se přímo jmenoval Butterfly Effect, nicméně tento film se mi zdá mnohem zajímavější a civilnější, snad je to pojetím, snad kamerou, snad režií. Nevím. Ale jeden z nejlepších, co jsem v poslední době viděla. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

vse je receno na zacatku, jen to nikdo netusi :) pripomina to Osudovy dotek, ale je to zbytecne komplikovane a dlouhe... 80%, ale musim rict, ze jsem se u toho chvilema i nudil... ()

clump 

všechny recenze uživatele

Iritující. Tohle si na sofistikovanost jenom hraje. To, že se ve filmu prolíná několik možných realit, časových rovin a mluví se o moderní fyzice, z toho automaticky nedělá geniální dílo. Leckoho to ale asi dojme. I soundtrack mi svou podlézavostí lezl na nervy. ()

Marsello 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne chaotický priebeh to malo. A na rozuzlenie človek čakal až do konca. So štipkou predstavivosti a vlastnej domýšľavosti som sa snáď dopracoval k záveru, ktorý mal na mysli scenárista a režisér tohoto snímku. ()

Pr4d3d 

všechny recenze uživatele

Opravdu mimořádný film o tom co si dokáže dítě vymyslet aby si ulehčilo rozhodování. Tři různá rozhodnutí, tři různé životy a tři fantastické příběhy. Leto byl vynikající a celkově vzato se mi to líbilo ještě více než podobný Butterfly Effect. (Nejlepší film 45. MFFKV) ()

KuZd 

všechny recenze uživatele

naprosto souhlasim s uzivatelem Cival. Pro me obrovske zklamani, jak pise Cival - plytke klouzani po velkych tematech, nicmene bezobsazne a s absentujici pointou... opravdu jen bublina..postupem casu pekne nudna bublina. ()

Jaa(c) 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to jako zběsilá kombinace Donnieho Darka a Butterfly efectu, která se ale ani z poloviny neblíží k těmto filmům... Dvě třetiny filmu mě prostě nebavily... ()

Reklama

Reklama