Reklama

Reklama

Vyhoď máti z vlaku

  • USA Throw Momma from the Train (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Owen a Larry mají něco společného, každý někoho nenávidí. Owen svou matku, která je ztělesněním zla. Nepříjemná, panovačná žena, která Owenovi řídí jeho život, ačkoliv je už dávno dospělý. Larry zas nenávidí svou bývalou ženu, která mu ukradla jeho román a teď na něm vydělává pořádné jmění. Tihle dva se znají z kurzů tvůrčího psaní, Larry ho vede a Owen je žák. Když se spolu baví o detektivkách, dojde k nedorozumění, žák si totiž myslí, že po něm učitel chce, aby zavraždil jeho matku. Vražda za vraždu, každý zabije tu druhou ženu, aby nebyl podezřelý. Proto je Larry dost vyděšený, když mu jeho žák telefonuje, že splnil svou část dohody a exmanželka je po smrti… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

predators 

všechny recenze uživatele

Autoři to ještě nevěděli, ale vymysleli jednu ženskou, která nás bude za nějakých 13 let slušně bavit. Ano, mám namysli matku Wolowitze! Nebudu to zdlouhavě popisovat, zasvěcení vědí. Jenže v doprovodu DeVita a Billy Crystala byla vážně nazabití. Jinak nijak dobrá komedie s jednoduchou, ale potenciálně nevyužitou zápletkou. 35% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Válku "Růží" miluji, ale jak vidno, šlo spíše o záležitost náhody nebo výjimečné vzedmutí všech tvůrčích sil, ke kterému dochází jednou, dvakrát za kariéru, protože tohle je DeVita plné, ale dobré to není ani náhodou. Ještě tak Anna Remseyová, to je super ježibaba (osobně ji mám nejradši jako mámu Fratelliovou v ROŠŤÁCÍCH), ovšem scénář stojí skoro úplně za starou belu, využívající možnosti černé komedie jen velmi chabě. 40% ()

Reklama

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná komediální variace na klasické filmy noir (především Cizinci ve vlaku) v podání Billyho Crystala jako spisovatele, který nemůže psát, Dannyho DeVita jako jeho lehce retardovaného studenta, který naopak píše pořád, a Anne Ramsey jako jeho opravdu neuvěřitelně nesnesitelné matky. Nápaditá (i když nepříliš originální) zápletka, vtipné mezihry (scény z Larryho třídy), místy turbulentní akce, lehká erotika (Larryho přítelkyně se slabostí pro vláčky) a nevyhnutelně šťastný konec jsou ingredience příjemné a dobře zrežírované (Válka Roseových, kterou DeVito natočil o dva roky později, nespadla z nebe) podívané, která sice dějiny filmu nepřepíše, ale své poctivé tři hvězdičky si zaslouží. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálna variácia na známeho Hitchcocka je taká bezzubá. Nie je dostatočne vtipná a nechce prekročiť hranicu za ktorou by už postavy boli príliš zlé. Na to Danny DeVito našiel odvahu až neskôr vo Vojne Roseovcov. Ani ústredné duo príliš neexceluje. Billy Crystal je aspoň ako vždy sympaťák ale DeVitova postava je príliš divná. Takže celkovo skôr zaujímavý film na jedno pozretie ako nejaká osvedčená kvalita. 6/10. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční komedie, která bohužel doplácí na prostý scénář a komornější zpracování, což svým skvělým výkonem nezachrání ani Danny DeVito, jenž je v této komedii opravdu neodolatelný a při pohledu na jeho máti se nedivím, že se ji chtěl zbavit, za což může zejména skvěle vybraná Anne Ramsey, která si svoji roli vážně užívala a bez ní by byl film daleko méně zábavný, jelikož Billy Crystal příliš přesvědčivý nebyl. Moje hodnocení 65%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Facku, ktorú dá Anne Ramsey (mama) Dannymu DeVitovi (Owen) je skutočná. Anne Ramsey sa zdráhala dať Dannymu DeVitovi facku, ale Danny na ňu naliehal, aby scéna pôsobila autenticky. (m.a.t.o.)
  • Film paroduje thrillerový žáner ako taký, a je komediálnym spracovaním filmu Alfreda Hitchcocka Cudzinci vo vlaku (1951). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama