Reklama

Reklama

Vyhoď máti z vlaku

  • USA Throw Momma from the Train (více)
Trailer

Obsahy(1)

Owen a Larry mají něco společného, každý někoho nenávidí. Owen svou matku, která je ztělesněním zla. Nepříjemná, panovačná žena, která Owenovi řídí jeho život, ačkoliv je už dávno dospělý. Larry zas nenávidí svou bývalou ženu, která mu ukradla jeho román a teď na něm vydělává pořádné jmění. Tihle dva se znají z kurzů tvůrčího psaní, Larry ho vede a Owen je žák. Když se spolu baví o detektivkách, dojde k nedorozumění, žák si totiž myslí, že po něm učitel chce, aby zavraždil jeho matku. Vražda za vraždu, každý zabije tu druhou ženu, aby nebyl podezřelý. Proto je Larry dost vyděšený, když mu jeho žák telefonuje, že splnil svou část dohody a exmanželka je po smrti… (TV Prima)

(více)

Recenze (31)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Danny DeVitto natocil iba dva kvalitne filmy - Valka Roseovych a Vyhod Mati z vlaku. Potom uz sla kvalita jeho filmov v 90. rokoch dole vodou. Tuto ide o dobry pribeh, film nenudi, Anne Ramsey zahrala mrchu prvotriedne /asi ako kultova Bette Davis vo filme Co se vlastne stalo s Baby Jane? 1962/. Dialogy na urovnmi, take normalne, obcas sa zase vyhybaju normalnosti, ale ako nadpriemerna zabava : 70 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Známý herec nevelkého vzrůstu Danny DeVito se rozhodl svoje "zběhnutí" k režii uplatnit především v žánru černé komedie. Film, který už podle názvu nebude pro žádnou mámu dobrou vizitkou, zvláště, když je její synáček nabádán, aby to s ní skoncoval vyhozením z vlaku, disponoval slibným námětem, ale DeVito jakoby se na filmu teprve učil a podle toho to vypadá. Jedna nudná pasáž střídá druhou, nevyrázný režijní rukopis nepřijde s ničím, co by diváka zaujalo a herecké obsazení není natolik silné, aby film na něm stavěl. Ptám se, kam se poděl proklamovaný černý humor? Zřejmě ho tvůrci omylem vyhodili z vlaku anebo ještě lépe z vlaku jim vypadl scénář a dál se točilo jen podle toho, co někomu ze štábu z něj uvízlo v paměti.Tak takhle na mě tenhle film působil. Výsledkem je splácaná poloamatérská improvizace a dost se divím, že následující další DeVitův režijní počin Válka Roseových byl tak precizní. 20% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Autoři to ještě nevěděli, ale vymysleli jednu ženskou, která nás bude za nějakých 13 let slušně bavit. Ano, mám namysli matku Wolowitze! Nebudu to zdlouhavě popisovat, zasvěcení vědí. Jenže v doprovodu DeVita a Billy Crystala byla vážně nazabití. Jinak nijak dobrá komedie s jednoduchou, ale potenciálně nevyužitou zápletkou. 35% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálna variácia na známeho Hitchcocka je taká bezzubá. Nie je dostatočne vtipná a nechce prekročiť hranicu za ktorou by už postavy boli príliš zlé. Na to Danny DeVito našiel odvahu až neskôr vo Vojne Roseovcov. Ani ústredné duo príliš neexceluje. Billy Crystal je aspoň ako vždy sympaťák ale DeVitova postava je príliš divná. Takže celkovo skôr zaujímavý film na jedno pozretie ako nejaká osvedčená kvalita. 6/10. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Docela slušná zábava, zaručeně nejlepší na celém filmu je nesnesitelná matka v podání Anne Ramsey, neuvěřitelně zahraná rapsódie! Takovou matinku bych teda opravdu nechtěl... Naprosto zasloužená nominace na Oscara, škoda že ho nedostala, pár měsíců po předávání zemřela. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Matka Danny DeVita byla skutečně na zabití. S ní by nikdo normální žít nemohl, aniž by to na něm nenechalo následky. Na konci jsem si myslela, že Billy Crystal Dannyho zabije, protože by měl neuvěřitelný pech. Přišel by už o druhou knihu, ale Danny ho skutečně překvapil. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Dost vtipný, chvílema i dost kouzelný. Danny to umí. JInak to chápu i jako svéráznou poctu Hitchcockovi. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

„Odstrániť motív... Hitchcock.“. Alebo: ak máte motív, potrebujete alibi. Komediálna evokácia Cudzincov vo vlaku (1951). Nie je to vôbec prúser, naopak, prvé 2/3 to má sympatické výkony (kde sa dvaja bijú, tretia vyhráva) a príjemnú atmosféru, až neskôr sa dostavia fyzické gagy, ktoré trošku znižujú úroveň. Je to objektívne za 3*, ale ako fanúšik pôvodného Hitcha rád prihodím 1* navyše. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zábavná a rozkošne čierna komédia. Veľmi šikovná a pútavá od začiatku do konca. Réžia DeVita je (jeho debut) prekvapujúco štýlová. 6/10 ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Vtipná DeVitova komedie, DeVito i Crystal se do svých rolí hodí a zvládají je skvěle, scénář je dobrý a jde o zdařilou parodii na hitchcockovy Cizince ve vlaku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nevtipná groteskovitá komedie sice odkazuje na Hitchcocka, ale kromě pár průměrných černých replik a gagů se DeVitovi režijně zrovna nevyvedla. Hlavně kvůli postavám, které pojímá (a zabírá) jako nepříčetné bezcharakterní karikatury. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Válku "Růží" miluji, ale jak vidno, šlo spíše o záležitost náhody nebo výjimečné vzedmutí všech tvůrčích sil, ke kterému dochází jednou, dvakrát za kariéru, protože tohle je DeVita plné, ale dobré to není ani náhodou. Ještě tak Anna Remseyová, to je super ježibaba (osobně ji mám nejradši jako mámu Fratelliovou v ROŠŤÁCÍCH), ovšem scénář stojí skoro úplně za starou belu, využívající možnosti černé komedie jen velmi chabě. 40% ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční komedie, která bohužel doplácí na prostý scénář a komornější zpracování, což svým skvělým výkonem nezachrání ani Danny DeVito, jenž je v této komedii opravdu neodolatelný a při pohledu na jeho máti se nedivím, že se ji chtěl zbavit, za což může zejména skvěle vybraná Anne Ramsey, která si svoji roli vážně užívala a bez ní by byl film daleko méně zábavný, jelikož Billy Crystal příliš přesvědčivý nebyl. Moje hodnocení 65%. ()

Reklama

Reklama