Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese nalezl poznámky popisující asi tři minuty nikdy nerealizovaného Hitchcockova scénáře k filmu s názvem The Key to Reserva. Jako Alfredův fanoušek se rozhodl tento fragment zfilmovat v mistrově stylu 50. let, jedná se však o mystifikaci. Neznámý muž v obleku pátrá v divadelní lóži po ukrytém klíči... (J.Connor)

Recenze (82)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Vy někteří vskutku věříte, že se našel nějaký fragment scénáře? Vždyť je to evidentní nadsazená legrace (nádherně vymyšlená i natočená), ve které se v různých obměnách ocituje spousta scén z Hitchcockových filmů. Takto dohromady by to prostě v žádném scénáři na sebe nenapráskal. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

To, co činí Hitchcockovy filmy Hitchcockovými filmy koncentrované do deseti minut. Navíc netřeba mít mistrovy snímky v čerstvé paměti, neboť na citované záběry se prostě nezapomíná. Lahůdka! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších režisérů současnosti vzdává hold jednomu z nejlegendárnějším režisérů všech dob - Alfredu Hitchcockovi. Moc pěkné a milé gesto, které si Alfred bezesporu zaslouží..... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Stylistická rozcvička od dvou velikánů filmového pásu. Konečně mám pocit, že poctu nebo chcete-li pastiš nemůže dělat kdokoliv, ale jenom skutečný mistr. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

"It's one thing to preserve a film that has been made, it's another to preserve a film that has not been made." Krásné vzdání pocty a respektu jednoho velikána evidentně plného entusiasmu druhému, navíc ještě krásnější o to, že je pravděpodobně celé vymyšlené. Hitchcockovy filmy byly unikátní, zde je v pár minutách zkombinováno hned několik odkazů na jeho největší kousky, nevím nakolik by byl ochoten sám tematizovat a odkazovat na vlastní tvorbu, ale možná bych se i nechal přesvědčit, kdyby nebylo úplně poslední scény s ptáky. Ta jasně podtrhává celou hyperbolu... Samotný "film" je až neuvěřitelně přitažlivý, dokáže i na extrémně malém prostoru vybudovat hutnou atmosféru, skvěle využívá hudby (klasický Hitchcock) a vybízí diváckou zvědavost k řadě otázek (Co se stalo? Co dál? Já chci víc!). Věřím, že nad tímto noblesním Scorseseho aktem nejeden hardcorový příznivec Hitchcocka ze staré školy zamáčkl nostalgickou slzu. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší reklama, jakou jsem kdy viděl. Chytře a funkčně zamaskovaná jako mystifikační vtip o posedlém Scorsesem a pocta Hitchcockovi. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tahle reklama na... nebudu prozrazovat co, je skvělou poctou Alfredu Hitchcockovi od režiséra Martina Scorseseho. Je až neuvěřitelné, že se dokáže vybudovat napětí během krátkých deseti minut. Což některém jde velmi těžko a je k tomu obvykle potřeba delší minutáž, aby se divák mohl ztotožnit s postavou. Proto tomu dávám pět hvězdiček. Vyloženě učebnicový příklad budování napětí, práce s hudbou a kamerou. Právoplatně si to zasloužilo tři stříbrné lvy v Cannes. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ted Griffin / Predloha: Alfred Hitchcock || Zaujímavá srandička s mentalistom v hlavnej, trojminútovej roli. Scorsese si z toho očividne robí srandu, a preto si to divák môže užiť. Koniec najlepší. 70% | SD, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dva kraťasy od Scorseseho za sebou. V prvom bol ešte len filmátorské ucho, v druhom si už dovolí vzdávať hold a poctu jednému z najväčších filmových mágov. Samozrejme štyridsať-ročný rozdiel medzi týmito filmíkmi mu na to dáva právo a skvelú príležitosť si aj trošku šplhnúť u divákov. Škoda, že tie chýbajúce stránky sa zatiaľ nenašli a ak sa niekedy nájdu, určite budem chcieť, aby film s hitchcockovským scenárom natočil práve Martin. Vždy si rád pozriem šikmé, farebné úvodné titulky. 80%. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

85% - Krásná práce mistra Scorseseho. Alfred Hitchcock by byl spokojen. Nejvíc by ho asi potěšil úplný konec, který odkazuje, shodou okolností, na jediný Hitchcockův film, který jsem viděl... :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Scéna z nikdy nenatočeného Hitchcockova filmu pod Scorseseho režijní taktovkou i s jeho komentářem k tomu co ho k jejímu natočení vedlo... a s příjemně ironickou tečkou na konci. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese z úcty ke svému oblíbenému režiséru Alfredu Hitchcockovi a jeho dvornímu skladateli Bernardu Herrmannovi natočil krátký film podle nalezeného tří a půl stránkového scénáře, který měl Hitchcock jednou zrealizovat. Je na nás, zda téhle pohádce uvěříme, ale myslím, že ve finále je to jedno. Scorsese se snažil přizpůsobit Hitchcockovu stylu, co nejvíce to šlo. Výsledek je zajímavý. Jde o milou poctu zmiňované legendě s vydařeným hudebním doprovodem, skládajícím se ze slepence největších Herrmannových hitů. Závěr mě příjemně rozesmál, roztomilá věcička. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese realizuje fragment z Hitchcockova ztraceného scénáře, který mistr napětí nestihl natočit (spíše si ale ten scénář napsal až sám Scorsese;) ). Vznikla z toho tříminutová lahůdka plná tradičních Hitchových trademarků (kamerové nájezdy, využití hudební složky, stupňované napětí, záběry,...). Je vidět, že Scorsese má Hitchcockův rukopis dokonale nastudovaný a projevil se zde jako dokonalý řemeslník. Navíc díky upravené škále barev, kdy dílo vypadá jako kolorovaný film z 50. let, by člověk řekl, že The Key to Reserva natočil sám Hitchcock. Bravo Marty! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Skvělá mystifikace Martina Scorseseho, která vzdává hold Alfredu Hitchcockovi. Takto si představuji originální reklamu. ()

Reklama

Reklama