Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese nalezl poznámky popisující asi tři minuty nikdy nerealizovaného Hitchcockova scénáře k filmu s názvem The Key to Reserva. Jako Alfredův fanoušek se rozhodl tento fragment zfilmovat v mistrově stylu 50. let, jedná se však o mystifikaci. Neznámý muž v obleku pátrá v divadelní lóži po ukrytém klíči... (J.Connor)

Recenze (83)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Key to Reserva je krátkometrážny snímok od Martina „ešte jeden chlp na mojej tvári a môžem sa naverbovať do ZOO“ Scorseseho, v ktorom sa snaží vzdať holt najväčšiemu kinematografickému géniovi. Je to film o filme, takže Scorsese nám najprv svoj projekt predstaví a potom ho môžeme plnými dúškami užívať ako sladký parfém okoloidúcej neznámej krásky, ktorý nám otupí zmysly na pár sekúnd...Film je pre skúsenejšieho Hitchcockovského diváka, ktorý má prehľad o jeho najznámejších filmoch. Hovorím to preto, lebo Scorsese vytvoril akúsi koláž všetkých, pre Hitchcocka typických scén a pohybov kamerou.____Absolútne geniálne! Na snímok ma upozornila očarujúca Ducharme  :* ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese z úcty ke svému oblíbenému režiséru Alfredu Hitchcockovi a jeho dvornímu skladateli Bernardu Herrmannovi natočil krátký film podle nalezeného tří a půl stránkového scénáře, který měl Hitchcock jednou zrealizovat. Je na nás, zda téhle pohádce uvěříme, ale myslím, že ve finále je to jedno. Scorsese se snažil přizpůsobit Hitchcockovu stylu, co nejvíce to šlo. Výsledek je zajímavý. Jde o milou poctu zmiňované legendě s vydařeným hudebním doprovodem, skládajícím se ze slepence největších Herrmannových hitů. Závěr mě příjemně rozesmál, roztomilá věcička. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese realizuje fragment z Hitchcockova ztraceného scénáře, který mistr napětí nestihl natočit (spíše si ale ten scénář napsal až sám Scorsese;) ). Vznikla z toho tříminutová lahůdka plná tradičních Hitchových trademarků (kamerové nájezdy, využití hudební složky, stupňované napětí, záběry,...). Je vidět, že Scorsese má Hitchcockův rukopis dokonale nastudovaný a projevil se zde jako dokonalý řemeslník. Navíc díky upravené škále barev, kdy dílo vypadá jako kolorovaný film z 50. let, by člověk řekl, že The Key to Reserva natočil sám Hitchcock. Bravo Marty! ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

The Key to Reserva by si zaslúžil minimálne nomináciu na Oscara za réžiu. Marty je jednoducho génius. A aj napriek tomu, že som nevidel ani jeden Hitchcockov film, musím povedať, že mám sto chutí dať si tento film do TOP TEN. Týmto filmom si len potvrdil, že je nakorunovaný kráľ vynikajúcich filmových atmosfér... ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Rok ďábla ála Scorsese. Režisér velmi chytře cituje, a tím nemám na mysli to okázalé gesto s ptáky na konci filmu, jako spíš Muže, který věděl příliš mnoho a 39 stupňů. Jak už tu poznamenal Lavran, ve zcela puristické podobě se tu objevuje legendární Hitchcockův "macguffin", kterého může Scorsese ponechat bez vysvětlení díky tomu, že "další část filmu se ztratila a my nevíme, co se stalo". To byl vždycky Hitchcockův sen - nechat ústřední předmět zápletky bez vysvětlení. Vynikající pocta. ()

Zajímavosti (2)

  • Film je reklama na víno Freixenet. Ke shlédnutí zde. (BoredSeal)

Reklama

Reklama