Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Seriál je postaven na podobném principu jako například Scooby-Do, to znamená, že díly jsou si velmi podobné. Příběh je vždy velmi podobný (Kluci něco vynalézají, jejich sestra je chce přistihnout, jejich mazlíček bojuje se zlým padouchem a většinou nějak nepřímo způsobí, že sestra bratry nepřistihne) a postavy se chovají vždy velmi podobně, včetně podobných dialogů. Z toho se pak odvíjí většina humoru seriálu, kdy nové díly odkazují na staré, celý seriál paroduje podstatu seriálu a velmi často bývají i parodovány samotné změny v zaběhnuté struktuře seriálu. Celé je to prošpikováno vtipnými písničkami, popkulturními vtípky a dokonce i nějaká ta satira (i když přece jen ne politická) se objeví. 100 % ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Seriálu se rozhodně nedá upřít originalita a nápaditost, připadá mi však, že autoři se snaží pobavit diváky za každou cenu a výsledkem je změť ulítlých a uřvaných scén v závratně rychlém tempu. Příběhům poněkud chybí děj a veškerý efekt je stavěn na grotesknosti. Není to špatné, děti a zjevně i dospělí se občas zasmějí, ale víc se od toho očekávat nedá... Není to tak nějak můj šálek kávy... ()

Reklama

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Tak ako vo filmoch o Agentovi 007, aj tento seriál má jedinú dejovú schému, ktorú potom rozvíja, dopĺňa, nečakane pripomína, a nakoniec sám seba paroduje. Divák nakoniec čaká na obvyklé hlášky (Proklínám tě, ptakopysku Perry! Rrrrrr....) skoro ako na bájne "Protřepat, nemíchat" alebo "Bond, James Bond". Pesničky sú podstatne kvalitnejšie než drvivá väčšina vážne sa tváriacej spotrebnej produkcie, a veľmi slušný je aj ich český preklad. Niekomu to tam veľmi dobre "píše". Najobľúbenejšie hity: Ať žije digitál, Koukáme-zíráme, Já rytmus nemám, Ovládá nás ptakopysk, Kouli na noze mám, Hledání Mary McGuffin. ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

"Aren't you a little old to like kid show so much you rate it with five stars?" "No, no I'm not. Shut up!" :-) Nenechte se odradit pověstí Disney Channelu! Ano, Phineas a Ferb jsou oficiálně animák pro děti (takže vás čeká veselá barevná animace a dobrodružné příběhy a běží to na tom Disney Channelu). ALE, tvůrci Povenmire a Marsh jsou ostřílení tvůrci čistě dospělých animáků Family Guy a Simpsonovi a na Phineasi a Ferbovi je to sakra znát. Takže i ty dobrodružné zápletky jsou hodně nápadité a spolu s veselou animací jsou jen základním rámcem pro nepřetržitou kanonádu perfektně vypointovaného situačního, konverzačního i absurdního humoru a pro spoustu hodně dvousmyslných a popkulturních narážek (Příklad: V jedné epizodě hrdinové přiletí do Seattlu a to, že jsou v Seattlu poznají podle toho, že najednou začne hrát hutný grunge. Později je ve stejné epizodě odkaz na Záhadu Blair Witch - tedy věci, které děti nemají šanci pochopit, ale dospělý se u nich bude skvěle bavit). Takže pokud jste dospělák, který se nebere za každou cenu děsně vážně, bez obav si tenhle seriál pusťte (ať už s dětmi nebo bez, každopádně pokud možno v původním znění) - je totiž vysoká pravděpodobnost, že jako já chytnete solidní závislost :-) ()

carly 

všechny recenze uživatele

perfektné. je jedno, že sa rovnaký scenár opakuje v každej epizóde, pretože ten scenár je perfektný. rovnako ako animácia. nevadia mi dokonca ani preložené piesne, aj keď by som si rada vypočula aj originál. majú najlepšieho zloducha, akého som kedy videla. a použitie vtákopyska ako tajného agenta je práca génia. a moja najobľúbenejšia postava? Pherb. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli počátečnímu nezájmu kanálu Disney se show uchytila na jejich stanici až o 16 let později. (Elbarto08)
  • V 15. epizodě 2. série („Phineas and Ferb's Musical Cliptastic Countdown“) se válec psacího stroje pohybuje při psaní doleva místo doprava. (adamc)
  • Každý díl seriálu obsahuje alespoň jednu písničku, která se zaměřuje na děj dané epizody. (Elbarto08)

Reklama

Reklama