Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě všemožných hraných žump (Zack a Cody, Píča Montana) je tohle asi jediný seriál, na který se dá na Disney kanálu koukat. I když je každý díl prakticky stejný, vždycky dokáže překvapit a pobavit. Žalující Candy a doktor Dutoschwarz jsou prostě nezapomenutelní a to ještě nemluvím o tom nejlepším na celém seriálu, a tím je můj idol ptakopysk Perry, pro jehož cvakání zubama a kamenej pohled mám obvzlášť slabost. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

O tomhle seriálu vím pěkně dlouho, a vím, že má vybudovaný kultovní status. Upřímně ale nechápu proč. Úplně normální seriál. Otázkou je, jestli je tento seriál takto nadhodnocen dospělými kritiky, a nebo dětmi. Já jsem tenhle seriál viděl už před pubertou. Ale nikdy mé oči s výjimkou pár epizod nepřitáhl na tolik, že bych se na tento seriál měl dívat pokaždé co hraje. No, a jako dospělé osobě mi už příjde hotový nesmysl se na něco takového dívat. Asi je samozřejmě očividné, že na animáky z minulosti to nemá. Kde je Looney Tunes? Kde jsou staré animáky Walta Disneyho? Tenhle seriál na ně rozhodně nemá. I přesto všechno ale nemůžu tvrdit, že je seriál natočen špatně. Jen to prostě není ono. Chápe te. ()

Reklama

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Phineas a Ferb mě zrovna moc nebaví. Jeden díl mě poměrně bavil, ale ostatní teda moc ne. Občas mají celkem dobrý kydy. Přijde mi i vtipný to jejich kvákání (občas ty texty, to se chechtám), ale po chvíli jde taky na nervy... Ale ptakopysk Perry, ten je dobrej :) Když nedávaj nic jinýho, mám to puštěný. Dvě a půl hvězdičky. ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

"Aren't you a little old to like kid show so much you rate it with five stars?" "No, no I'm not. Shut up!" :-) Nenechte se odradit pověstí Disney Channelu! Ano, Phineas a Ferb jsou oficiálně animák pro děti (takže vás čeká veselá barevná animace a dobrodružné příběhy a běží to na tom Disney Channelu). ALE, tvůrci Povenmire a Marsh jsou ostřílení tvůrci čistě dospělých animáků Family Guy a Simpsonovi a na Phineasi a Ferbovi je to sakra znát. Takže i ty dobrodružné zápletky jsou hodně nápadité a spolu s veselou animací jsou jen základním rámcem pro nepřetržitou kanonádu perfektně vypointovaného situačního, konverzačního i absurdního humoru a pro spoustu hodně dvousmyslných a popkulturních narážek (Příklad: V jedné epizodě hrdinové přiletí do Seattlu a to, že jsou v Seattlu poznají podle toho, že najednou začne hrát hutný grunge. Později je ve stejné epizodě odkaz na Záhadu Blair Witch - tedy věci, které děti nemají šanci pochopit, ale dospělý se u nich bude skvěle bavit). Takže pokud jste dospělák, který se nebere za každou cenu děsně vážně, bez obav si tenhle seriál pusťte (ať už s dětmi nebo bez, každopádně pokud možno v původním znění) - je totiž vysoká pravděpodobnost, že jako já chytnete solidní závislost :-) ()

vyzakloflu 

všechny recenze uživatele

Fajn, pro mě za mě sme klidně filmový ignoranti, ale tohle je prostě bezkonkurenční. Promyšleně vtipný, někdy schválně tak debilní, že se tomu prostě MUSÍTE zasmát. A Ptakopysk Perry a de. Doofenschmirz? Já dokonalejší postavy fakt neznám. :D Tady to chce dodat snad už jen... Gitchi gitchi goo means that I love you! ()

Galerie (219)

Zajímavosti (22)

  • V epizodě, kde se ke Candice dostane petržel, na kterou je alergická, její hlas a zpěv dabuje sám autor a režisér Dan Povenmire. (Elbarto08)
  • Znelku k seriálu nahrala americká pop-punková kapela Bowling For Soup. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama