Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (22)

  • V českém dabingu úvodní znělku nazpíval Jan Maxián, který v seriálu namluvil Jeremyho Johnsona, přítele Candace Flynn, a spoustu dalších vedlejších postav. (SONY_)
  • V několika dílech, kdy se Agent P potřebuje dostat do základny, nastoupí do výtahu, ve kterém je několik dalších zvířecích agentů, mezi nimiž je i Swampy, hrdina logické hry "Where 's My Water". (Filipus Muff)
  • Kvůli počátečnímu nezájmu kanálu Disney se show uchytila na jejich stanici až o 16 let později. (Elbarto08)
  • V epizodě, kde se ke Candice dostane petržel, na kterou je alergická, její hlas a zpěv dabuje sám autor a režisér Dan Povenmire. (Elbarto08)
  • Město Danville, ve kterém se seriál odehrává, se jmenuje po režisérovi Danovi Povenmirovi, stejně jako Danny, člen skupiny Love Händel, kterou se snaží pro výročí svatby jejich rodičů Phineas, Ferb a Candice znovu spojit, je také pojmenován po režisérovi. (Elbarto08)
  • Isabella, černovlasá dívka, zamilovaná do Phinease, je pojmenována po dceři režiséra Dana Povenmira. (Elbarto08)
  • Každý díl seriálu obsahuje alespoň jednu písničku, která se zaměřuje na děj dané epizody. (Elbarto08)
  • Jarret Reddick, frontman kapely Bowling For Soup, ktorá nahrala úvodnú znelku, dabuje v seriáli Dannyho zo skupiny Love Händel. (GTS_PUNK)
  • Znelku k seriálu nahrala americká pop-punková kapela Bowling For Soup. (GTS_PUNK)
  • V desiatej epizóde seriálu, „Světla, Candy, akce“ („Lights, Candace, Action!“), je Candy vo filme upravená na skutočné dievča, ktorým je Ashley Tisdale, jej dabérka. (minusha97)
  • V 80. epizóde seriálu s názvom „Přivolejte si“ („Picture this“), je predstavený Baljeetov strýko Maulik. Je pomenovaný podľa Baljeetovho dabéra, Maulika Pancholyho. (minusha97)

Reklama

Reklama