Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Jako z těch vlasů té holky nemůžu :-D a nebo jak se vždycky zjeví ten ptakopysk a zazní několikahlasně "Perrrry" :-D...a pak mu něco říká ten Dutošfarc, nebo jak se jmenuje :-D...ale co mě totálně teď dorazilo, když mi moje malá již školou povinná ségra pustila písničku "V kalhotách mám veverky" :-D. Nevím na čem ti tvůrci jedou, ale chci to taky! :-D :-D No a protože to ségra tak žere a je to tak totálně praštěné, že je to až neškodné, tak musím dát 70% :-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé. Nejlepší z těch pár dílů, co jsem zatím viděl, byl ten s mimozemšťanem Mípem, který přistál u Fínesů na zahradě a hledal svého tátu, co vypadal stejně jako on, akorát byl větší a s knírem, a u kterého se nakonec ukázalo, že to není jeho táta a že ten knír není knír, ale mobilní překladač z mípovštiny do angličtiny resp. do češtiny a navíc že je zlý, neboť v komůrce schovával balónek, který vypadal jako Goťákova fotka ve 3D, a který patřil Dutošvarcovi, který k němu měl velké citové pouto. A to vše probíhalo pod přísnou, ale spravedlivou kontrolou ptakopyska Perryho. Mimochodem, ptakopysk by mohl být hezký český výraz pro felaci. No nic. Akorát těch písniček by tam mohlo být míň, jsou horší jak dechovka. Dodáno po půl roce: tak dílů už jsem viděl spoustu, ale už o nich nic psát nemůžu, neboť jak praví bible, potěšení rajská se slovy vyjádřit nedají... A za to, že jsem označil písničky za dechovku, se taktéž hluboce omlouvám. Neboť tehdy jsem ještě neslyšel ty nesmrtelné songy jako Rytmus nemám, Mám v kalhotách veverky, Bau čiči bau bau, Phinedroidi ferboti. Nemluvě už vůbec o jediné skvělé hiphopové (rapové?) písničce na světě Ovládá mě ptakopysk. Taky jsem zjistil, že je bohužel trochu rozdíl mezi mnou a čakem norisem. On si v KFC objednal BigMac a dostal ho, zatímco já jsem v KFC dostal i bez objednání Hnusburgr. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, co je to za pitomost, jelikož už ta úvodní znělka nazpívaná nějakým českým Emanemem mě dost odrazovala. Ale pak jsem zjistil, že je to docela legračně uhozený příběh plný satiry a parodie a hlavně super sci-fi a špionážní animák. A trochu jsem zalitoval, že nic takového nebylo v době, kdy bych na to s chutí čuměl jako tehdejší cílový divák, totiž někde na tom slavným přerodu mezi dítětem a puberťákem, kdy hlas byl pořad jako u víly Amálky, ale chlupy už rašily se všech sprostých zákoutí mého těla. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální animovaný seriál, který nabízí opravdu obrovské množství absurdního humoru. A to jak z té hromádky vizuálního vtipu, tak i z hromádky slovního. To vše ve výborné atmosféře, která tomu dává nádech pohodovosti. Postavičky se drží svých velice jednoduchých motivací Phineas s Ferbem chtěji něco postavit, Candy se je snaží chytit, doktor Dutoschwarz chce ovládnout svět a zvířecí agent Ptakopysk se mu v tom snaží zabránit. Zdánlivě jednoduché banální šablon, ale až překvapivě dobře funguje i po X dílech a tvůrci neustále chrlí přehršel nápadu a neustále ty jednoduché osudy postaviček kombinují a přidávají pokaždé něco nového. Ten nejtěžší výpad na moji bránici proběhne ovšem ve chvíli, kdy se na scénu dostane Hans Dutoschwarz, protože jeho senilní demenci tvůrci využili až geniálně a jestli jste se jako já koukali na aspoň nějaké bondovky či filmy z ranku Mission Impossible nebudete na tom jinak. Ano je to dětské, je to až možná příliš jednoduché, do jisté mír uznávám jistou dávku infantilty, ale tohle všechno stejně jako u Spongeboba je úmyslně a pak snad dojde každému, že tohle bylo, je a bude určené především pro děti ke kterým seriál vysílá jasné poselství a to, že fantazii se meze nekladou a dává tak průchod jejich tvořivosti. A ani ti starší nepřijdou zkrátka právě díky skrytým narážkám na špionážní filmy, což když si vezmete co za pseud-skvosty poslední dobou Disney Channel uvádí ve své převážně hrané tvorbě je tohle dílko zářící diamant v obrovské hromadě hnoje. ()

Gabushe 

všechny recenze uživatele

"...Tak pojďte s námi Phinieas a Ferb vás ke svým kouskům zvou. A kde je Perry?!" Seriál je takové odreagování od okoního světa. Obří robotický pes, velká horská dráha a lyžovací středisko z obyčejného pramínku vody. Toto všechno má jednu chybu, na konci není upozornění toto doma nezkoušejte. :-) No a ještě mě zajímá kdy už konečně pujdou do školy. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • Každý díl seriálu obsahuje alespoň jednu písničku, která se zaměřuje na děj dané epizody. (Elbarto08)
  • V 15. epizodě 2. série („Phineas and Ferb's Musical Cliptastic Countdown“) se válec psacího stroje pohybuje při psaní doleva místo doprava. (adamc)

Reklama

Reklama