Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Alyson má spoustu přátel, pohledného ctitele Michaela a na střední škole patří k nejkrásnějším a nejoblíbenějším dívkám. Je posedlá péčí o figuru, a kdyby snad měla nutkání polevit, má před očima varovný příklad v podobě korpulentní matky a obézního mladšího bratra Adama. Sport je pro Alison nejen prostředkem k udržení postavy, ale také vstupenkou na vysněnou vysokou školu. Jako jedna z nejlepších hráček baseballového týmu má totiž šanci získat sportovní stipendium. Během zápasu, kterému přihlíží zástupce univerzity, ji však zraní spoluhráčka. Čeká ji dlouhá rekonvalescence a sen o stipendiu se rozplyne. Pro ambiciózní Alyson je to těžká rána, ale pak najde leták s informací o soutěži, jejíž vítěz, autor nejlepšího dokumentárního filmu, získá odměnu tak vysokou, že by vyřešila její starosti s financováním vysoké školy. Přesvědčená, že matka i bratr zneužívají svou nadváhu jako výmluvu pro životní nezdary, rozhodne se proniknout se skrytou kamerou do světa obézních. S pomocí sympatického souseda se změní v tlouštíka a vydá se do sousední letní školy. Brzy se stane terčem nevybíravých žertů, nikdo nevidí její přednosti, jen její nadváhu. Přesto se časem spřátelí s obézní Ramonou a pohledným Georgem a sbírá materiál pro svůj film. Jednoho dne je však odhalena její maska a zahanbená Alyson uteče. Záleží jí na přátelství Ramony a George a chce znovu získat jejich důvěru. Jenže to není vůbec snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ukázkový televizní film. Laciný vzhled,laciná hudba,laciný příběh (samozřejmě neházím všechny do jednoho pytle,ale..) Řekla bych, že musím ocenit snahu o pěkné poselství, ale co tím chtěl vlastně básník říci? "Neodsuzujte lidi podle toho, jak vypadají" anebo "Tlustí by neměli tak žrát"? Obojí se tak trochu vzájemně vylučuje. Navíc si tak trochu film sám podráží nohy tím, že se nám snaží vnutit skutečnost, že všichni hubení nesnáší tlusté (to zas urazilo mě:) )"Realita" v tomto filmu byla navíc nesmírně přemrštěná, přestože vím moc dobře, jak umí být lidé netolerantní a zlomyslní. Kaley Cuoco je asi dobrá jen v TBBT anebo ještě neměla šanci se pořádně předvést, těžko říct. Každopádně přesto, že její postavu Penny mám snad z celého seriálu nejraději, tady byla na facku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Podobný námět jako Těžce zamilován, naštěstí natočen jako průměrné televizní cvičení s tehdy vycházející hvězdičkou Kaley Cuoco. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nehorázná blbost, moralizující humus, špatné je na tom většina věcí. Pro WANDRWALLa a Phobii: Proč místo kvalit filmu rozebíráte to, co rozebíráte? Co to s tím má společného? Sám jsem to co byste nazvali tlustým prasetem a víte co? kupodivu mi to Wanderwalle nesnižuje inteligenci ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsi zakomplexovaná tlustoprdka a od tohoto filmu očekáváš, že ti změní život, zbaví tě mindráků, udělá tě štíhlou, krásnou, žádoucí a oblíbenou? Asi tě to zklame, ale "Tlustá jako já" objevila Ameriku: obézní lidi jsou taky lidi a nemá se soudit podle vzhledu... ovšem lepší je být štíhlá! Plytká komedie pro puberťáky ti čtvrt tuny neubere, nejspíš ani čtvrt deka, protože se u toho divák nenachechtá, maximálně pousměje. Takže, otylko, je jediný způsob, jak nebýt opovrhovaným, špekatým mastodontem: hýbat se a nežrat! A stejně je to nespravedlnost, že tučná, nezdravá jídla chutnají podstatně lépe, než ty otruby co žerou vnadné anorektičky! Proč mám chroustat hnusný pórek, když se čokoláda tak úžasně sladce rozplývá na jazyku?! Mimochodem, film mi dělal kulisu při vaření - vylezla mi z toho dietní, nedokořeněná srajda! 41% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film byl údajně natočený pro odstraňování komplexů lidí se silnější postavou. Lidi mají stále více lenosti v těle, takže se stále méně pohybují a lenost v těle nahrazují přísunem jídla to těla a obalováním mysle, která pak je podobně lenivá jako tělo a nechce se jí už ani vstávat z postele, aby se náhodou nezbavila lenosti těla, čím by přišla o svoji tučnost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nudné, bez jediného nápadu, zato se spoustou klišé. V tomhle filmu nefungují vůbec žádné vztahy, protože jsou jen nepřesvědčivě nahozené. Navíc se lidé z příběhu na dlouhou dobu ztrácejí, aby se zase nesmyslně vynořili. /29. 7. 11./ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Lehce podprumernej film o holce, ktera se pokousi nahlednout do sveta "za zrcadlem". Tentokrat je to zrcadlo, ktere skryva tluste lidi. Napad s natocenim dokumentu je dobry, ale, jak zaznelo ve filmu, ten konec proste chybi (a strhavam za jeho absenci jednu hvezdu). Najednou prijde zlom a na scenu prichazeji emocionalni vylevy vsech hrdinu. A to je skoda. Film neprekvapi, nevyzaduje zadne hlubsi soustredeni. Trochu mi to pripomina ceskoslovenske filmy z 80. let. Takze proc ne :) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vágnejšie žvásty o tom, čo je správne a ako sa majú riešiť nadbytočné problémy (aj kilá) v praxi. Samozrejme ladené pre ženskejšie a prostoduchšie publikum. Zato, že ide o televízny počin, tak dám s odretými ušami tie 2*. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Příběh o holce, která odhaluje, že hubení lidé na středních školách nemají rádi ty tlustější. V podstatě by to bylo dobré, kdyby to něco řeklo a ne se jen omezovalo na toto velkolepé poznání. Příběh alespoň pro mě byl tak nezajímavej, že jsem se zamýšlel hlavně nad tím, co by to mohlo chtít říct, a to je právě kámen úrazu. Možností, jak to rozpitvat, muselo být opravdu hodně. Mohl se kritizovat styl života, rozebírat důvody nenávisti, naznačovat cestu, jak zbourat tyto předsudky, ale ono nic. Jen jeden okrajovej případ z pohledu hlavní hrdinky. Zajímavé je, že ve filmu připadá jedna obézní holka asi na 40 těch, co by mohlo jít do reklam na dietní přípravky. Rád bych viděl jedinou americkou školu, kde jsou obézní holky v menšině. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Středoškolská barbína si chce vyzkoušet kůži chudinky XXL – pro středoškolskou vědeckou studii není žádná oběť dost velká. Když se mladí nudí, dospělé to prudí. Chci čokoládu. ;) ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Moralistická nuda... Navíc se to trošku bije - hlavní hrdinka se nám snaží pomocí dokumentu ukázat, jak těžké je být tlustým a jak hnusně se ostatní k tlustým chovají, zatímco o pár scén později se snaží matku přesvědčit, aby nevykrmovala jejího bratra, kterému tím ničí život, protože ho učí špatné stravovací návyky, které se v dospělosti zhorší a on bude tlustý (z čehož má, jen tak mimochodem, hlavní hrdinka panickou hrůzu). Navíc Kaley se prostě narodila jako Penny z BBT a konec. Do nějakého dramatu se nehodí. I když tohle nebylo drama ani náhodou, spíš taková pohádka, protože skoro všechny holky tam byly krásně štíhlé a z fleku by mohly jít dělat fotomodelky, jak byly dobřevypadající. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Bylo sobotní dopoledne a s přítelem jsme se strašně nudili. Do vyhledávače Youtube jsme napsali cz dabing a čekali, co na nás vypadne. "Tlustá jako já" - název, co nás rozesmál a že tam hraje Penny z The Big Bang Theory. Jdem do toho! Už během pár minut jsem věděla, že to je naprostá blbost zaměřená na pubertální publikum, která se chce věnovat klasickému klišé - jak se hubení chovají k tlustým. Hlavní hrdinka, oblíbená hubená sportovkyně si zlomí nohu, takže nemá nárok na stipendium díky sportu. Rozhodne se vyhrát filmovou soutěž a získat tedy stipendium takto. Jelikož se její bratr každý den vrací ze školy a stěžuje si, že ho šikanují, protože je tlustý, rozhodne se obléct si tlustý oblek - asi jako Agent v sukni - a natáčet reakce spolužáků na tlustou holku. Už během prvního dne zjistí, že jako tlustá si nemůže najít kamarády, lidi se na ni divně dívají a posmívají se. Nakonec si najde tlustou kamarádku, které samozřejmě zlomí srdce, že veskutečnosti tlustá není a jen to hrála. Taky jsem bývala to tlusté dítě na základce, kterému se každý posmíval, takže jsem se v pár věcech viděla, ale naštěstí "in real life" až dospějete, tak se zbavíte všech těhle pubertálních šikanátorů a takové filmy ve vás jen vzbudí úsměvnou nostalgii, že vážně ještě existují lidi, kteří druhé hodnotí podle toho, že jsou tlustí. Film ale celkem dost hraje i na strunu rodinného dramatu - matka hlavní hrdinky málem umřela na obezitu, hlavní hrdinka ji za to nenávidí, protože peníze na její vysokou školu šli do ošetřování její matky, spolužáci se jí smáli, že má tlustou mámu. Asi by mě to víc bavilo na tuhle strunu než na to nucené teenage objevování, že se nemáme hodnotit podle vzhledu, ale podle povahy. ()

Josefin odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný americký shit s tím, ať jde Douglas Barr do háje. Výsměch těm co bojují s nadváhou a propagace anorexie schována za morální boj proti obezitě. Jistě všichni s nadváhou musí abnormálně jíst, debilita vysokého kalibru! ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Takovýho lehký průměr. Film docela chápu, protože v nižších ročnících základní školy jsem byl taky baculatý a lecos jsem si musel vytrpět. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Klišoidní,obyčejně natočený a nevýrazně zahraný.I tak jsem z nějakého důvodu měl chuť se na to dívat.No nějakého,hlavní důvod byl Kaley Cuoco a za druhé mě ten příběh docela oslovil,mohl však být mnohem lépe rozvinut.Je to prostě úplně obyčejný film co neurazý,ale rozhodně ani nenadchne. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Nestandardně pojatá a mírně krutě realistická sonda do života tlouštíků. Sportovkyně Allyson se v rámci školního projektu převleče za tlustou dívku, nastoupí do letní školy a zkoumá, jak se k ní chová okolí. Přes počáteční nadšení a názor, že přece záleží na člověku a nikoli na vzhledu, jí pomalu projekt přeroste přes hlavu a v závěru zjistí, že nikoli nitro člověka, ale jeho výzor předurčuje reakce a chování okolí a pokud bude tlustá, nikdo se k ní hezky chovat nebude. Ally je znechucená světem, do kterého donedávna patřila, a svůj projekt začne brát jako manifest pro nápravu. Snímek je standardní kvality filmů pro teenagery - trefné postřehy Ally se střídají se slabšími dialogy a v některých momentech občas kolísá tempo (zvláště u rozprav Ally s přítelem). I přesto je tenhle film jiný než ostatní, a to tím, že konečně říká pravdu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Proč si to nepřiznat, i já spadám do ranku těch, jenž „norbitovsky“ upravenou středoškolskou oblíbenkyni nezhlédly kvůli jejímu morálnímu poslání, ale z prostšího důvodu, kterým byla Kaley Cuoco. Po závěrečných titulcích jsem bohužel spadl i do množiny těch, kteří toho ještě teď litují. Ačkoliv má Tlustá jako já na ČSFD v kolonce žánr uvedeno drama, jde podle mne o středoškolskou komedii a jako takové ji chybí snad úplně všechno, co dělá žánrově spřízněné snímky alespoň trochu snesitelnými. Především nadhled a trochu té teenagerské lehkovážnosti by film potřeboval jako naše republika slušné politiky. Kaley může děkovat bohu za šanci, která se jí naskytla v seriálech Čarodějky a Teorie velkého třesku, protože tudy cesta na výsluní určitě nevede. ()

Reklama

Reklama